Алтернативни енергоизточници > Трансформатор на Tesla
Дискусия за т-р на Тесла
mi68:
Днес се занимавах с електроакустика и разсъждавах защо Тесла е обеснявал устройствата си с камертони, газ и звукови вълни(поне с това разповагаме). Тези аналогий са на принципа на образ и подобие. В електроакустика имаме
-статично(атмосверно) налягане Рс=10^5 Па
-работно налягане 20Па
-над 2000Па имаме нелинейна система
-скорост на разпространение Со=332 м/сек
-скорост на трептене V=0,000235 м/сек
-амплитудата на трептене е честотно зависимо
-F=100Хц-0,53мкм
-F=1000Хц-0,053мкм
-F=1 000Хц-0,0053мкм
Вижда се,че при малки налягания въздуха е линейна система и звука е адиабатен процес. При взрив се получава нелинейна система и атмосферното налягане се трансформира в сила и загряване. От речи на Тесла излиза ,че с неговият трансформатор прави взрив в ефира т.е. нелинейна система,а в нелинейна система всичко е възможно. При тези взривни токове и напрежения освобождава потенциалната енергия на ефира. Системата да стане нелинейна трябва да се мине гранична стойност,която е неизвесна, по аналогия с въздух стойността е 100 пъти стойността на светлината от слънцето(не е доказано).
vitan:
mi68, някои хора тук те уважават, но ти уважаваш ли ги? Ако да, поне пиши що-годе грамотно.
Па после, ако искаш да се дискутира - сега вечер съм айляк (все още). Може да направя няколко анализа на твоите достижения. Нали затова са форумите. Често ми се е искало да ги коментирам, но време пусто :)
sbk1:
Мога да дам един жокер , за сметките , не че аз съм го постигнал , но работя в тази посока много усилено . От седмица време съм пробвал над 20 вариянта на трансформатора...... И резултатите са задоволителни .
Неоновите лампи светят, бие ме ток на поразия въпреки предпазливостта ми .
Да си дойда на думата за жокера : 21 е числото и всички кратни на 21 .
Може пак да сгафих като разсейвам темата с числа , но те така или иначе трябва да се впишат за да се получат нещата .
gotiniq7:
Ето ви един модел на искрищe. От свещите премахнах по 3мм резба, използвах микропореста гума вместо пружина. Разстоянието м/у електродите се регулира лесно с болта. От 100 свещи само 5 излязоха без съпротивление. Разглобих и 2 микровълнови :) но най-важната част вече е налична
sbk1:
Свещите които имат в обозначението " R " са със съпротивление . За българските е " Р " .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия