Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генератор на Donald Smith

(1/7) > >>

FreeEnergy:
Здравейте колеги,
Наскоро се появи изобретателят Don Smith, който отдавна прави устройства за свободна енергия и има разработени доста различни видове. Предлагам ви няколко връзки да погледнете и дискутирате.
Изглежда, че той свободно разказва за начина на работа на различни конференции и то още от 90те години. Някои устройства се използват за независимо захранване на автомати за напитки (vending machines).

Има много информация за устройствата му, подкрепени със снимки с добро качество. Има и DVD, което се продава, в което той разказва за принципа на работа.

Моля по-знаещите да коментират по снимките. Доста чисто е изработено всичко и доста ясно.

http://www.001-lab.com/001lab/index.php?topic=639.0 - тема с видеофайлове на Смит
http://www.28an.com/altenergypro/gallery.htm
http://www.28an.com/altenergypro/device02.htm
http://www.28an.com/altenergypro/device05-1.htm

А тук има доста чиста снимка:
https://secure.netsolhost.com/nuenergy.org/product_catalog.htm

За по-заинтересованите има изключително много за четене на страница 22 от глава 3та от книгата на Патрик Кели - http://www.free-energy-info.co.uk/Chapter3.pdf

Важен PDF: http://www.free-energy-info.co.uk/Smith.pdf - 5 MB
Лекция на Дон Смит - базира се на горния PDF: http://lib.mazeto.net:8080/Filmi/don-smith-metacafe.flv
Качвам преведен PDF и на руски език.

Vetap:
Здравейте,
Благодаря за изчерпателната информация. Определено смятам, че Доналд е голям мозък. Очудвам се,че почти нищо не се чува за него и такава техология се намира в сянка (ясно е защо).
Ако някой българин има нещо готово можем да опитаме да направим пробив в Южна Африка. Трябва да е нещо, което работи - 3 до 5кW. Тук има много ферми. Фермерите имат пари и в Южна Африка, благодарение на "мъдрото черно правителство" се оформя доста сериозна енергийна криза (вече взеха 3.5 милиарда заем).
Иван

vitan:
Иване, то тия черните са си направо мъдреци спрямо нашите или гърците. Колкото до Доналд Смит, има нещо някакво такова, ама не точно. Напоследък четох нещата му, където един руснак със синьо е писал грешките му. Например фантасмагорията импулси на 27 MHz с височина 8 kV !!! Но руснака казва: …. Да предположим, че ги имаме…. Аз бих добавил още към руснака, ама няколко сериозни грешки лично на мен са ми достатъчни.

Може да има нещо в тая работа, но изобщо според мен не е 1:1.
А и EDM electronics ме светна, че на сайта му в началото пишело, че той (сайта) е продаден на петролна компания…

mzk:

--- Цитат на: vitan в Април 12, 2010, 06:55:02 pm ---Иване, то тия черните са си направо мъдреци спрямо нашите или гърците. Колкото до Доналд Смит, има нещо някакво такова, ама не точно. Напоследък четох нещата му, където един руснак със синьо е писал грешките му. Например фантасмагорията импулси на 27 MHz с височина 8 kV !!! Но руснака казва: …. Да предположим, че ги имаме…. Аз бих добавил още към руснака, ама няколко сериозни грешки лично на мен са ми достатъчни.

Може да има нещо в тая работа, но изобщо според мен не е 1:1.
А и EDM electronics ме светна, че на сайта му в началото пишело, че той (сайта) е продаден на петролна компания…

--- Край на цитат ---

Има истински сайт, на който не може да се намери нищо интересно. Качествената информация е във Pdf файла на Don Smith, а не този, от free-energy-info.co.uk. В информацията от последния сайт има няколко схеми, но има разлики от схемите в пдф-а и снимките.

Според мен има достатъчно информация за Дон Смит, предположението за 27 MHz и 8 кВ импулси никъде не съм го виждал във файла на Дон Смит.

Аз лично имам някакво що-годе разумно обяснение за установката му, която прилича най-много на Капанадзе и сега ще напиша, каквото мисля.

Честотата от неоновия траф е 35 кХз. Тя си е константа. Отделно има кондензатор и искрище. Честотата през първичната намотка се регулира от бързината на зареждането на кондензатора. Тя се регулира от вариатора, който е преди неоновия траф (с него се регулира напрежението на изхода на неоновия траф).

Интерес прави резистора към маса на вторичната. Вероятно за регулиране на импеданса на вторичната (?).
Също така, Дон Смит препоръчва да се измери капацитета на вторичната, след което да се добави кондензатор към първичната, така че капацитетите на първичната и вторичната да са изравнени (при вторичната има по-голям паразитен капацитет).

Пробвал съм схемата по посочения начин, без резистора към маса от краищата на вторичната. Зареждах кондензатори (100 мКф 400в). Не успях да сложа някакъв товар и да получа резултат, но ми направи впечатление, че при окъсяване на кондензатора се получава хубав разряд (голяма искра и припукване). Моята установка беше лошо направена, така че призозвавам останалите да действат в това направление.

Няколко думи за импедансите - при Боб Бойс импедансите на първичната и вторичната тряба да са изравнени. Това е критично за работата на устройството му. Тъй като т-р на Боб Бойс е т-р на Тесла (но с три, вместо с една първични), предполагам, че основна роля играе именно първичната, която има изравнен импеданс с вторичната. При Бойс също има дефазирания на 120 градуса, получават се според мен вихрови полета, но това е въртеливия режим на работа. Импулсния режим е по-слаб, но възможен за изпълнение и доказване на теорията.

Ако има интерес пишете.

The Phantom:
Относно онези 24.7 MHz , ами че то си е написано , че е просто пример! Аз обаче не мога да намеря връзката между числата , които трябва да се разделят на честота в MHz-и от двата pdf-а . При английският те са: Ако се мери дължината на проводника в стъпки !!!
-------------------------------
247 - за една четвърт
494 - за една втора
998 - за цяла дължина на вълната
--------------------------------

А при руският превод те са съответно: Тук те са в метри !!!
-----------------------------------
75.29 - за една четвърт
150.57 - за една втора
304.19 - за цяла дължина на вълната
---------------------------------------

 Единственото , което ми направи впечатление е сборът на всяко число със себе си. Например :  247 + 247 = 494 + 494 = 988 ?!? а не 998 както е написано !
При руският превод просто такова съответствие няма :
75.29 + 75.29 = 150.58 ?!? написано е 150.57
150.57 + 150.57 = 301.14 ?!? а там е 304.19

 Какво реално представляват тези числа ? Хармонични честоти ли , или нещо друго ?!?

  В останалите приказки, като че ли има логика. Но докато не се пробва, никой не може да каже истина ли е.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия