Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Кола на вода - обща теория, изчисления на дебитите на газовете
taurus:
Нещо интересно!
http://alt-nrg.org/vv.html
Smileface:
За да почне да ви се изяснява естеството на нещата представени от уважаваният caduceus, публикувам книгата за Шаубергер "Energy Evolution" на руски, издание 2007г.. Снощи я дръпнах от torrents.ru. Описана е историята, начина на мислене, подхода, патентите и чертежите на Шаубергер в 230стр.
Толкова добре е написана, че няма какво да се коментира по книгата.
mi68:
Книгата е много полезна,трябва да се изкълве с кориците.На 118 страница"Енергията почти в чисто свое състояние може да бъде получена,когато всяка дадена маса(въздух или вода)се върти със скорост по-висока от скорокта на звука?Може би се разбира 330м/сек,по нататък на 120страница...просто защото въздухът водата се заставят да се движат от центъра към радиуса(центробежно),а не от радиуса към центъра(цетростремително)... на 122страница таблица с двата типа движения и от тук з-н за запазване на енергията не важи,защото системата е неинерциална и към F=m.a се прибавя F-корилиосова и F-цетростремителна/последните две сили са от ефира.
kallojan:
Привет на ВСИЧКИ! Предварително се извинявам, ако пиша на неподходящото място и неподходящо съобщение - може да го изтрият администроторите...
Но искам да задам един въпрос, който отдавна ме интересува. Виждам че тук има компетентни хора, които вероятно могат да ми отговорят. Да направя уговорката, че съм доста бос по темите за коли, двигатели, физика и т.н.
Имам детски спомен от 70-те години - едни ентусиасти се занимаваха пред блока с една руска кола - по цял ден двигателят работеше, а те бърникаха вътре и нещо правеха. Необичайното беше, че имаше поставен буркан с вода и тръбичка в него, а тръбичката отиваше към двигателя (?!). От разговорите на хората останах в впечатлението, че вкарват ВОДА заедно с бензина и търсеха дозировката. Бях малък и не разбирах много, пък и кой ще тръгне да ми обяснява точно на мен.
ВЪПРОСЪТ ми е: дали съм разбрал правилно, че в двигателя може да се подава и вода заедно с бензина (около 10-15% май си спомням) и така да се намали разходът на гориво? При налягането в камерата тя гори както въглеводородите. Питам тук понеже темата се казва КОЛА НА ВОДА.
gaco:
kallojan, обяснение ще намериш в една книга - "Работа на ДВГ с добавки към традиционните горива". Качена е във форума. Ако имаш проблем с откриването и, пиши "на лично" и ще ти я пратя.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия