Автор Тема: Безжично предаване на енергия с Тесла технологии  (Прочетена 57920 пъти)

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Безжично предаване на енергия
« Отговор #15 -: Ноември 03, 2009, 11:20:50 pm »
При резонанса има максимално приемане на излъчваната от предавателя енергия. Ако изобщо може да се засече приемника, то ще е само защото в близост до него в някакъв периметър енергията на полето от предавателя ще е с минимален интензитет. Тоест ако имаме втори приемник , той ще улавя по малко енергия от предавателя. Може да се направи и паралел с трансформатор с няколко вторични които са приемниците....

vitan

 • Гост
Re: Безжично предаване на енергия
« Отговор #16 -: Ноември 03, 2009, 11:39:17 pm »
Човека говори за електромагнитни вълни, нещата там не стоят така. А и да се засече приемане, не е необходимо да си близо до приемника. Въпрос на чувствителност и насочена антена.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Безжично предаване на енергия
« Отговор #17 -: Ноември 04, 2009, 12:57:54 am »
Може! Все пак добре  е да акцентуваме върху темата за пренасяне на електроенергия на растояние и върху методите на Тесла за целта. ...

The Phantom

 • Гост
Re: Безжично предаване на енергия
« Отговор #18 -: Януари 27, 2010, 12:11:46 am »
  Попаднах на нещо , което ме накара да се замисля. Когато Тесла е експериментирал с безжичното предаване на енергия, той твърди , че тайната на приемането на максимално силен сигнал се състои в това , че масата на медта в приемника трябва да съответства на масата на медта в предавателя !!! Да не би случайно това да е резонансът , за който се говори, и който всички търсят ?! На такава мисъл ме наведе и фактът , че когато е експериментирал със собствените си "медни макари" , "той е установил , че преобразувателните способности на тези макари са най-големи , когато масата на медната макара се равнява на масата на медната лента в импулсният генератор. Нямало значение от дебелината на медният проводник на макарата. Еднаквите маси на медта предизвиквали максимални преобразувателни ефекти. Когато изпълнил това условие Тесла обявил , че кондензаторите-макари са в резонанс. Електростатичен резонанс !"
 

vitan

 • Гост
Re: Безжично предаване на енергия
« Отговор #19 -: Януари 27, 2010, 08:49:11 am »
Да, електростатичния резонанс при еднополярни импулси може да е това, но електростатичен кондензатор (който трябва да се построи изпървом) е друго.

А той се прави мисля по-иначе.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 741
Грешка, това е за изтриване заедно с прикачения фаил.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 12:50:44 pm от mi68 »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 741
Здравейте!

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 741
Това е втора част на материал, който смятам за много важен. Втората част е насочена практически. Създаване на стояща вълна в линия (теслов трансформатор). Използване на  вилка на Авраменко + собствен капацитет (сфера). 
Значи кристалите в часност полупроводниците са много интересни вещества. За зонен електрон се въвежда понятието ефективна маса на електрона. Ако електрона се характеризира с ефективната се маса, неговото движение се описва като свободен електрон т.е. да се ползват класически формули. Тази виртоална маса може да е положителна или отрицателна или равна на масата на слободния електрон. Състоянието на отрицателна маса може да се разглежда като еквивалентно на състоянието на въображаема микрочастица с положителен заряд и положителна ефективна маса, еднаква по стойност на електрона. Тази частица е прието да се казва р-носител, носител на положителен заряд, или дупка.
    (1)      iпъл=i+dD/dt     ф-ла на Максуел  където iпъл-пълния ток; i-ток на проводимост; dD/dt- ток на разместване
Магнитното поле на пълния ток може да е по-голямо или по-малко в частен случей =0 от токът на проводимост. При разряд на кондензатор магнитното поле е =0, токът на проводимост и токът на разместване са противоположни по посока и еднакви по модул затова магнитното поле се унищожава, подобно на безиндуктивна бифилярка.
Полупроводниците с р-проводимост реагират на тока на разместване, а n-проводимост реагира на ток на проводимост. Явно кристалите са много добри, за това вилка на Авраменко работи безупречно.
Ако имаме отворена верига на краищата няма ток на проводимост. В диелектрик между краищата имаме ток на разместване, който затваря тока на проводимост. За това ако под електрически ток разбираме пълния ток, определен oт формула (1) то се оказва, че всички токове са затворени. Този важен извод е получен от Максуел. 
« Последна редакция: Юни 12, 2011, 09:42:18 am от altium »

Неактивен tsvetan.filev

 • Специалист
 • Beginner
 • ***
 • Публикации: 79
Re: Безжично предаване на енергия с Тесла технологии
« Отговор #23 -: Август 18, 2011, 04:23:30 pm »
Здравейте.

Не съм много навътре в темата.

За първи път за безжично предаване на енергия разбрах от научно популярни филми и статии за Тесла.
Особено интересен е известния експеримент в Колорадо Спрингс (http://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla#Colorado_Springs), който за съжаление е спрян и подтиснат.
Кулата която е строена от Тесла (http://en.wikipedia.org/wiki/Magnifying_transmitter) е щяла да доставя енергия на къщи и превозни средства напълно безжично.
След това прочетох неговата биографична книга. Там с голяма охота той говори освен за безжично предаване на интелигентност (съобщения, информация) и за предаване на енергия (мощност).

Малко теория:

Теоретично до сега знам следните неща:
- Материята е съставена от две противоположни вълнови полета (сингулярност - вижте аватара на потребител The Phantom по - горе), които придобиват маса в определено състояние на фазите и определена честота на трептене.
- Цялата енергия в природата се дължи или се съдържа в етера. Понятието етер е премахнато в края на 18 и началото на 19 век и е заменено с формули и закони.
- Ако успеем да създадем свободни осцилации (вибрации) които са съобразени с вибрациите в природата то тези наши изкуствени вибрации могат да се предават на произволно разстояние без загуби понеже етера е идеален флуид и няма загуби. След това могат да се извличат пак без загуби.
- Кристиян Биркеланд (http://en.wikipedia.org/wiki/Kristian_Birkeland) създава електрически модел на Слънцето и Земята. Той описва така наречените токове на Биркеланд (http://en.wikipedia.org/wiki/Birkeland_current). Тези токове се съдържат в плазмата която Слънцето изхвърля по всяко време. Плазамата съдържа свободни йони, които носят положителен заряд. Тези йони попадат през полюсите в йоносферата и я зареждат положително. Земята носи отрицателен заряд. Получава се кондензатор от който може да се извлича енергия.
- Ханес Алфвен също изследва плазмата (http://en.wikipedia.org/wiki/Hannes_Alfv%C3%A9n) и стига до много важни изводи

Малко практика:

Ето три патента на Тесла по темата за безично предаване на енергия:
http://rpmgt.org/Patents_512340_593138_685012.htm
Особено интересен е третия: MEANS FOR INCREASING THE INTENSITY OF ELECTRICAL OSCILLATIONS. Методи за увеличаване на интензивността на електрически осцилации.

Аз сглобих две такива устройства (предавател и приемник) но за съжаление нямам чувствителна апаратура за да разбера дали се приема нещо понеже сигналите са много слаби (нужен е скъп Тесла/Гаус метър).
Тесла пише че ако се направи такова устройство може да се усили интензивността на вибрациите и те лесно да преминат през свободното пространоство и пак да бъдат приети с малки загуби. Също така казва че е необходимо охлаждащ агент за да се осигури минимално електрическото съпротивление.
Предполагам че е нужно да се експериментира и с броя намотки и различни дебилини на проводниците.
« Последна редакция: Август 18, 2011, 04:31:30 pm от tsvetan.filev »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 741
Re: Безжично предаване на енергия с Тесла технологии
« Отговор #24 -: Август 19, 2011, 08:31:22 pm »
Безпроводниковото предаване е следствие на стоящата вълна. Идеята е проста-дефазиране на 90 градуса във времето и простронството. От гледна точка на времето, генераторът е в максимум приемника в минимум, обратно генераторът е в минимум приемника е в максимум, от гледна точка на пространството, да имаме нулева или ниска скорост на разпространение на енергията. Практическите проблеми са:
-генериране на стабилна стояща вълна
-приемника може да е резонансен
-приемника е нерезонансен- с полупроводници, ново от времето на Тесла.
Стоящата вълна може да е
- звукова
- електромагнитна.
От тук важен извод:
Зарядът влияе на масата. Масата на практика не влияе на заряда. Имаме еднопосочно влияние на заряда върху масата.
Проблемът е, че енергията се създава от масата, примерно стояща звукова вълна. Ако се работи със заряд (ток-електромагнитна вълна) то имаме преобразуване и два случея:
-загуби-възникване на електромагнитни вълни
-приходи-възникване на стояща електромагнитна вълна
При възникване на стояща електромагнитна вълна, възниква и масова, напомням, че електрона има свойството заряд и маса. Получената от масата енергия може да се трансформира:
-в химична-ядрена
-в електрическа.
Електрическата енергия е по-универсална и по-практична. На практика се увеличава електрическата мощност.
П.П. Честота, дължина на вълната, скорост на разпространение, и други практически неща в други теми.   
« Последна редакция: Август 20, 2011, 04:24:10 am от mi68 »

Неактивен tsvetan.filev

 • Специалист
 • Beginner
 • ***
 • Публикации: 79
Re: Безжично предаване на енергия с Тесла технологии
« Отговор #25 -: Август 28, 2011, 01:12:16 pm »
Безпроводниковото предаване е следствие на стоящата вълна. Идеята е проста-дефазиране на 90 градуса във времето и простронството. От гледна точка на времето, генераторът е в максимум приемника в минимум, обратно генераторът е в минимум приемника е в максимум, от гледна точка на пространството, да имаме нулева или ниска скорост на разпространение на енергията. Практическите проблеми са:
-генериране на стабилна стояща вълна
-приемника може да е резонансен
-приемника е нерезонансен- с полупроводници, ново от времето на Тесла.
Стоящата вълна може да е
- звукова
- електромагнитна.
От тук важен извод:
Зарядът влияе на масата. Масата на практика не влияе на заряда. Имаме еднопосочно влияние на заряда върху масата.
Проблемът е, че енергията се създава от масата, примерно стояща звукова вълна. Ако се работи със заряд (ток-електромагнитна вълна) то имаме преобразуване и два случея:
-загуби-възникване на електромагнитни вълни
-приходи-възникване на стояща електромагнитна вълна
При възникване на стояща електромагнитна вълна, възниква и масова, напомням, че електрона има свойството заряд и маса. Получената от масата енергия може да се трансформира:
-в химична-ядрена
-в електрическа.
Електрическата енергия е по-универсална и по-практична. На практика се увеличава електрическата мощност.
П.П. Честота, дължина на вълната, скорост на разпространение, и други практически неща в други теми.   

Тесла не говори за усилване на мощността, а на свободните вибрации в пространството породени от електрически вибрации и така
се получава по - оптимален пренос на енергията (независимо дали тя представлява вълна или частица).
Мощността отразява интензитета (размаха) на вълната. При преноса има загуби и той обяснява че загубите са по - малки от протичане на
електричество през проводник. Говори за 5 до 15 %, а при силовите проводниците загубите могат да достигнат до 40 %.
Не става ясно каква субстанция точно е свободното пространство. Още от древността се ползва понятието етер, но то е премахнато
от науката поради невъзможност да се докаже чрез експеримент. В последно време се говори много за виртуални частици, които могат
да се локализират във вакуума но те "живеят" толкова кратко че на практика ги няма.
Тесла не ни дава практични насоки как да построим система за безжичен пренос на енергия, както например прави за променливотоковите системи и безжичните системи за информация. Единствено това което е налично в момента са различни
елементи под формата на патенти и експерименти които е правил. По една или друга причина не е успял да докара цялостна работеща система. Факт е че такава няма на пазара.
Един пример е експеримента при който захранва крушки без проводници чрез земята.

Неактивен Seeker

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 512
Re: Безжично предаване на енергия с Тесла технологии
« Отговор #26 -: Ноември 01, 2011, 08:29:44 am »
Разрядника на Тесла крие загатката към СЕ.  Комбинацията на разрядник и електромагнитна система съчетава ефективността на искровия и постоянната работа  дъговия разряд. Основен проблем при постоянна работа на уреда е прекомерното загряване на електродите. Аз мисля, че разрядника е основен елемен, а трептящия кръг е спомагателен елемент при извличането на СЕ.
Наскоро разглеждах една схема на радиолокационна станция и ми направи впечатление един уред за запушване на входа РЛС  при излъчване на предавателя. Това е един вид искров разрядник, който работи по време на импулса на ПРД и запушва вълновода към ПРМ. Ефективността на работата е толкова голяма, все едно до ухото на някой да се стреля с пистолет и веднага след изстрела той да чува бръмченето на муха!!! Това ме навежда мисълта че по време на искровия разряд се нарушава проводимостта на пространството в вълновода за ЕМ вълни повече от 160дБ. Ако Тесла е комбинирал разрядника с трептящия кръг за да получи периодични разлики в проводимоста на пространството , то е възможно да се получи някакъв потенциал в хомогенноста на СЕ и той да бъде използван.   Ефекта би бил най-голям във вакуум. Затова при по-късните разработки (описания случай с електромобила в Тексас) Тесла ползва радиолампи. Но конструкцията на тогавашните лампи се различават много от сегашните и не е ясно дали сегашните могат да се използват за експеримент.
 

Неактивен Hacko

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 75
http://www.sbj-bg.eu/index.php?t=11004 тук казват как Радиолюбител от Финландия слуша Радио Плевен дистанционно .
"
Хари Куяла вече на няколко пъти успява да хване радиосигнала и дори да направи сравнително качествен запис на част от програмата му. Това е доста странно, предвид факта, че между Плевен и град Наантали, където работи и живее финландецът, разстоянието е над 2000 километра. А лицензията на плевенското радио ограничава по закон мощността на предавателя така, че то се чува най-много на 40-50 километра от града.

Още повече, че УКВ-вълните се влияят доста от релефа и не биха могли да достигнат до Финландия и с далеч по-голяма мощност на предавателя.

В случая обаче става въпрос за отразен сигнал от йоносферата.

„Слушах този запис във Финландия поради вълните, минаващи през йоносферата на височина от 100 км", рапортува очевидно развълнуван радиолюбителят на плевенските си колеги и добавя:

"Чух програмата на вашето радио за пръв път на 16.7.2002 на честота 107,6 MHz FM, в 12:46 часа ваше местно време. Надявам се, че ще можете да го чуете и да ми изпратите коментар", казва още финландецът на развален български, изваден от гугъл-преводача!

Странното писмо от от град Naantali Финландия, с приложен mp3 запис, се получи на имейла на Радио Плевен наскоро и е трето поред от Хари.

Всъщност Хари Куяла не е просто радиолюбител, а е професионален радиоводещ и мениджър на три местни търговски радиостанции. Те са разположени в град Турку в Южна Финландия. /Наантали е съвсем близо до по-известния Турку, който пък е старата столица на Финландия/.

Наричат се Радио Auran Aallot (90,5 MHz поп-рок) и Радио Мелодия (89,0 MHz - музика за зрели хори и финландска музика) и малко младежко радио наречено Zoom FM на честота 93.4 MHz.

Хари е управител на програмата и главен редактор. Работи в радио от 1986 г. насам. Хобито му е слушане на FM-радио дистанционно. Освен, че слуша радиостанции от цял свят, финландецът си прави и богат архив от записи на техните програми. Слушал е и е записвал и други FM- радиостанции от България.

Сайтовете на финландски радиостанции са: www.auranaallot.fi и www.radiomelodia.fi. "

Това е още едно доказателство, че можем да пренасяме информация през йоносферата.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 626
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Първо, статията няма нищо общо с предаване на енергия и с Тесла.

Дори журналистът е написал правилно накрая "пренасяме информация през йоносферата", а не "енергия"!

Използването на йоносферата за комуникация на далечни разстояния не е никаква новост и няма отношение към СЕ.
« Последна редакция: Май 17, 2012, 11:18:37 pm от altium »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 5 488
 • Пол: Мъж
 • Преди сламката е гредата
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Относно "Радио Плевен"
Факта има много общо с предаването на енергия защото информацията се предава чрез модулиране на енергиен носител. първо имаме предаване на енергия после разчитане на информацията която тя носи.
Обаче не съм съгласен с друго. Прекалено се набляга на ролята на йоносферата.
Някой замислял ли се е дали е така в действителност. Защо само в  гр. Наантали се случва тази аномалия. Ако причината бяха йоносферни явления "който са хаотични" то би трябвало подобни явления да се случват навсякъде хаотично и нелогично. Явно обаче има и друг фактор който определя логиката на събитието, а йоносферата само отключва явлението. истински важните фактори се намират под земята. Ако вземем под внимание мнението на Тесла за равната маса на медта необходима за резонанс, то веднага ме навежда на идеята за рудни породи с еднаква маса под двете места.
Аз лично съм се сблъсквал и с други такива аномални места в България     

Altium:
Няма аномалии, има недостатъчно информирани хора, които чули нещо някъде и го правят световен проблем. Даже познавам радиолюбител от Плевен, който си говори с унгарците, след като си настрои правилно антената. Хайде да се спрем с писането на абсолютни глупости! Някой ще направи реален опит като темата ви е толкова интересна, вместо да се пишат измислици?

@Hacko, ако не си запознат с радиотехниката и с отразяване на сигнал от йоносферата, по-добре не пиши в тази тема. Тя е за експериментатори, а не за свободни съчинения.
@Радико, правя ти последна забележка за правописа! Думи като "който и които" различават ли се според теб?
« Последна редакция: Май 17, 2012, 11:19:59 pm от altium »