Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Зима + HHO
mosh:
Здравейте,
зимата почти дойде. Водата при мен благополучно замръзна. Четох за различните добавки, които се добавят към електролита и бъблера. Въпреки това искам да ви питам вас, какво използвате за да се борите със студа? В какви пропорции? Странични ефекти? Използвате ли изобщо клетките си?
Може би трябва да поясня, че говоря за приложение на клетките най-вече при автомобилите.
Поздрави и много слънчеви усмивки :)
Smileface:
Няма да замръзва сухата клетка ако има принудителна циркулация на електролита когато не работи. Ако бублера не е вързан към помпата му долей алкохол. Компромиса е че пада температурата на кипене и от там ще се изпарява по-бързо.
mosh:
Няма принудително циркулиране.
Дори да има такова, това означава, че а) помпата ще работи 24h и б) малко или много ще точи акумулатора, а тука се намесват вече още един куп допълнителни променливи.
Smileface:
Това измерих на моята помпа:
12V/0.7A
6V/0.45A
В момента върти електролита в клетката на кондициониране.
mosh:
Добре :)
Нека добавим условие към постановката - без принудително циркулиране.
В моят случай естественото циркулиране дава много добри резултати, както и монтажа в колата ми позволява клетката да е под разширителния съд. Желанието ми е да има минимално количество елементи (което малко по-малко умира). Ако не се лъжа твоята помпа струваше към 200лв., а до тук материалите за клетката и електрониката със сигурност са под тази цифра.
Всъщност може и без това условие. Просто се интересувам от ваши решения и при двата варианта.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия