Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генератор на Donald Smith

<< < (3/7) > >>

mi68:
Може би тук е темата да разширим познанията по електромагнитно поле, като го погледнем обемно или триизмерно .
Ако имаме постоянен магнит лесно се определя S и N но как да определим + и - на електричното поле? Едиствено е извесно, че е перпендикулярно и е на четвърт геометрична дължина (вълна).
-магнитното поле се нагледява най-добре с железни струшки или карфици може и  пирони
-електричното поле се нагледява със семе от маруля или варовит прах
-магнитното поле се определя с компас (магнитен дипол)
-електричното поле се пробва с махало (пробен заряд или електрически дипол-трудно се постига).
Всичко това е за стационарни полета (стоящи вълни) но за променливи (бягаща вълна) подхода е друг.
-магнитното е вихрово-затворено
-електричното е отворено
-при магнитно поле имаме диамагнити, парамагнети, феромагнити т.е. имаме много усилване спрямо вакум
-при електрично поле имаме неполярнидиелектрици, полярнидиелектрици, сигнетодиелектрици т.е. много намаляване спрямо вакум.
От изложеното следва да се ползват бобини заради усилването. Индуктивността зависи от магнитната верига:
-отворена
-затворена
Отворената магнитна верига прилича на капацитет, а затворената на индуктивност. Така сглобен несиметричен трансформатор работи, изглежда, че от него ще изкочи заек. Да си пожелаем успех!

coke2k:
Следвайки инструкцията на Dynatron направих неговия вариянт на генератора на Don Smith , предварителните резултати са в най-добрия случай около 50 процента КПД , което никак не ме устройва предвид всичките му обяснения и теории , че е направил нещо свръх единично. Изчисленията са на база сравнение на енергията на кондензатори на входа и изхода. Остана само SISG модула да направя , но ме бави доставката на IGBT -то което  поръчах от чужбина. Ще го направя и него понеже съм се хванал вече , но мисля , че и с него няма да се получи нужното КПД. Първичната и вторичната са във всички видове резонанс  в които могат да бъдат  (абсолютно сигурно е) Използвал съм много бързи и качествени диоди DSEI1212 и руски високоволтови кондензатори  с общ капацитет 3 микро фарада за първата проба и 0,5 микро фарада за втората проба. Енергията на изхода не зависи за сега поне от капацитета на кондензатора в първичната възбуждаща верига , а само от честотата с която се взривява в първичната намотка. За това опитно съм го преценил, че 6 нанофарада са оптимални за възбуждащите импулси по първичната. Отношението първична /вторична е точно 1/4 (до половин милиметър точност). Напрежението на възбуждащата намотка  е около 2 000 волта хлабината на искрището е около 4 десети. На изхода не мога да измеря точно колко е напрежението , но хлабината в предпазното искрище (за да не пръсна кондензаторите ) е около 25 мм - в момента съм го намалил на 10 мм , че кондензаторите цвъркат... Нарочно не давам параметри и честоти на намотките , защото има много специалисти които ще започнат да ми търсят косури  на резонанса, а искам да им го спестя това удоволствие. Просто приемете , че всичко е много точно дал съм до момента над 300 лева и не мога да си позволя да правя нещата към гьотере. Интересното е , че на пръв поглед изглежда, че изходната енергия многократно превишава входната - много здраво гърми предпазното искрище, но само така изглежда. Измерванията съм ги правил с постепенно увеличаване на входното напрежени , като генератора заработва от 3,2 волта. Т.е пълня кондензатор 150 000 микро фарада до 3,2 волта и захранвам генератора - на изхода получавам 320 волта в 500 нанофарада което  грубо е около  30 процента, като сметна енергията на кондензатора в първичната верига КПД-то максимум до 50 процента да стигне. Така увеличавам захранващото напрежение до 12 волта и сравнявайки капацитетите съдя за мощностите на входа и изхода. Надявам се след модула с високоволтовото електронно искрище нещата а се подобрят  - това ще стане до 2 седмици. От голямо значение е дросела който се поставя на средната точка на  вторичната намотка. Схема не давам защото е същата като тази на динатрон. Качвам малко снимки и едно видео.... като направя SISG модула ще пиша пак
http://www.youtube.com/watch?v=ZfXWpX_2gXc

teofilius:
В долната скица споделям някои мои виждания за по-оптимална работа на постановката на Динатрон.

И понеже една от възможностите които разглеждам е използването на капацитивна бобина за получаване на свободна енергия в следващия линк можете да се запознаете с капацитивен трансформатор, за който се твърди, че консумира основно реактивна енергия.

http://go.mail.ru/search_video?fr=dmiss&q=%D0%B5%D0%BC%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%8F%20%22%20%D1%84%D0%B0%D0%B7%D0%B0

EDM electronics:
Мдааа...много интересно  :D. Първичен кондензатор с вторична намотка = трансформатор.
Казва, че първичния кондензатор консумирал реактивна енергия. Да но все пак е енергия за захранващия източник. Ако обаче се съгласува в резонансен контур или с други думи да се невие върху този първичен кондензатор и една първична намотка, може да се постигне паралелен резонанс и тогава консумацията ще е най-малка.

Това дето го давахме, като пример/възможност за трептящ кръг 2 в 1 или на магнитопровода да се изградят и двата елемента на трептящия кръг, вече го виждаме на практика.

Патент:

coke2k:
Ето така се прави ...

"ХОРОШАЯ НОВОСТЬ!
СЕГО ДНЯ переговоры по разработке ДОСКИ СМИТА закончились положительно. Для начальной стадии разработок мелкосерийного производства будут предоставлены площади и самое свременное оборудование одной из промышленных групп Академии Наук. "

http://realstrannik.ru/forum/30-donald-l-smith/2233-re-ustrojstvo-dynatron-replika-dona-smita.html?limit=18&start=54#27626

Ние ще чакаме още доста.... за съжаление.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия