Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Генератор на mito_kupona

(1/2) > >>

mito_kupona:
Здравейте всички, не знам дали експериментите, който ще опиша са за тази тема или за някоя друга или трябва да се отвори нова, така че, ако има проблем, моля Админ да ме коригира.

Пвц тръба фи 32мм, върху нея един слой алум. фолио, разстояние 1мм между двата края на фолиото така, както е увито около тръбата, един слой диелектрик, върху него  втори слой алум. фолио, отгоре изолация.
На двата листа фолио се правят изводи от тънка медна ламарина, подпъхната под тях, на срещуположните крайща на тръбата и се получава кондензатор. Тръбата е дълга около 35см.

Отгоре се навива първична намотка 36 нав. от многожилен проводник с тефлонова изолация до750V. Върху нея се навива с 1,5мм вторична намотка, които са две по 18 нав. всяка, навити една до друга точно върху първичната. След това се прави втори кондензатор от алум. фолио върху вторичните по описания по горе начин.

Външните краища на вторичната са свързани, в тази точка свързах лампа 12в 21ват, другия край на лампата се свързва към свободния вътрешен край на едната вторична.
От средната точка на вторичната и свободния вътрешен край на другата вторична връщам сигнал към една от намотките на тхо-то за обратна връзка. Този вътрешен край не е подвързан, а го държа с ръка, за да мога да дам контакт, когато поискам.
Вътрешния кондензатор се свързва паралелно на вторичната с товара, а външния последователно на първичната.

Какво направих аз:
На първичната подадох сигнал от блокинг генератор направен с BDx53C и фабрично тхо от портативен тв Филипс.
Плавно увеличавам захр. напрежение от 3в, лампата започва да свети слабо отначало, после с увеличаване на захр. напрежение светенето се усилва и пулсира в такт с разрядника, а едновременно с това давам контакт на обратната връзка с тхо-то.
Не знам точно колко беше захр. напрежение, но беше над 20в и при подаване на контакт на обратната
връзка се получи следният ефект: Тхо-то заподскача по масата заедно с платката с генератора и захранването, което е фабрично и е поне 3кг, лампата засия и се пръсна.
Имам един калкулатор на масата на растояние от у-то поне метър, беше се включил, монитора на компа изгасна и впоследствие се разбра, че е изгорял. Всичко това продължи, около
5-6 сек и изгоря BDX53C. Съжалявам, че не го записах с камерата, но знае ли човек.... Засега толкова, друг път повече. ПОЗДРАВИ!!!

mzk:
Здравейте,
направих следният опит:

Върху масата разгънах алуминиево фолио за храни. Върху него наредих 3 листа хартия. Върху хартията поставих още един пласт алуминиево фолио.

Така наредени се получава кондензатор. Навих го на ПВЦ тръба.

Отгоре навих 30 намотки от сдвоен кабел.  4-те краища на проводника са свободни, така че могат да се правят всякакви свързвания. Свързах двете намотки класически бифилярно Н-К-К-Н, като извеждам средната точка. Осъзнавам че това може би е неправилно и ще коригирам намотките.

Върху спомената вторична навих 30 навивки първична намотка.
Проводникът е 0.4 мм с тефлонова изолация - от UTP.

Със захранващо напрежение 7 волта от маломощен траф пуснах импулси на първичната. Целта ми беше да измеря дали се получава някакво натрупване на енергия в кондензатора, но не установих.

Правя следните изводи:
Устройството на mito_kupona прилича малко на един от генераторите на Дон Смит:


Снимка: free-energy-info.co.uk
При него жълтото вертикално нещо, около което е навита синята възбуждаща намотка е епруветка, в която се получава плазма. Кондензаторът е перпендикулярно на оста на намотката. Между краищата на епруветката е изходът.

@mito_kupona - може ли да разясниш свързването на всичките проводници  ::)
Благодаря предварително!

mzk:
Здравейте!

Прилагам филмчето с опитната установка на mito_kupona. :)

mito_kupona:
Здравейте всички, качвам схема на генератора, но се извинявам, че е чертана на ръка, понеже съм много зает и я направих на бързо. Идеята на самия генератор е да се затворят
бобините и процесите, които протичат между тях между два кондензатора, които им действат като екрани отвътре и отвън, но и кондензаторите участват в процесите. За да се
постигне резонанс, трябва да се добавят и външни кондензатори и на двата контура, защото тия , които са в бобината са с много малък капацитет-при мен се получиха около
5нф. На клипа товара е 5в, но при захр. напрежение около 12 волта лампата изгаря, обратна връзка не е направена, защото това ми хрумна по-късно. Затова по-късно  замених товара с 21 вата лампа. Когато имам повече време ще кача по-разбираема схема и осцилограми. ПОЗДРАВИ!!!

mito_kupona:
ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ, почти месец от първата ми публикация - никакви въпроси, никакви питания, явно всеки интересуващ се чете, копира и не пита - лошо, прави някакви опити свързани с изваждане от строя на половината покъщнина,  както аз и тн. В опитите ми да репликирам Капанадзе се получиха тези ефекти, а те са по близко до антигравитацията, отколкото до получаването на безплатна енергия, а може би и до двете неща или и двете неща са едно и също нещо - БЕЗПЛАТНА ЕНЕРГИЯ ЗА ВСИЧКИ. Мисля, че тук ТОЗИ ФОРУМ е мястото да си комуникираме, да обсъждаме тези неща, за да постигнем успехи и да улесним живота на следващите поколения - на НАШИТЕ ДЕЦА. Милионери няма да станем, парите са нищо, както се какзва в една култова песен, на една култова група и тн...
Отговарям на всякакви въпроси свързани с темата, директно във форума, и ще се радвам ако, и вие ми отговаряте тук , и на мойте питания
 към вас, и тогава със сигурност ще живеем по-добре, по-независими и по щастливи.
ПОЗДРАВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия