Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива

Горивото на Юрий Краснов - как става....

(1/24) > >>

vitan:
http://apinews.ru/index.php/component/content/article/77-personal-tech/936-krasnov

Освен обясненията, отдолу е филма с установката произвеждаща горивото - вода+малко нафта.
Мисля вече няма тайни. Нямам време и средства за експерименти, защото работя над друго нещо. Който е по-механик и може, защо не го експериментира? Па може и малко пачка да направи, та да стисне ръката на Юрий Краснов. В Русия има какво да се види  :) 8) :)

Лично аз бих си купил може би такава установка или някога да си я направя.

smsi-h:
Някой да знае принципната схема на устовката му? Да сте я срещали из нета?

Направи ми впечатление, че той крие нещо с жълтата пластмасова чантичка в горния десен край на установката...

caduceus:
Здравейте колеги,
нещата не са толкова прости - има си особености в тая установка. Колкото различни турбонатори /щото принципът е подобен/ - толкова и различни установки може да има. Като почнеш от Потапов, минеш през този на Деметра Гея и свършиш с механично ротационните - всякакви типове кавитатори и "торсионни" топлинни генератори дал господ. Всички копират в една или друга степен или вихровата тръба на Ранк-Хилш, или провокират механично  кавитационните процеси при откъсване на флуиден граничен слой от твърда повърхност - особено вредни от енергийна гледна точка. Там има трибо и сонолуминисценция, взривна имплозия на мехурчетата, нагряване и предимно центробежно движение + птомаинова червена радиация /спомената от Шаубергер/. Затова Краснов се е отказал от тия нагреватели... Тръгнал е в обратната посока, но щом има топлообменник - не е съвсем успял май  :)  При правилна постановка системата трябва да се самоохлажда, а не нагрява.
Аз си мисля, че съм наясно как са нещата при Краснов, но ми е малко трудно с практиката - ако някой иска да работим заедно по въпроса, ОК. Не че не правя опити - правя, напредвам малко по малко, но нямам базата и технологичната възможност. Всичко ми е в гаража и мазето  :)
Какво крие с жълтата чантичка ли?   :) Крие вероятно манометъра, който показва създаването на понижено налягане в тръбите, обърнете внимание на силата и усърдието с които затяга крана на горната вертикална изпускателна тръба - идеята е че не трябва да влезе въздух, а не да излезе водица  ;)  
Поздрави

caduceus:
Малко допълнение към горния ми пост - във дясната вертикална тръба от устройството, горната част на която е закрита с жълтото найлонче, Краснов казва че се намира "гравицаппа". Това е термин от филма "Кин дза дза", който на жаргон значи джаджа без която нещата не стават  ;D  Т.е. точно нещото е закрито с найлончето да не се вижда, а големите манометри са си обърнати с гърба към камерата че да не се вижда получаването на странното подналягане в системата /"биологичен вакуум" по терминологията на Шаубергер/. Гравицаппата очевидно е имплозионна тръба на Шаубергер или нещо подобно - центростремителен турбонатор например. Всичко е скрито в дебелата червеникава нормална тръба, но вероятно горната част все пак може да издаде какво е и затова е покрита. При всички положения в областта на тръбата се получава мощно позитивно трансмутиращо енергийно поле, затова дори водата в несвързаната пряко със системата туба /горе вдясно от нея/ с променя и гори.   
Поздрави

GMG:
    Здравей caduceus !
Преди известно време гледах това видео на
др. Краснов, но ми се стори, че е къркан и не му
обърнах особено внимание.

 Взех да поназнайвам малко Руски, но въпреки това,
болшинството от коментара му не схванах >:(

Четейки твоите постове, се почувствах като в
девети клас /както казваше един изгонен потребител/ ;)
 
Сигурен съм, че Шаубергер го знаеш наизуст, но може да
постнеш /ако не е проблем/ някоя книжка или инфо
по темата ;)

  Що се отнася до сътрудничество, аз съм ЗА,но
мисля разстоянията ще са малък проблем.
Все пак, ако има желание, нещата ще се дооформят
 в движение...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия