Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Вартбург353W с GEET Pantone

<< < (4/24) > >>

Joro:
Трябва ми малко време

akafazov:
Браво и поздрави от мен! Продължавай в същият дух!

porsche_power:
може би тъй като двутактовия мотор не може без да се маже при промяна на оборотите си засмуква колкото му е нужно от основното гориво а газа от реактора подпомага горенето

Joro:
Не вкарах изгорели газове, а само загрявам сместта от горещината на изпускателния колектор. Оригиналният начин е чрез изгорелите газове - но това, както го прочетох, създава проблеми- прекалено завиране на сместта. Другият начин е да подгряваме сместта чрез серпентина от охладителната система, която е монтирана вътре в изпарителя. Сместта вътре барбутира с помоща на тази допълнителна тръбичка, която е заварена отстрани.

porsche_power:
значи,да на двутактовия и според мен е по добре само чрез загряване,защото така и така се използва и основното гориво,а на чтактовите ако работят само на ГЕЕТ,по добре по-бързо да се изпарява за да може да подава газ за различните режими на работа

п.п И аз ЩЕ БЪДА хладилен техник.Аз тази година завършвам 12 клас :)Да не си завършил  "Хенри Форд"(Вилхелм Пик)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия