Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Вартбург353W с GEET Pantone

(1/24) > >>

Joro:
Привет!
Монтирах GEET на двутактов Вартбург. Резултатът е поразителен!
Дължина на реактора- 37 см, сърцевината е от арматурно желязо, но ще я сменя със стоманено въже, тъй като е спираловидно. Разходът ми падна от 14/ 100 на 8/100- градско спортно, и 6/100 извънградско след 2000 км пробег. Реакторът е вертикално разположен, (след като се съветвах) тъй като центъра на земята е винаги юг. Ускорението ми се повиши чуствително- от 22 сек. 100 км/ч- на 9 сек-до 11 сек, в зависимост от регулировките. Използавам типичната двутактова смес през карбуратора, но максимално обеднена и загрята,  и през реактора- вода и биодизел или вода и спирт. Убеден съм вече, че трябва да се монтират поне два реактора- един за водата и другия за вг. гориво. Двигателят е безшумен, без характерното двутактово тропане. Около пет км след стартиране димът изчезва. Готов съм да го покажа на всеки. Монтирах и турбина Vortex след възд. филтър и магнити на  кутията на въздушния филтър- направиха ги в една фирма по поръчка - 7 лв- към 30 бр., каквато форма искаш. Доста се измъчих с настройките, тъй като пускам заради мазането и двутактова смес, но сега съм доволен въпреки че, може да се постигне много повече- но на четиритактов- там няма граница.
Качвам снимки-

sheki:
:D браво .. а как се справяш с подаването на газ , доколкото знам регулирането става с няколко кранчета, или просто подаваш постоянна смес на входа на карбуратора пък колкото вземе ?

Joro:
точно така- при подаване на газ, тъй като пускам и 2 тактова, двигателя засмуква достатъчно

sheki:
а сместа ако не се поеме не се ли губи ? това за пушенето първите 5км е явно щото е студен реактора и двигателя .. в това състояние каква е мощноста на колата ?

Joro:
Разбира се!
В началото мощността е много по-малка, но за 5- 10 мин двигателя заспива.
Реактора е от 1/2 тръба, вкаран е в първата търба след изп. колектор.
Съдът за подгряване- барбутйорът е поставен върху изп. колектор и се нагрява директно- като на котлон- оставих за следващ вариант де се подгрява от изг. газове. Заварките ги направи приятел, общо всичко ми излезе около 50-60 лв. и 2 дена труд.
 Не съм си поставял тежки задачи за ичисления. На сайта на Пантон има ценоразпис - за 250 щ.д. ти изпращат готови размери за твойта кола, но за нас това са много пари

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия