Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
HHO генератор за малка горелка от Аноди Катодев
Браунчо:
Колегата Катодев вероятно има впредвид въглеводородни добавки за изсушаване и повишаване на температурата на пламъка.
Ето един линк.
http://www.zaovemz.ru/info/tips/
Anodi Katodev:
Kато цяло идеята е че ХХо-то може и ТРЯБВА да се подправя да речем за стъкло не кипи толкова ужасно когато е с ацетон, пламъка повече топли сам във въздуха, а температурата на материалите става по ниска и разстлана, тоест по "нормален" пламък.
Тествал съм бензин, етер, и с добавка обикновен въздух... Резултатите са различни и все интересни и добри.
Мисля че потенциала да се слагат различни смеси в бъблера е безграничен заради иначе несвойственото поведение на браунгаза. Един мисля корейски производител твърди че начина да се заварява стомана без да става прекалено крехка е с ацетон. Немога да слагам ацетон в голямата машина (не е моя), но с "малката" вече съм на 2 литра в минута и едно крайче на винкел който се разтопи (по-трудно с ацетона, 2 пъти по-бавно) бе мазно разтопен, без да е крехко стопеното. (по натам ще правя още по-конкретни тестове специално за стоманата)
"Горивото" (ацетон, бензин) много бавно се харчи, ХХО-то само "близва" от него.
Потенциалните приложения на всички системи от този тип не се състои само в изваждането на газа, а и в реализацията на пламъка, за съжаление в тези 50% от цялостната картина много малко се прави и говори...
Anodi Katodev:
А, иначе с газирана вода е идея... Ако се иска въглероден двуокис е достатъчно и само да смениш KOH с сода за хляб. Мламъка става лимонено жълт и по-слаб.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия