Справочници, схемотехника, теория > CNC машини

Някакви идеи за CNC машина?

<< < (2/2)

magare:
Здравейте, аз се занимавам доста години със стругаро-фрезистки услуги и механиката не ми е чужда! Има и лесен и сравнително евтин начин да си направите такава машинария дори да си стане доста професионално! Проблема е, че трябва да сте доста наясно какво точно искате и да не се стискате и да отделите малко парички! Ако е само за да икономисате някой лев от услуги по майстори просто не си заслужава напъна!
   Ето тука ще намерите всичко нужно на читава цена:  http://www.exoror.com/
                                    Желая ви успех!!!

magare:
Не сте мръднали дори 0,001! Браво!

az_skeleta:
Мръднали сме!

Аз отдавна имам идея да си направя един стругов автомат с ЦПУ. Само че няма кинти и си карам с гърбичните. Сайта който си пуснал го знам отдавна. Ако се наканя най-накрая да си предам на вторични единия автомат ще си взема двигателите и управлението за да ги настроя и може да ги вържа на струга за да видя как се държат. Само че тия паралели от сайта нещо не ме кефят. Правени са за по висока скорост на придвижване ама нещо не са стабилни много. Ако се стигне до механика ще я правя с лястовича опашка сигурно. Но това всичкото ще е след година сигурно. За сега имам 2 проекта с по голяма важност.
  Ако знаеш откъде мога да си взема стъпкови двигатели с надежден редуктор към тях(не пластмасов) ще съм ти благодарен.

magare:

--- Цитат на: az_skeleta в Януари 04, 2014, 11:35:53 pm ---Мръднали сме!

Аз отдавна имам идея да си направя един стругов автомат с ЦПУ. Само че няма кинти и си карам с гърбичните. Сайта който си пуснал го знам отдавна. Ако се наканя най-накрая да си предам на вторични единия автомат ще си взема двигателите и управлението за да ги настроя и може да ги вържа на струга за да видя как се държат. Само че тия паралели от сайта нещо не ме кефят. Правени са за по висока скорост на придвижване ама нещо не са стабилни много. Ако се стигне до механика ще я правя с лястовича опашка сигурно. Но това всичкото ще е след година сигурно. За сега имам 2 проекта с по голяма важност.
  Ако знаеш откъде мога да си взема стъпкови двигатели с надежден редуктор към тях(не пластмасов) ще съм ти благодарен.

--- Край на цитат ---
  Здрасти друже,
От репликата разбирам, че не си много наясно/не се обиждай/!
Не им правя промоция но частите са с високо качество и от тях пазаруват водещи фирми като ги препродават с тяхна си марка на огромни цени!!!
За лястовичата опашка или за призмите да ти кажа големия им недостатък!
1.Не могат да понасят голямо ускорение!
2. Искат система за принудително мазане!/къде ще събираш маслото?/
И не на последно место: При повторение на операция на къс ход на едно и също место  паралелите се износват здраво ако не блокират!!!

Мога и още съвети да ти дам защото 20год вече се занимавам с железа!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия