Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone
Идея за получаване на водна пара
rumen_andreev:
Благодаря ,ще се възползувам от идеята
С Ваша подкрепа разбира се.
Сега за парата Това което се опитвате да постигнете е невъзможно,парната турбина се движи не от парата като такава,а от свойството на водата да разширява обема си при 100 градуса температура и да получим налягане върху стените на съда което в последствие да превърнем в кинематична енергия в парната турбина
Чрез подналягане можем да изпарим вода и при 30 градуса(Като демонстрация -напълнете до средата една спринцивка с вода след което издърпайте буталото ще видите че студената вода ще заври) но тогава ще вложим енергия и няма да получим налягане
Толкова по тази тема
Ariel:
--- Цитат на: freeman в Юли 01, 2007, 06:11:10 pm ---имам идея как да се получи пара
[/quote
Искаме да получаваме парааа ! Добре, ето един прост метод Просто в подгрятата до не знам колко си градуса вода се нагнетява въздух добре е да се подава през няколко тънки тръбички да речем 40- 50 игли от спринцовки монтирани в долната част на съда (на дъното.
Изобретен е не знам кога преди поне стотина години .Пробвал съм го и ви казвам че продухваната с въздух вода генерира много пара.
Айде аз помогнах .Помагайте и вие сега да подкарам Зазката с вода и бензин както пловдивския учител си подкарал Шкодата..
--- Край на цитат ---
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия