Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива

Горивото на Юрий Краснов - как става....

<< < (17/24) > >>

miro13:

Някой да има идея, каква хидравлична помпа /готова/ може да се ползва? И на следващо място, от кой вид може да е кавитатора му или турбонатора намиращ се в дясно на установката /на видеото
  Не  е хидравлична помпа - Вихрова.

roskoj:
Здравейте.
Дали помпа от водоструйка нямя да стане, налягането е над 100 бара но дебита е малък.

Пздрави.

puschi:
Здравейте и от мен! Следя темата и понеже има желаещи да експериментират / тоест да влагат пари /, ще си позволя малко да размишлявам. Ето какви несъответствия хванах спрямо видеоклипа на Юрий К. и последните постове:
Висока температура( около 300 градуса по Целзий)
- водата, която се джурка / циркулира /, дори и след 30 min. престой, ще излиза от дренажния кран, под формата на пара
- Така поставените манометри и кранове / дренаж, пълнене и обезвъздушаване / няма да издържат повече от един цикъл
- помпата , която върти водата не може да работи на такава температура / отремонтирвал съм помпа с работна температура на флуида (термично масло) 350 градуса
- във видеоклипа Ю.К. е с блуза с дълък ръкав - тоест температурата в помещението е между 12 и 20 градуса / нямате представа 300 градуса какво са /
По вероятно е термометъра на руснака да е по Келвин / С=K + 273
Високо налягане( 200 bar )
- показаната помпа не може да създаде такова налягане / според мен помпата е напорна с max. налягане 10bar /
- да приемем, че водата в даден момент преминава през някаква дюза с 200 bar налягане. Тъй  като няма / не се вижда / компенсационен съд, помпата в по-голямото си време за работа, ще работи на сухо
Надявам се да съм Ви бил полезен.

EDM electronics:
Аз доколкото разбрах от един руски сайт, водата е на границата течност/пара, именно тогава става някаква трансмутация.
Ще направя тая установка, но все още не съм наясно с вида на помпата и онова дето е от отсрешната и страна - турбонатор или каквото там.

Помагайте де....

Поздрави!

puschi:
Помпата не е проблем - можеш да използваш обикновенна помпа / вида /. Задължително е помпата да е напорна / да създава налягане, а не циркулационна / налягавето ти трябва , за да преодоляваш съпротивленията по пътя на водата /. С  по-малък напор и дебит, ще трябва по-дълго време да се обработва водата.
Относно торбунатора - нямам идея. Презполагам, че в едната тръба трябва да имаш завихрител / лист тънка ламарина със ширина вътр. диаметър на използваната тръба, от единия край я застопоряваш на менгеме, а от другия започваш да я усукваш /. Може някъде по трасето да направиш дюза / преграда с малки отвори ( 0.5-0.7mm)  като след дюзата пак трява да поставиш преграда / стена /.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия