Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Качер на Бровин - интересен режим на работа на транзисторите
GMG:
--- Цитат на: vsl в Май 29, 2015, 10:10:15 am ---Той качера си е с един транзистор, защо ти е да го усложняваш. Може да има може и да няма СЕ в установката на GMG. Това може да разберем само ако я повторим.
--- Край на цитат ---
Това, което показвам vsl, не е качера в чист вид, а само основата
взета на заем ;) Става и с двата тр. само, понеже единия го играе изправител
Да, прав си, само с разни.... приказки не става :)
Стигнал съм до изводи, които не са "подходящи" и не се 'връзват' с разбиранията на......
А именно, че ефир няма и всичко се случва в ядрото, решетката или
маг. среда. Това е ЛИЧНО мое си обяснение и не ангажирам никого!
Тук е първообраза:
https://www.youtube.com/watch?v=z37vpqjGKuE
https://www.youtube.com/watch?v=e0hB3wcSxYw
Това момче заслужава аплодисмент :)
--- Цитат на: EDM electronics в Май 28, 2015, 05:47:06 pm ---GMG,
И не се сърди. Макар и да ти се струва, че ти говоря аз EDM electronics, то в действителност това не е така. Говори ти отразената вълна на резонанса на вселената. "Каквото повикало, такова се обадило". Това е като ехото.
Ръйш? :D
--- Край на цитат ---
Ако знаеше само какво е "ехо" и отразена вълна......, но уви :D
По-младите хора трябва да знаят, че някои умират на 25, а ги погребват на 75-80год.
dymelsoft:
Здрасти, GMG. Можеш ли да ми обясниш как работи тази схема. Като начало, как точно се отпушва Т1 за да започне някаква генерация въобще. За мен тази схема е голяма боза, странното е че на клипа се вижда, че това работи. Относно ефира дали го има или не може много да се спори. Факт е че всички установки в които имаме магнитно-електрически взаимодействия имаме налице добавка за която аз лично нямам обяснение, а и не мисля, че някой има. По скоро само догадки.
Velektra:
--- Цитат на: GMG в Май 30, 2015, 02:46:30 am ---.......................
Това момче заслужава аплодисмент :)
....................
--- Край на цитат ---
И аз така смятам! Разбрало е че не може да направи У-во за СЕ и е решило да вади пари от клипове в ютуб.
Гугъл са разрешили и плащат вече за реклами и за нашия регион, така че вече доста се замислям.
Нямам много време, но това устройство с трите светодиода толкова лесно се прави, че може и да го направя скоро време. Вероятно повечето колеги се досещат как могат да светят поне един ден.
mi68:
Здравейте,
Схемата от отговор №54 на Акулата, има интересни моменти но и глупави.
В акустиката разглеждат два вида вълни:
-Равнинна бягаща с активно вълново съпротивление. Ако срещне преграда се получава стояща вълна.
-Сферична с приближение стояща вълна с комплексно вълново съпротивление.
В електротехниката да имаме подобие на сферична вълна трябва тороидална сърцевина. Правя такива опити и не са лоши.
Като сравнявам схемата на бобините, според мен СЕ няма, но ако се прибави безиндуктивна бафилярка, нещата клонят към СЕ.
Базовата верига на транзистор Т1 се захранва по магнито-електрична (електростатична) индукция. По същата логика тази индукция трябва да се ползва по-добре ако в колекторната верига на този транзистор се включи безиндуктивна бифилярка.
Във връзка с това с подобен тороид и с осемфилярна намотка (едно UTP) навивам ще и проведа експеримент.
Това е само конструктивно-съобразителна част по схемата.
GMG:
--- Цитат на: dymelsoft в Май 30, 2015, 09:12:55 pm --- Като начало, как точно се отпушва Т1 за да започне някаква генерация въобще. За мен тази схема е голяма боза, странното е че на клипа се вижда, че това работи.
--- Край на цитат ---
Здрасти!
Т1 изпълнява двойна роля dymelsoft, ако го закачиш заедно с Т3 и L1
без другите елементи (те не останаха много), ще разбереш ;)
Получава се т.н. ген. с удърно възбуждане, а L3 е вече за
втората роля, любимата на всички :)
Сигурно няма нужда да казвам, че не тръгва от раз и са нужни две, три
корекции, особено в индуктивностите ;)
Затова може би, не постигнах неговите 250mA изход и Т1 е без радиатор ???
--- Цитат на: Velektra в Май 30, 2015, 09:56:08 pm ---И аз така смятам! Разбрало е че не може да направи У-во за СЕ и е решило да вади пари от клипове в ютуб.
Гугъл са разрешили и плащат вече за реклами и за нашия регион, така че вече доста се замислям.
Нямам много време, но това устройство с трите светодиода толкова лесно се прави, че може и да го направя скоро време. Вероятно повечето колеги се досещат как могат да светят поне един ден.
--- Край на цитат ---
Пробвай се, може и да излезе нещо ;D
Обаче въпроса ако опре до "секачките" ::)
П.П. dymelsoft, припомни си моя клип с качера и бобината, която влиза в режим с феритите
и забележи разположението на бобините - 90 градуса :o
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия