Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark

Toroidal Power Unit (TPU) - обща теория и принцип на работа

<< < (8/21) > >>

hristow:
Май не си далече от истината! Автора предупреждаваше от нещо като резонанс.Това все пак не е нещо безопасно.

lz1ico:
Мразя WEBкамери

АЗ нищо невиждам колкото и да се старая нямам фотоапарат :(

hristow:
Доколкото си спомням някъде се обясняваше защо размерите на пръстените са 4 и 6 инча, не мога да се сетя дали не беше на английски. И имаше отношение между честотата и разстоянието между бобините, освен това платката с управлението беше сложена в центъра заради смущенията. И ако нямаш осцилоскоп по-добре неправи нищо. Това не е схема която тръгва от раз. Имаше резистор който затваряше веригата иначе няма как да върви на празен ход.
Дано съм бил полезен.

jantar:
:)
Товар на изхода трябва да има за да не се повредят драйверите най-вече, защото цялата натрупана реактивна енергия акумулирана на изхода ще се върне към входа.
А размерите на колектора със сигурност влияят и на броя на намотките в управляващите бобини, и на размера им и ще трябва да се правят експерименти с различни бобини и да се налучква
Освен ако няма някой специалист по СВЧ техника който да направи някои сметки и да ни олесни.
На снимката не виждам втората намотка на колектора която най-вероятно случи за удължаване пътя на електроните в колектора и забавянето им, за да даде време за реакция на схемата за следващите удари(поне така мисля аз), а може би и за още нещо.
п.п.
тази форма на колектора използвах  навремето за търсещата глава като правех металотърсачи работещи на принципа на индуктивния баланс.

lz1ico:

Значи третирам активния кабел като антена която трябва да влезе в резонанс "дори лажица за ядене може да се вкара в резонанс", осцилоскопа не дава всичко.
Ако някой може да преведе файла otto_ronette_TPU_ECD-V1_0.pdf ,ще съм много улеснен, но проклетите езици са голяма бариера.
jantar сигурен ли си че има опасност от изгаряне на полеваците без товар, съгласен съм да изгоря 3 броя стига да ме разтресе тока.
До тук на изхода 4-7v променливо напр. без товар НО в честотна облас от 1000-80000Hz. Следваща стъпка вдигам честотата на
80- 300kHz явно съм далеч от истината.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия