Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Купувам кристали
ppankov:
caduceus,
какво ти мнението за тези камъни и малката пирамидка?
Камъните стават ли за TB - tower busters?
caduceus:
rebel
Само белите стават, защото излъчват позитивно - черните са негативни. Установил съм /естествено без да обобщавам, винаги има изключения/, че червените речни обли камъни са слабо позитивни, зеленикавите - негативни, жълти - горе-долу на нула. Избирай млечнобели или прозрачни, това си е чист кварц без много включвания, още Шаубергер споменава че в тези облите речни или морски камъчета се натрупват квалигени в особено голяма степен. Колкото са по-близки до яйцевидна или елиптична форма, толкова по-добре. Има добри камъни за ТБ в магазините за акваристика, среден размер 1.5-2 см, бели и разноцветни - вземаш само бели и си ОК :) Мисля че са около 3 лв за кило. Това е по-простият начин отколкото да се събират по реките. Пирамидата вероятно е стъклена, те нямат излъчване защото се нулира всичко в рамките на формата. Отворената или контурната пирамиди имат различен заряд в различни свои части, като ги залееш с аморфен материал като стъклото например файдата се свежда почти до нула ;D Виж от планински кристал действа добре, защото има кристален строеж и остатъчен заряд - не е само до формата.
Поздрави
ppankov:
Колега caduceus,
след сглобяването на TB, кога най рано се очаква ефекта от тях?
Имам чувствотото, че веднага се усеща :)
Поздрави
caduceus:
Да, веднага след втвърдяването на смолата джаджата почва да действа, но с времето има натрупване в материалите и се усилва още малко. Попадал съм на информация, че при триене на подобни сандвичеви конструкции /плексиглас-алум.фолио-плексиглас се освобождава ненормално висок електростатичен заряд във вид на шок :) Човекът го е треснало яко след като се е пробвал да почисти със сух парцал горния плексиглас, а отдолу другият е бил заземен. Цялата конструкция е стояла на слънце един ден за да изсъхне от лепилото. После - тряс още един път, явно първия не си е научил урока че чистенето не е здравословно ;D Може би и вибрация или ексцентрицитетно "изтръскване" ще свърши подобна работа, но не е ясно - трябват тестове. При всички положения зарядът е бил доста голям, за мен е породен от превръщането на натрупания оргон /нещото сандвич е било всъщност Тесла фрий-ресийвърна плоча/ в по-нискоразредния от вибрационно-енегийна гледна точка електростатичен заряд. В ТБ-то има резон да става нещо подобно, но липсва заземяването
Поздрави
ppankov:
Дотук, оставам със впечатлението, че TB - tower busters по някъкъв начин абсорбират най
различни видове лъчения, като по някъкъв начин ги превръщат във оргонна енергия, полезна за нас хората.
Електростатиката за която споменаваш, е вторичен ефект или може би първичен :) от самия сандвич.
Та в този ред на мисли ми се въртят, някои идеи в главата.. ;)
Да започнем с това, което си писал до сега - споменаваш някои постановки на В.Шаубергер,
в които участва восък със определена цел - за справка, феритните антени в радиоприемниците с навити бобини, са залети с восък.
Представям си следната постановка:
- да приемем, че една феритна пръчка е кристала в сандвича за TB, с намотана около нея намотка от дебел проводник, като единия край е свързан към бобина на Тесла, а другия край свързан към променлив кондензатор за настройка, като другия край на кондензатора е
заземен;
- паралелно на кондензатора, свързваме пасивна схема през лавинен високоволтов диод,след него през дросел към плюсана кондензатор с голям капацитет,
примерно 50 000uF;
- свързваме товар между минуса на кондензатора и земя и чакаме на пусия да измерим нещо върху товара ;D
Другия вариант, който си представям е същата постановка, но сандвича да бъде с планински кристал, т.е. точно такъв, какъвто трябва да си бъде :)
Търся планински кристали, по големички и по ясни, сандвича с феритната пръчка, ще го залея със восък и т.н. :)
За по любознателните:
Феромагнитен резонанс
Феритен метал
Феритен магнит
Поздрави
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия