Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизер на Stanley Mayer

<< < (7/27) > >>

krasi_i2803:

--- Цитат на: Тони в Февруари 08, 2008, 12:08:35 pm --- Пуснах електролизера. Консумира около 3.5А при 12V. Девет тръби по 27см. и произвежда
газ колкото за една горелка. Запалих горелката и пламъка е бял леко синее,температурата му е висока но това не е Браунов газ. Гледал съм демонстрация на брауновият газ в Отава ,
нищо общо няма.Там пламъка е почти син и температурата е много по голяма. Скоро гледах
демонстрация на запалване с оргон, пламъка е със същият цвят. Не знам дали съм прав но си мисля, че Брауновият газ е комбинация с оргон на водород и кислород.

--- Край на цитат ---

Тони а можеш ли да кажеш какво количество газ произвежда електролизера ти? Например за колко време пълни една бутилка от 1 литър
И би ли дал по-точно информация какъв ти е електролизера, защото тези параметри 3.5А и 12V сами по себе си са впечатляващи.
Аз самия съм направил електролизер с 8 плочи 150х150 и получих много по добри резултати когато приложих схемата с 4-те диода от променливо напрежение в сравнение с прав ток.
Тези дни ще пробвам с променлива честота...
Поздрави за успеха.

administrator:
Въпреки, че не съм компетентен по въпроса на електролизата искам да споделя усещането ми.
Стивън Марк, изобретателят на TPU казва, че резонанса е ключов фактор при системите за свободна енергия и въпреки това често е пренебрегван.

Наскоро се натъкнах на гениално просто и супер-ефективен отоплител, което отдава 20 пъти повече мощност, отколкото консумира. Ето за какво става дума http://video.google.com/videoplay?docid=-1527526922275986120&hl=en
Водата завира моментално при 2.5А консумация директно от мрежата.

Устройството използва акустичен резонанс, според изобретателя.

Успях да издиря патента на устройството и то много наподобява Joe Cell и дизайна на Стенли Майер.

Което от друга страна ме наведе на мисълта, че резонанса вътре в тръбите за електролиза на Майер е от голямо значение.

Ако сложиш две тръби една в друга, потопиш ги във вода и ги включиш на 220V/50 Hz, тя ще заври след няколко минути, при консумация 8-10А ток. Същите тръби настроени да резонират на мрежовото напрежение завират водата за миг при консумация 2.5 A! Това е 2000% КПД, когато са в синхрон.

Та, мисля си, същото важи за Стенли и той може удобно да е "пропуснал" да упомене това съотношение честота на разлагане/резонанс на електродите в патента.

jantar:
Разбира се че го е пропуснал
и то "случайно"  ;)
иначе всеки който знае закона на Ом ще си направи неговия електролизер.
В Хидростар мисля, че можем да гледаме на намотката във водата като на инфразвуков резонатор  ;)

administrator:

--- Цитат на: jantar в Май 22, 2008, 12:57:26 pm ---Разбира се че го е пропуснал
и то "случайно"  ;)
иначе всеки който знае закона на Ом ще си направи неговия електролизер.
В Хидростар мисля, че можем да гледаме на намотката във водата като на инфразвуков резонатор  ;)

--- Край на цитат ---
Това за случайното го твърди американец, който е направил успешна репликация на Стенли Майер. Той е изучил всичките му патенти, изчел е всичко от него и казва, че има премълчани неща или неща, които самият Стенли не е знаел и налучкал случайно.

Изчетох внимателно патента на Питър Дейви - той казва, че тръбите трябва да са захванати така, че да могат леко да вибрират, например да се разделят с парчета еластична гума помежду си.

Някой досега пробвал ли е да настройва водородната електролизна клетка като акустична клетка - да резонира с честотата на разлагане на водата? Защото говорим не за стандартна електролиза а за overunity, нали? Пак ще ви припомня с горния пример, как само един механичен резонанс при същата конфигурация вдига 2000 пъти КПД-то.

oniatam:
Някой замислял ли се е , да сложи някой и друг по-як магнит и да изложи водата на магнитно поле. Дали няма да окаже някакво влияние магнитното поле на електролизата ???

От известно време чета тук из форума и стигам до извода , че всичко се върти около водата, магнити, магнитно поле, ел. енергия. Като се направи един скромен разбор на нещата, се вижда, че винаги магнитните полета играят някаква роля.
Пример е поставянето на магнити на горивопровода и въздушния поток при ДВГ, при реактора GEET също се наблюдава използване и важността на магнитните полета.

Тони - виждам , че ти работиш по въпроса, направи опит, ако нямаш магнити подходящи за целта , мисля че от толкова хора в форума все някой ще извади от някъде или в краен случай  всеки като даде по 2 лева и ще се купят.

Все ми се струва , че един такъв опит ще даде много голям резултат, но който пробва да каже резултатите и ще се разбере.

Може и да не съм прав, но те най-тъпите неща са най-ефективни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия