Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА

<< < (11/39) > >>

jantar:
Накои от "младежите" сме държали изпит по ТОЕ (даже два, щото беше от две части дисциплината :) )
Само че аз не виждам противоречие със закона за пълния ток (даже точно с него се обясняват нещата)
Замени магнита с генератор на постоянен ток, вторичните намотки с резистори и управляващите с генератори на ток (само че импулсни и с обратна полярност на тока) и виж какво ще каже Кирхов по въпроса :)
Виж прикачения файл.

jantar:
Имаш ли идея защо резултатите се разминават толкова много от теорията?

getca:

--- Цитат ---Е, те правеха опити на ниски честоти и при това с киловатови устройства, разбирайте сечения на магнитопровода от 20 см2 нагоре, а магнитите от най-яките... И големи!!! Взаимодействат си от повече от 10 см. и като се праснат един в друг - чупят пръсти. Е то, на всички пръстите ни трябваха, така че всеки си ги пазеше и контузии нямаше... От мене искаха да им направя електронната част, обаче незнаеха какви импулси да подадат на бобините!!!
И така ме запознаха с теорията - създаваш единица магнитно поле равна на полето на постоянния магнит и ... "чудо" от едната страна нула магнитен поток а от другата двойно!!! Двойния поток - четворна мощност в товарната бобина!!!

--- Край на цитат ---

Arfy, много стройна теория...би ли ни я разяснил в подробности с картинки, ако е възможно... ;D ;D ;D Киловати...ха-ха-ха...не знаели какви импулси...лелеее, какви велики експериментатори имало...ще се смея цяла седмица без да спра. Абе, колега...и 1м3 магнит да сложиш, дето може камион да тегли, все тая, ако работиш по описания от теб начин.
Предлагам следното...вместо да ни губиш времето с празни приказки, прочети внимателно какво сме правили и ако имаш възражения ги напиши, но...аргументирано, както приляга на технически грамотен човек.

GMG:
   Да, така е, съгласен съм с тебе Arfy ....но, не виждаш ли, че промитите
мозъци (във и от ВУЗ-овете), не могат да асимилират или проумеят, това, за
което говориш. Например altium ,getca и компания пропагандират МЕГ-а, който
за мен е реален, но не може да се постигне автономност. Защо например не се
пропагандира Тестатиката на Стефан Маринов, нашият сънародник, който е
правил успешни репликации на машинката, дори със 100W модели? Според мен,
липсата на качествен превод и неразбирането на механизма на системата.
В Ю.Туб има подробни конструкции, но се въртят на ръка и не се
самозахранват......такива сме виждали и в часовете по физика (преди време),
но хватката е там, че да можем високоволтовия импулс да го трансформираме,
така, за да го ползваме, както е правено (от 100W-до 30 KW). ;)

getca:

--- Цитат ---Аз не съм
ВУЗ-аджия, нито готвач, парашутист или комунист....аз съм просто практик
--- Край на цитат ---
GMG...
Много практика, бе колега...гледам форума, пълен с твои опити и конструкции ;D

--- Цитат ---А как е ситоацията сега, едно въздествие /магнитен поток/,  го спирате чрез прилагане на равно по големина и противоположно по знак противодействие. Закон за суперпозицията или иначе казано наслагването в което няма нищо нелинейно, макар и средата да е нелинейна.

Аз бих обобщил нещата по следния начин, ако при "действието" се черпи енергия от постоянния магнит, за сметка на вътрешната му енергия, то при "противодействието" същото количество енергия се връща в него, възстановявайки първоначалното му енергийно състояние!!!

--- Край на цитат ---
Arfy...
Стига писа небивалици за суперпозиции и др. подобни, а вземи погледни какво е правено, де...Някой беше писал, че форумът се п-р-о-ф-а-н-и-з-и-р-а и почвам да се съгласявам с него.
Мдааа, пък аз съм седнал да ви давам резултати с подробности, анимации и т.н. А то каква била работата...да давам акъл на по-знаещите и можещите. Много съм Ви благодарен, че ми показахте истината и решавам твърдо оттук нататък да не се занимавам с глупости, подобни на т.н. МЕГ. Как може да съм бил толкоз заблуден... >:( :D
Единственото което ми остава е да се извиня за това, че дълго време съм вкарвал народа в заблуждение и с това да приключа писанията си...

Желая успех на всички просветени и незаблудени...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия