Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Кола на вода - обща теория, изчисления на дебитите на газовете

<< < (42/47) > >>

valex:
Здравейте !
От това видео (има и разни други) http://www.youtube.com/watch?v=-iRHE-DzodU според мен излиза че като има имплозия обема на газа се свива (както и теоретично трябва да е примерно 1850 пъти). В такъв случай двигател който се захранва само на ННО не би трябвало да работи по стандартния начин (на разширяване на газовете), а на свиване на газовете. Ако на работещ двигател се спре бензина и остане да работи на ННО трябва да загасне.
При двигател работещ на имплозия в цилиндрите от едната страна на буталото ше има минимум 0 атм.(създадено от имплозията), а от другата страна на буталото да кажем около 1 атм. Излиза че мощноста от един цилиндър е площа на буталото умножена  1атм.
Друг е въпроса ако не е чист ННО т. е. има добавка на въздук. Според мен тогава ще се получи експлозия. Не се знае обаче кокво трябва да е съотношението на газа и въздуха за максимално разширение на въздуха от затоплянето при изгарянето на ННО.
Интересувам се от мнението ви по тази теория.

mzk:
Здравей.

Много правилно си се насочил. Правилният въпрос е "Какво разширение се получава при изгарянето на водорд и кислород и отсъствие на азот?" и въобще има ли разширение преди имплозията или няма.

Друг е въпросът при обема на цилиндъра и хода на буталото колко оксиводород трябва да вкараш и какъв вакуум се получава  ???

valex:
Ако приемем че 1мл Н2О при разлагане става 1.85л ННО (има го  по-напред в темата) обратно би трябвало също да е вярно. Тоест няма разширение, а свиване. Ако се приеме че получената Н2О се нагрява от енергията отделена от свързването на ННО и се изпари се получава пара която има някакъв обем , но според мен по-малък от 1.85л. С други думи при изгаряне на ННО ще се получи отрицателно налягане във всички случаи.

mzk:
Да, и не трябва да се допуска външен въздух. Това не мога да го потвърдя, но гърмежите в "бъблери" и пр. предпазители изглежда е поради засмуканият външен въздух.

При 800 оборота, пълното пълнене на цилиндрите е обем_двг*1/2*обороти =  800 литра (примерно дизел, за бензин може би по-малко, но не мога да кажа колко точно). Може би ще е редно да имаш поне 8 литра в минута производство. Отделно, в случая няма компресиране, но пък е нужна работа за депресиране на цилиндъра, защото очевидно по тези сметки няма как да произведем 800 литра газ в минута за празен ход :)

valex:
Понеже не може да се произведе такова количество може би трябва да се насочат усилията не към имплозията а към експлозията. С други думи към ННО какво да се добави и колко така че да се получи най-голяма експлозия. Мисля си че може да се впръска допълнително  вода за да се изпари и вдигне обема на експлоадиращите газове?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия