Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

GEET за дизелови трактори и коли -- подробна схема

(1/2) > >>

administrator:
Eто го монтирано на трактор:

Подробности: http://perso.orange.fr/quanthommesuite/tr25zetor35cv.htm

administrator:

--- Цитат на: "altium" ---Реакторът произвежда газ, който се смесва с въздуха и постъпва в цилиндрите.
Как се запалва гориво-въздушната смес после?
На дизелов принцип ли? (22-24 атмосфери)
--- Край на цитат ---

Дизеловия двигател ще работи с нафта колкото да поддържа горенето. Мисля, че така работят дизеловите еко-автобусите в София на метан.

emm:
Искам да споделя моите наблюдения над реактора. За сега съм монтирал няколко реактора и извода е следният..Реактора не гори вода!!!!!!!
На всеки автомобил на който се постави реактор мощноста на двигателя скача многократно.Това е тайната.Направил съм едно старо Волво 2.4 Д на газ...Преди харчеше около 10 нафта  сега харчи 5нафта и 3 газ.  няма пушеци и димилки, само мирише гадно. Сега предстои монтажа на реактор пък ще видим какво ще излезе..
Единственият ефект които може да имате е ако вкарате бензина във изпарителя.Така горивото се разширява и за това ще харчите по малко.ОБАЧЕ това е доста сложно за испълнение.Успех :lol:

administrator:

--- Цитат на: emm ---Искам да споделя моите наблюдения над реактора. За сега съм монтирал няколко реактора и извода е следният..Реактора не гори вода!!!!!!!
На всеки автомобил на който се постави реактор мощноста на двигателя скача многократно.Това е тайната.Направил съм едно старо Волво 2.4 Д на газ...Преди харчеше около 10 нафта  сега харчи 5нафта и 3 газ.  няма пушеци и димилки, само мирише гадно. Сега предстои монтажа на реактор пък ще видим какво ще излезе..
Единственият ефект които може да имате е ако вкарате бензина във изпарителя.Така горивото се разширява и за това ще харчите по малко.ОБАЧЕ това е доста сложно за испълнение.Успех :lol:
--- Край на цитат ---
Цитирам:
"Машина Armstrong - един английски механик, поправящ течовете в котела на една парна машина , вижда искри  и усеща раздрусване когато слага ръка на струята пара, а с другата ръка докосва предпазния клапан. Г-н Армстронг, който разучи това явление, призна че разделението на двата флуида не става във вътрешноста на устройството при кипенето, но на точката където парата излиза, търкайки се о стените на крана. Г-н Faraday доказа по-късно, че парата не произвежда електричество когато е много загрята и суха , но произвежда в изобилие когато я прекарваме, преди изхода, през една кутия, в която има навлажнени кълчища, където тя се запасява с течни капчици. Именно тези капчици се наелектризират, търкайки се о стените на  изходното отвърстие."
Вероятно за това служи водата -- да създаде нужното статично електричество, което създава поле

Цитирам:

"Технологията, използвана в горивния процесор GEET, е комбинация от фундаментални научни принципи, повечето от които спадат към познатите правила на термодинамиката. Но някои от 70-те явления, случващи се едновременно при процеса, ги няма в учебниците, а точно те са в основата на това откритие. Простичко казано, топлината от изгорелите газове се прехвърля върху (нагрява) постъпващите горивни пари[това да са парите излизащи от онова бълбукащото, фиг. 1 на илюстрацията], което трябва да става във вакуум, а цялата тази комбинация създава молекен разпад на всички по-тежки елементи в условия на вакуум. Следователно, с увеличаването на вакуума скоростта на молекулния разпад се увеличава и е нужна по-малко топлина.

По време на работата си плазменото устройство генерира едновременно няколко „електрически” полета, някои от които са с противоположни посоки като върху всички въздейства посоката на движение на масата [частиците] и гравитационното поле на планетата.

Специфичното движение на парите в горивния процесор GEET е „фокусирано” в самосъздаването на точно определена посока и скорост на потока, като така се максимализира и усилва молекулния и атомен разпад. Не може да се очаква разпадане на елементите само чрез увеличаване на дъговидното поле (arc field) без пропорционалното увеличаване на останалите естествени елементи. В случаите, когато са успявали да създадат идеална плазма, всички елементи са били увеличавани или намалявани по равно, за да се увеличи или намали плазмения поток.

[от всичко това разбрах, че досега при създаване на плазма се е практикувало само увеличаването на дъгата (когато се създава плазма с електрическа дъга) без да се увеличава количеството на другите елементи -- газ и т.н. А той говори за паралелно увеличаване на всички елементи, това явно става с регулиране с крановете, които регулират въздуха, вакуума и горивната смес]

Така контролиран, плазменият поток може да бъде практически използван."

svetlioboev:
Здравейте,
-Има ли някой, който си е платил за оригиналните планове на г-н Пантон?
-Има ли някой, който се е свързал с тези които ги продават?
Писах няколко мейла, но никой не отговаря. Май си има проблеми в затвора, но все пак плановете се продават доколкото знам на www.teslatech.info Просто искам да си ги купя за да не почвам от а, б разработки и догадки.
Въпросите, които зададох бяха:
-Колко време е необходимо за съживяване на реактора? Трябва ли да бъде ориентиран север-юг или в плановете за коли има друго решение? Защото 20 минути по тази ориентация е прекалено дълго време, а да намериш паркинг север-юг също е трудна работа. Не че съм песимист ами точно обратното.
Тук в архива има едни планове на френски и доколкото разбирам все още не са преведени на наш език. Дадох ги на един приятел френч ако може да ги преведе ще ги кача във форума.
-Някой работил ли е по тези планове от архива? Читави ли са?
Те са само за дизелови двг, сигурно защото по-лесно заработват с ГЕЕТ.  Предполагам, че бензиновите се нуждаят от същите настройки както при АГУ. Настройка на подаването на искрата, аванс процесор, газов инжекцион за тези които са с пластмасови коектори и т.н. Всички усложнения при газификацията.
-Има ли някой пробвал с бензинов мотор ама на кола?
Май много въпроси задавам, но след толкова много четене все още остават много неизвестни, затова ми трябва нещо изпитано и разработено. Все пак времето си остава най-ценният ресурс, ако въобще може да се нарече така. То си е направо безценно!
Благодаря Ви предварително за отделеното време и внимание!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия