Алтернативни енергоизточници > Joe Cell

Joe Cell Replication Project

<< < (20/29) > >>

Аtos:

--- Цитат на: mzk в Април 17, 2017, 05:46:50 pm ---Обикновеното електричество (50Hz) има дължина на вълната 6 000 000 (шест милиона) метра. Поне това е според класическите схващания...

--- Край на цитат ---

Да, ама според класическите :D
edin е прав в този случай, въпреки, че не може да се обоснове (чрез собствен анализ), понеже не става дума за директно пресмятане дължината на чиста електромагнитна вълна, а за нискочестотни физикални излъчвания, които се наслагват/носят от "нормалното" мрежово електричество!

caduceus:
Кузмов, на линия съм вече - тука и ние с колегата правим някакви такива експерименти, но с каквито материали имаме. Голям проблем с тия тръби от 316L... Може би става и с друго ако се разбере напълно принципа - има данни че един човек го е правил с титаниеви електроди в стъклен буркан и е имал добър добив на орг.пара /демек третия газ/ като е тествал директно на автомобил. Обаче колата била с обикн. газова и след първоначалната радост и успехи е гръмнала не много леко на пътя  ;D, та системата се е пре.бала и повторното изпълнение не е работело. Явно е произвел повече от необходимото оксиводород заедно с оня "газ" дето катализира кислородното горене от суровина въздух.
Абе, трябва да се внимава  :)

edin:

--- Цитат на: atos в Април 18, 2017, 01:48:15 am ---Да, ама според класическите :D
edin е прав в този случай, въпреки, че не може да се обоснове (чрез собствен анализ), понеже не става дума за директно пресмятане дължината на чиста електромагнитна вълна, а за нискочестотни физикални излъчвания, които се наслагват/носят от "нормалното" мрежово електричество!

--- Край на цитат ---

Цъ. Нали го дъвкахме, че 8 метра е хармоник на основна честота. Става дума за честотата на спиновете на електроните, а не за скорост на светлината 300 000км сек. или скорост на звукова вълна 340метра в сек. Клетката на Джо се държи, като живо същество, влияейки се от човек до нея, затова казах, че вълни по-малки от здравите природни, ще я блокират, все едно е болна.

Михаил Кузмов:
Има една друга цел, която за мен е важна! Да бъде изпълнима от повече, дори много хора! Ако вкараме куп условности, които да затрудняват неопитен, желаещ за реплика, смисъла клони към нула! Ще излезе, примерно аз си добивам оргон, черпя си благинка а другите духат супата! Така няма кой да повярва. Мисля че е цел за която си заслужава да се работи!

Михаил Кузмов:
Joe cell е жива! В този вид, тръбите са вързани като една клетка. Т.е. ако най външна е 1 то 1,3,5 са на плюс, 2,4,6 са на минус. Получават се три паралелни клетки. Всички тръби са изцяло потопени. Електролита изцяло заема кухините. Не зная дали сте на ясно че при такова положение кухините 2-3 и 4-5 не работят. Тези кухини се явяват като шунт с мн. малко съпротивление, и пада на напрежение е недостатъчен да предизвика електролиза. Затова нямаме в действие 5 клетки както е при сух дизайн.
Това е причината при сухият дизайн електролита изцяло да бъде изолиран и е нежелателно отгоре да прелива. При такова потопяване 101 плочи биха работили като 50 клетки с плачевна ефективност.
На това видео Joe cell е в серия с 6 клетков електролизер, мокър дизайн като 7ма клетка. Електролита е пресен залят и леко топъл. Започвам снимане при 1А, напрежението е 1.736v. В клетката и бъблъра се наблюдава леко отделяне. Повишавам плавно тока до 10А напрежението нараства до 1.936v.  Наблюдава се добро отделяне на газ. Отгоре клетката 1/4 е побеляла от газовите мехурчета. При изкл. на захранването продължава бавно газоотделяне докато електролита се избистри. Вероятно при засмукване това ще става по бързо.
https://www.dropbox.com/s/2u5lrj1m786wlse/live%20Joe%20cell.mp4?dl=0
Това е за сега! Според мен една отлична работа на клетката като електролизер.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия