Животът- начин на употреба! > Екология
Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
gotiniq7:
Един генератор, сигнала по 2 линии, сравняване на закъснението и отчитане.
caduceus:
Голямо благодаря на teofilius!
Книгата е на много интересна тема, вижте как опираме пак до Тесла... Нещата които ми влизат в ума са че тази технология е свързана с вид етерен резонансен кондензатор. Ако някой знае точно какъв вид кондензатори е ползвал Тесла - да каже. Сто процента не са като сегашните чисто електрически, обзалагам се че са със смесена функция - не случайно човекът казва че имат чудесни свойства. Райхенбах споменава, че натрупват ОД, плосък кондензатор със смесена конструкция алуминий-органика-мед е ползван от Менгер, в Тестатика също има подобни от медна мрежа или надупчен алуминий и плексиглас.
Относно биенето на честотите - напълно съм съгласен. Времето наистина се променя в зоната, в литературата се споменават разлики от няколко десетки херца при мегахерцови резонатори. При мощни полета изостават и механични часовници, при това с минути - справка отново при Гребенников, "Мой мир". Дори си е снимал неговия :)
vitan
Дай да го видим тоя скаларен детектор на какъв принцип работи... Интересно ще е
Gogo55
Пусни една схемичка, може да свърши работа - намерих май тука на кой да го поръчам и ще тествам със зони които знам предварително
Поздрави
vitan:
--- Цитат на: caduceus в Декември 22, 2009, 07:27:59 pm ---Ако някой знае точно какъв вид кондензатори е ползвал Тесла - да каже.
--- Край на цитат ---
Използвал е всички познати за времето му кондензатори. Всеки вид кондензатор е добър, ако приложението е съобразено с характеристиките му.
caduceus:
GMG
Извинявай че пропуснах да ти отговоря за Капанадзе - много е възможно да ползва + зони, Стъбълфийлд също е избирал внимателно къде си заравя земните батерии ;) А уфолозите са прави, да - така мерят зони от поне 20 г.
gotiniq7
Мерси, ще кажа на правячите да видим какво ще стане
vitan
Не съм съгласен, обясних вече разликите в кондензаторите от радионична гледна точка. Тесла е виждал излъчването и всичките му апарати са етерно взаимодействащи. Разликата например между лайденска стъкленица и навит хартиено-фолиев кондензатор е огромна. Първото задържа няколко минути след зареждане оргона, второто няма никакъв подобен ефект.
vdomov
Добре звучи, но проблемът е че авторите на подобни хипотези не са радиестезисти. С този уред едва ли могат да се тестват геопатогенни зони. Има доста т.нар. дистанционни локатори работещи на подобен принцип, които не е ясно отчитат ли зоните - не съм пипал такъв. Целта не е метали, а разломи, възлови точки на Хартман и т.н. - това не се хваща от металотърсач май
Поздрави
vitan:
....Нещата които ми влизат в ума са че тази технология е свързана с вид етерен резонансен кондензатор. Ако някой знае точно какъв вид кондензатори е ползвал Тесла - да каже....
Еми както общо попита, кака и получи общ отговор.... де да знам какво точно имаш предвид. Коя точно технология? Иначе всеки тип кондензатор се използва съобразно характеристиките му.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия