Автор Тема: Вартбург353W с GEET Pantone  (Прочетена 221161 пъти)

sheki

 • Гост
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #105 -: Септември 21, 2008, 09:56:10 pm »
много впечатляващо наистина, как се справя варбурга с паленето трябва ли да се чака да загрее?

Joro

 • Гост
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #106 -: Септември 22, 2008, 12:15:09 am »
Тъй като реактора сега е много добре топлоизолиран процесите са много по-ефектни. Преди се получаваше силен конденз в горната част, което намаляваше скоростта и ефекта на изпарение. Сега само в началото тръгвам на смукач, понеже сместта е силно обеднена и без смукач не мога да тръгна на първа. След това всичко се нормализира, дори оборотите се качват чувствително и затова ги регулирам с лостова система, която видях на един от френските сайтове. Пръчката е от качествена неръждаема стомана- казаха ми, че е 425. Тръбата на реактора също. От форума на yahoo групата на GEET ми казаха как да определя дължината на тръбата с компас. В началото, оста се оставя малко по-дълга. Както е известно, двигателя работи около 20 мин за позициониране, след това оста се демонтира и по дължината и се прекарва компас- там където стрелката се отклони оста се отрязва и се монтира обратно. При мен стрелката се отклони едвам, но аз я отрязах точно там- сега оста ми е с 3 см по- дълга от преди. Друг проблем, който се появи преди- от високата температура целият реактор се деформира-затова трябва да е от по-дебела стомана.
 http://tech.groups.yahoo.com/group/VortexHeatExchanger/- в този форум са категорични, че тръбите и оста трябва да са от неръждаема стомана. Като демонтирах стария реактор - вътре беше задръстен от ръжда, която пречи на скоростта на парата. На Мерцедеса, който взех, монтирах воден инжектор и едноклетъчен електролизер- тъкмо се зарадвах на резултатите, тъй като свалих разхода от 18-20 на сто до 9 на сто, когато го разбиха и ми съсипаха целия труд...
много скоро заминавам на работа в чужбина и засега прекратявам опитите. На всички вас Ви пожелавам здраве и успех!!!

porsche_power

 • Гост
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #107 -: Декември 07, 2008, 04:49:58 pm »
След дълго отсъствие поради един човек в този форум, пък и поради моя лична преценка се появявам сега защото вече се чувствам по-готов да встъпя в експерименти, защото вече имам мой личен автомобил- Ситроен Ах 1.1 бензин, с карбуратор от Фиат Панда 750, който ми е идеален за експеримента, изчетох всички нови материали за електролизерите и всичко останало. Идеите ми се струват много по-добри от геет.
Все пак желая да ви информирам, че откакто съм студент в ТУ-София се запознах с колега, който тввърди, че негов комшия на селото му си е направил Москвича с реактора на Пантон, но с една съществена разлика. Без да го загрява а само съдовете, в които разполага бензина и водата(20% бенз и 80% вода), само те се подгряват. В реактора е вкарал метална пръчка която е чисто и просто сърцевина на електромагнит(дефакто всичко се свежда до прословутото намагнитване на пръчката). По думите на колегата ми на ауспуха са се образували ледени висулки, точно както четох и в материалите на беинса.инфо.Също така Москвичът, почти можел да работи само на тази ситема, но проблема бил, че когато прекъсва притока на бензин, мотора рязко губел мощност и глъхнел. Това е което аз научих, а относно редуктора на бензинопровода на Жоро на Вартбурга ако имаш предвид намаляване на дебита към карбуратора може и с рециркулация към резервоара да не се товари помпата която и без това си работи постоянно заради вакуума под буталото на 3ти цилиндър. Успех и @алтиум дано нямам правописни грешки, че не ми се занимава да споря за глупости
« Последна редакция: Декември 07, 2008, 10:37:48 pm от porsche_power »

porsche_power

 • Гост
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #108 -: Декември 08, 2008, 09:30:57 am »
Да... именно    и аз това се чудех за загряването, но така или иначе с геет не може да се премине само на водород. Аз си го обяснявам с това, че винаги заедно с водата се добавя някаква горима маса(въглеводород), която също се изпарява. Следователно ние не правим нищо друго освен да изпарим водата, да "разклатим" връзките и с кислорода през магнитната пръчка(както четох в други публикаций за електролиза) и когато постъпи в горивната камера бензина(или друг източник на въглеводород), който изгаря с температура около 1800 2000 градуса разцепва водните молекули, намиращи се във вид на пара и те мигновено изгарят отдавайки енергията си(водата се разлага на Н и О при 1000 гр.). Така си обяснявам аз процеса който се осъществявя и наистина досега никъде не прочетох, че реактора се използва само с вода абсолютно никъде. Сега някой да не каже: "ааа как ще изгаря с 2000 градуса, невъзможно"
възможно е, защото тази топлинна енергия мигновено се отдава. Eдна част за разширение на газовете в горивната камера и извършването на работния такт, друга отлита с изгорелите газове, които на изходния колектор са поне 300 градуса а трета се отдава на охладителната система

porsche_power

 • Гост
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #109 -: Декември 08, 2008, 10:57:11 am »
Да и аз четох, че се получават нови въглеводороди тъй като се получава крекинг на въглеводороди според @гого55 от форума, така че това също не е изключено като вариант.

svetozar13

 • Гост
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #110 -: Септември 23, 2009, 08:06:05 pm »
Имам един въпрос. Поразрових се из нета и в разни таблички пише, че оригинално този модел варбург трябва да харчи извънградско 7л на 100 км. В началото на темата автора споменава, че чрез GEET е постигнал разход 6 на 100. Струва ли си  или аз нещо бъркам ? НЕ е ли по-добре да вложим малко пари за да си стегнем двигателя за да върви както трябва, и постигнем разхода даден от производителя ?
:D
Хич не четете между редовете!!!Момчето каза че е настъпвало яко варбурга при това в градски условия.Дали при нов двигател в градски условия и при агресивно каране със заводски настрйки можете да постигнете такъв резултат???Не мисля!Тия разходи са изчислявани при идеалните условия на специален стенд,като не се отчита триенето,атмосферните условия,състоянието на пътната настилка и т.н.Иначе нищо против влагането на средства в изправноста на автомобила,това би било в наш плюс.

kaneto

 • Гост
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #111 -: Август 23, 2010, 02:27:30 pm »
Вчера си купих и аз вартбург. Ще се ползва са служебна кола ,да вози една стълба из града. Мога свободно да си експерементирам с нея. Мисля да монтирам един GEET. Въртят ми се няколко идей в главата. Не може ли маслото вместо в бензина да се подава чрез дюза след карбуратора. Нещо като моно инжекция ,но само за маслото. Количеството масло ще се мени спрямо оборотие. Така ще може да се експерементира само с един реактор и един източник на запалитела смес. Какво мислите ?
Може. Във форума на www.2tpower.com е описано как става. Темата беше за АГУ, но не помня точно как се казваше. Ползваше се маслена помпа от някакъв 2Т мотоциклет, която по принцип си служи за подаване на масло в зависимост от оборотите.

Неактивен svetlio760

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 369
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #112 -: Март 14, 2013, 10:28:25 pm »
Аз като лаик имам два въпроса, които може да не са много умни, но все пак ще ги задам:
1.Доколкото виждам всички експерименти с този реактор се правят с прибавяне на бензин към водата и се говори за 3-4 че и 5 пъти по-малък разход с повишена мощност. Ок, но къде остана идеята от всичките реклами на този уникален реактор" на практика може да се използва бензин, газ, нафта, биодизел, отработено олио, отработено машинно масло и дори суров петрол"( цитирам по памет!) Ако това е възможно едва тогава GEET става уникален!!! Иначе просто си слагаме метанова уредба на колата и икономията на пари е почти както при GEET - тогава защо ни е GEET да ни усложнява живота? Печелим единствено по- голяма мощност в сравнение с метана!
2.Казват, че при GEET от ауспуха излиза въздух, който има температурата на околната среда! Това не мога да го схвана- значи според тези схеми дето аз съм гледал това е невъзможно! От цилиндрите отработеният въздух влиза в колекторните тръби. До тук добре, но от колекторните тръби чрез разклонение една част от него отива в GEET системата, където загрява водно-горивната смес до степен на бързо изпарение или кипене, което предполага температура над 100 С! Нещата до тук са си напълно логични! Въпросът ми е как през другото разклонение,което води в ауспуха остава температурата на околната среда?! С други думи от двигателя излиза отработен въздух, който трябва да има две температури и два въздушни потока и не само това, ами и тези два потока да си знаят кой в коя посока да поеме- студеният трябва да поеме към ауспуха, а горещият към GEET системата!!! Та се чудя аз ли нещо не схващам или просто съм гледал неправилните схеми?

Неактивен svetlio760

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 369
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #113 -: Декември 14, 2018, 01:32:18 am »
Бе тука преди доста време съм задал един въпрос и нещо май е останал висящ!

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #114 -: Декември 14, 2018, 09:18:42 am »
Светльо - кой искаш да ти отговори братче, като тука от години са останали само голи теоретици и консерватори, обсъждащи празни теми :) Емм ли е тука, Теофилиус ли, Готиния ли - само аз останах да чета и да се смея щото съм малко мазохист...
Няма ги още един куп стари потребители, отблъснати от тъпотиите на пишещиге напоследък хардлайн/А/ери и книжни плъхове с комплекси.
Който реално бачка, не му се занимава с глупости. Направи си го сам - и питай само практици.
Успех!

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #115 -: Декември 14, 2018, 09:49:59 am »
Не Светльо ти добре схващаш малоумните мечтатели не схващат. Има го разбира се и проблема, че са добре смесени с патологични лъжци и нагли мошеници. Та не чакай искрен отговор тук, очаквай съвсем искренно да те излъжат. Може да звучи като оксиморон, но при болнавите мозъци е типично.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #116 -: Декември 14, 2018, 11:08:07 am »
 ;D
Прочети Светльо пак предния ми пост, за да ти стане ясен горния коментар.
Пиши на лични на потребителя Оренда, той има направен пантон на генератор и може да ти отговори коректно /ако си прочете съобщението някога, разбира се/.
Със здраве!

Неактивен svetlio760

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 369
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Вартбург353W с GEET Pantone
« Отговор #117 -: Декември 14, 2018, 04:01:22 pm »
Бе прави сте, ама ми се чини, че все някой тъдява е останал дето си го влече инженерната мисъл. Мен не ми се навлиза в научно- философски сблъсъци, ама като човек, който не съм инженер или даже механик, все ще науча нещо дето не знам! ;D ;)