Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark
Toroidal Power Unit (TPU) - обща теория и принцип на работа
VITAN:
Не съжалявай, едни електрони гонеха Михаля.
Вероятно го има из нета... Но не те съветвам да си губиш времето (ако мноооо искаш, да си разровя архивите).
И целият свят не доказа, че тук СЕ крие СЕ.
filchef:
Ако не те затруднява потърси го, щото нещо не го намира гуглето - то ясно, че никой няма да даде готова схема но поне да се види принципа, че аз от няколко месеца едва съм се бъзнал с СЕ-то и оглеждам различни принципи.
EDM electronics:
filchef, иска ми се да ти спестя загубено време и да не се занимаваш с тая ялова тема. Никой досега не е успял да репликира ТПУ и дори си мисля, че това е фейк от самия автор. Схема има, принципа е познат, но не хваща декиш. Кратки остри импулси - и какво от това?
Бях пуснал едно видео в една друга тема за двигателите, на което се показва система мини ротовертер с два малки електродвигателя и едно малко инверторче, всичко налепено на един компакт диск и се самозахранва. Аз бих си загубил времето с това, първо защото има видео и второ е много просто за направа. Имам китайско повишаващо инверторче, но нямам мини двигатели. Ако имаш интерес, пробвай го.
Впрочем все се каня да ви покажа единственото работещо със СЕ устройство, но не е електронно, а гравитационно. Не ми остава време да го сглобя. Не че може да послужи за нещо, но доказва принципно, че СЕ съществува, а това не е малко.
Ще гледам да намеря време, направя и ще ви го демонстрирам.
filchef:
Благодаря ти ще прегледам темата за двигателите .
Altium:
--- Цитат ---Бях пуснал едно видео в една друга тема за двигателите, на което се показва система мини ротовертер с два малки електродвигателя и едно малко инверторче, всичко налепено на един компакт диск и се самозахранва.
Аз бих си загубил времето с това, първо защото има видео и второ е много просто за направа.
Имам китайско повишаващо инверторче, но нямам мини двигатели. Ако имаш интерес, пробвай го.
--- Край на цитат ---
А някой от уважаемите колеги дали може да обясни при ротовертера кой е двигател и кой - генератор? :)
Според един потребител от този форум винаги това, което се намира отляво е генератора.
Но какво ще се случи ако установката е на една маса и се завърти на 180 градуса, тогава ще си разменят местата.
Тогава кой какво ще е?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия