Алтернативни енергоизточници > Трансформатор на Tesla

Дискусия за т-р на Тесла

<< < (3/14) > >>

teofilius:
На растояние е от бобината...

caduceus:
Не само е на разстояние, но и на точното такова - листът е сложен право в първата микролептонна обвивка на възбудената бобина  :) Втората е по-далечко - на 1.20 м. Да забелязвате огъването на 90 градуса на някои части от листа?  ;)

mzk:

--- Цитат на: caduceus в Май 13, 2009, 12:19:51 pm ---Не само е на разстояние, но и на точното такова - листът е сложен право в първата микролептонна обвивка на възбудената бобина  :) Втората е по-далечко - на 1.20 м. Да забелязвате огъването на 90 градуса на някои части от листа?  ;)

--- Край на цитат ---

caduceus, с цялото си уважение, но листът според мен си действа като първична намотка. Същият ефект ще има ако се постави в тръба вторичната намотка. Ефектът е такъв заради типът на разпространение на радиантната (лъчиста- затова се нарича така) енергия.

Не знам дали ламарината не е точно radiant energy receiver :) Само че липсва кондензатор, в който да се натрупва енергията.

Да не забравяме, че според Боб Бойс радиантната енергия е готова директно за консумация във високоиндуктивни товари, крушки и неонови лампи. За други приложения може да се "конвертира" чрез кондензатор/акумулатор.

Ще гледам да навия жица и да разкажа какво е станало..

Впечатление прави обратната връзка- както при искрището на тесла и Тесла Magnifying Transmitter, така и при Качер-а.

Ето и изображение за надлъжната енергия:

vitan:
getca, Тесла с неговите яки трафове е бълвал рентгеново лъчение. Самия той казва, че си е гледал костите на ръката, като я е слагал пред един фосфоресциращ екран. Има ли искра при десетки киловолти, има и рентген. 100kV мисля са без коментар.

Друг момент при тесла-трафовете е, че ако са много яки могат да извадят от строя трафопост или централа. При по малките, скаларните вълни ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ могат да изваждат от строя елелектронна апаратура - временно или напълно. Аз съм изваждал само временно - тръгва си после без проблем пак, но не с райф-лампата. Иначе, по друг начин. Срещу лампата дори слушам MP3 плеър. :)

caduceus:
mzk
По скоро е вид ресийвър...  Няма кондензатор вероятно защото не е слабичък натрупвател от свободната атмосфера :), а си черпи здраво енергия от зоната на възбудената м.л.обвивка. Това е особено място, нещо като стояща етерна вълна със сферична форма. Вървят по няколко в комплект, отслабват с разстоянието. Описани и от В.С. Гребенников при опитите му със ЕПС /эффект полостных структур/
Възбуждането на тези обвивки става и при въртене на масивни тела, разушаване и т.н. Писал съм тук за това
Поздрави   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия