Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Отопление с биогаз (метан)

(1/2) > >>

emm:
Здравейте, имам идея за отопление с фекални газове (метан).За момента използвам централната канализция като изсмуквам газовете с помпа и ги вкарвам в печката в началото започва да гори силно и след известно време затихва.Предполагам че се изчерпва количеството метан което е застояло по тръбите.Следващата ми стъпка е със септична яма.Но за да има гниене и отделяне на газове трябва да има и загряване..предполагам?

mzk:
Температурата в земята е по- висока обикновено? На такъв принцип бият и тръбите за отопление на термопомпите (климатиците). Но дали е достатъчно за метана... :)

Въпрос за колите: да приемем, че има бити 2 тръби в двойката в тръбата на ауспуха, излизат медни тръби към входящия колектор, какъв е най- лесният/простият начин за подготвяне на гореща вода?
Смятам да използвам пароструйка (вкъщи имам - 220в, но проблемът е, че се затапва и след исвестно време и свършва водата). Пароструйката- за експерименти, а по- нататък? 5 км е средно половината от пътя който ще мина до университета? Трябва да се намери по- евективен метод за парата от гл.т. полезно действие в градски условия.

vitan:

--- Цитат на: "emm" ---Здравейте, имам идея за отопление с фекални газове (метан).За момента използвам централната канализция като изсмуквам газовете с помпа и ги вкарвам в печката в началото започва да гори силно и след известно време затихва.Предполагам че се изчерпва количеството метан което е застояло по тръбите.Следващата ми стъпка е със септична яма.Но за да има гниене и отделяне на газове трябва да има и загряване..предполагам?
--- Край на цитат ---

Търси из Нет-а, промишлено се използва това. Няма нужда да загряваш ямата, щот' няма да е ефективно. По-скоро тъпчи някъде газа под налягане ..... ако можеш.

rumen_andreev:

--- Цитат на: "emm" ---Здравейте, имам идея за отопление с фекални газове (метан).За момента използвам централната канализция като изсмуквам газовете с помпа и ги вкарвам в печката в началото започва да гори силно и след известно време затихва.Предполагам че се изчерпва количеството метан което е застояло по тръбите.Следващата ми стъпка е със септична яма.Но за да има гниене и отделяне на газове трябва да има и загряване..предполагам?
--- Край на цитат ---

Поздрави
Идеята е добра.само че за да раздвижиш метаболизма на бактериите които правят газ CH4 трябва да позатоплиш акото до 40 градуса
пък си е рисково щото смесено със въздуха прави БУМ процеса е анаеробен,демек да няма кислород
и т.н. Има и други изисквания

emm:
Мерси за съветите.Малко е опасно със събирането на метан защото може да стане акана работа.
Имам и друга идея.Тя е малко по сложна....!
Става въпрос за газ генератор за кола, един вид печка в багажника.
1. Идеята е следната....сега всички палят печки и пушека който се отделя го изсмуква обикновен компресор...
2. След згъстяването му до 10атм. се вкарва в газовата бутилка.
3. След това задължително трябва да мине през реактор на Пантон за да достигне максимална температура за да стане избухлив газ.
4. И сега остава само да караме ....дали е така

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия