Автор Тема: Joe Cell Replication Project  (Прочетена 325393 пъти)

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 013
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #135 -: Юли 31, 2018, 10:31:39 pm »
МТМ, зависи какво точно искаш да правиш. Оргонният акумулатор се прави с множество редуващи се слоеве органика (или някакъв изолатор) и метал. Примерно от хартия и алуминиево фолио. Хубаво е най-външният слой да е изолатор, а най-вътрешният - метал. Но дори отвътре да е изолатор (пластмаса, стъкло) пак ще работи.

Ако разбираш английски, то в по-горе прикачения файл се намира необходимата информация.
При изработка на орак (съкратено от оргонен акумулатор) за зареждане на питейна вода например, е хубаво да се използва медно фолио (за съжаление трудно се намира) при облицоване на съда с 15-20 редуващи се слоя. Медта има полезно за човека излъчване.

За захранване на ДВГ може да се направи кутия 30 на 50см (от дърво, пластмаса...) с облицовка 40 редуващи се слоя, като на горната и долната стена се правят "фалшиви дъна" от перфориран шперплат на малко разстояние от стените. Вътрешността се запълва със стъклена вата, при което постъпващия въздух ще преминава равномерно през целия обем и ще обира насъбралите се меки електрони (оргон). Стъклото има свойството да задържа оргона, което ще допринесе за по-висока концентрация.

За поставяне на трансформатор или разрядник, може да се използва кутия с подходящ размер, така че уредът да влезе в нея. Препоръчителни са отново 30-40 слоя.

Ето едно документално филмче за Вилхелм Райх: https://youtube.com/watch?v=BKiK5afXYgg

От 18:50мин. има схематично представяне работата на един орак.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #136 -: Август 01, 2018, 12:22:53 am »
Здравейте,
Да допуснах грешки в терминологията, явно забравям, но колегата caduceus ме разбра и поправи грешката.
Еднополярни импулси при колегата Михаил Кузмов ми говори за параметричен резонанс.
 Параметричен резонанс и електролизер нещата  стават смислени, съединението прави силата. 

Неактивен MTM

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 420
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #137 -: Август 01, 2018, 12:28:23 am »
hyparh ще започна за начало с подръчни материяли. Както ти написа. И по нататък, ще те допитвам, за останалите работи.
 Едно е да си чел. Друго е като си го правил.
 Естествено, ако не е някакъв секрет.
« Последна редакция: Август 01, 2018, 12:43:35 am от MTM »

Неактивен Михаил Кузмов

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 363
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #138 -: Август 12, 2018, 02:20:13 pm »
hyparh, най после бях изчерпателен с еднократен прочит на .pdf файла. Найстина доста доста впечатляваща сигурност на автора. Изглежда като панацея която кара автомобил, консервира хранителни продукти, подобрява качествата на водата и т.н. В крайна сметка се оказва че ако устройството бъде изпълнено херметично и с достатъчно слоеве, няма да има проблем в крайният резултат. С изработка на плекс кутия нямам проблем. До ден днешен този електролизер работи перфектно. Пост 154       http://mazeto.net/index.php/topic,303.150.html
Признавам обаче, че скептицизмът ми е голям. На мен това устройство ми изглежда като наелектризатор на частиците въздух. Точно тогава ли ще се формира нещото наречено оргон, или ще бъде засмукан предварително от вън (според автора)?? Не мога да проумея също как ще бъде засмукана толкова енергия че да движи ДВГ без гориво. Освен това, тази енергия трябва да се държи досущ като гориво, иначе какъв е смисъла на всичките джунжурий вътре в двигателя? Дори се оказва че ако не можем да спрем двигателя, трябва да монтираме клапа която да спре притока на външен въздух. Толкова е възхитително, че чак се чудя защо света не се движи по този начин!!

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 013
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #139 -: Август 12, 2018, 03:30:16 pm »
Редуващите се слоеве органика-метал действат на каскаден принцип, подобно на един умножител на напрежение.
Да, оргонните частици се улавят от околната среда.
В случая имаме затворена конструкция, във вътрешността на която концентрацията на оргонни частици (или меки заряди) е по-голяма от тази в околността. Това се обуславя от строежа на орак, който позволява лесното им навлизане, но трудно излизане (получава се капан за меки електрони).
С някои условия може да се каже, че е наелектризатор както и до някаква степен нагревател (провеждани са опити с термометри, отчитащи малко по-висока Т над орак от околната). Това са ефекти предизвикани от дезинтеграцията на по-нестабилните меки заряди. За осезаемо освобождаване на топлинна и електрическа енергия, наситената зона трябва да се възбуди със силов процес като искра или компресия на въздуха, които са налични в ДВГ. Обезпечаването на необходимото количество оргон би трябвало да се постигне с необходимия брой редуващи се слоеве (препоръчително 35-40), както и подходящ обем на кутията.
Хрумва ми един простичък метод, с който да се определи дали в кутията се е насъбрал повече оргон от околната среда - внасят се два електрода с пуснато ВН и се наблюдава дължината на искрата. Ако вътре тя е по-голяма значи имаме по-висока концентрация. Ефектът е подобен на внасянето на пламък между електродите, при което искрата ще се удължи неколкократно заради йонизацията.

Не мога да кажа как ще се държи така свързаната система, понеже нямам личен опит точно в тази насока - просто това са теоретичните обяснения на процесите, до които на практика е достигнал Джо.
Разликата е, че в неговата установка (клетката на Джо) използва вода, която има огромен афинитет към оргона, в комбинация с електрическо възбуждане на работния обем. Но в основата си и клетката и орак работят с едно и също нещо, а именно меките заряди с голяма проникваща способност (да не се бърка с обикновеното електричество).

Изглежда като панацея която кара автомобил, консервира хранителни продукти, подобрява качествата на водата и т.н.

Просто вкараните в дълбочина (не само по повърхността на в-вото) заряди променят условията, чрез които си взаимодействат материите. От тук може да се промени всяко едно взаимодействие (физико-химично) във всякакви аспекти според вида и наситеността на внедрените заредени частици.

Неактивен Михаил Кузмов

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 363
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #140 -: Август 12, 2018, 05:47:22 pm »
Пишеш така убедително че си на път да ме зарибиш. Все пак там пише основно за дизелите. Те нямат запалителна искра и възпламеняването разчита на яка компресия. Разбира се ще бъде компресиран оргон. Дали ще се възпламени като дизелът? Кое го доказва? Има ли реално работещи машини по този начин?
Относно идеята ти: Хрумва ми един простичък метод, с който да се определи дали в кутията се е насъбрал повече оргон от околната среда - внасят се два електрода с пуснато ВН и се наблюдава дължината на искрата.
Това ми изглежда рисковано. Ако оргонът се възпламенява като гориво, бута буталото, то тогава разширяващият се азот би пръснал кутията.
По принцип не виждам проблем да изградя такава кутия. Но дали са огледани всички аспекти, за да се получи осезаем ефект?

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 013
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #141 -: Август 12, 2018, 09:10:06 pm »
В официалните научни среди едва ли някой прави експерименти в тази насока. След като Вилхелм Райх достига до "неудобни" резултати след дългогодишни занимания по изследването и впрягането в работа на тази енергия (както и за лекуване), той бива дискредитиран, изкаран луд и накрая тикнат в затвора.
Любопитни люде изграждат опростени оргонни акумулатори (от един или няколко слоя) и правят най-различни опити с тях, предимно биологични - укрепване на организма, лекуване на заболявания или забързване покълването и растежа на растения.
Има сведения за зачервяване на кожата при престой в орак и дори хващане на тен. Това означава, че по-нестабилните меки електрони се разпадат прониквайки в кожата и освобождават по-твърди частици, които предизвикват протичане на биохимични процеси и затопляне повърхностния слой на кожата.

За задвижване двигатели изцяло с оргон не съм чувал (освен самия Райх, който задвижва малки моторчета) някой да работи по въпроса, това определено ще е голяма стъпка напред в оползотворяването на всеприсъстващата енергия около нас. Както споменах в преден пост, има голям шанс електротехническите устройства за СЕ да извличат енергията си именно от оргона.

А тестът с искрата може да се провежда примерно през няколко слоя и да се види има ли разлика. При слънчево време енергията ще се акумулира много лесно, докато при облачно ще е по-бавно, но пък повечето слоеве е много вероятно да компенсират това.

Относно изборът на органичен материал, може да се използва някаква естествена материя като вълнен, памучен плат, дърво и дори вестници, както е описано във файла. Тук Кадуцеус може да каже кой от тези материали ще действа най-добре. По-тънка материя ще позволи голям брой слоеве без прекалено увеличаване обема на кутията.

В нета има доста инфо като се потърси за Райх и неговите акумулатори, но все пак писанията трябва добре да се отсяват, защо често се получава "развален телефон" и изопачаване на оригиналната информация.
Относно теорията за оргона - просто няма по-изчерпателна от тази на Джоузеф Кейтър. В книгата е анализиран и т.нар. Оранур експеримент с внасяне на радий в орак с почти катастрофални резултати за околните, като се описват точните механизми за възникване на това опасно проявление (пренасяне на алфа частици и протони уловени от оргона, директно през дебели оловни плочи).

Абе общо-взето... трябва да се направи някой орак и да се види какво и що се случва в него :) Аз в момента си набавям оборудване за опити по лавинно оргонно натрупване чрез светлина + високо напрежение, та орака ще остане евентуално за по-нататък.

balabanoff

 • Гост
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #142 -: Август 13, 2018, 02:34:51 am »
Който се интересува от клетката на Джо, имам файл на руски, полупреведен на български. Мога да го изпратя на всеки желаещ да се занимава с този проект.
Изпрати ми този файл, да го разкопая.
Поздрави!

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #143 -: Август 13, 2018, 09:48:38 am »
Клетката на Джо работи с оргон /жизнена енергия/. Нищо общо няма с йонен двигател или оксиводородна газова клетка . Прочети ръководството на Алекс Шифър за изработка на такава, в част втора е изяснено добре - човекът е практик.
http://merlib.org/node/999
Може да видиш и нещо директно от източника, какво ни е дал конструкторът на клетката Джо Букър
http://www.rexresearch.com/joecell/joecell1.htm

Поздрави
Виж линковете, особено ръководството на А.Шифър. Руският превод не е съвсем ОК и е непълен, по-добре чети оригинала.
Поздрави!