Автор Тема: Генератор на Donald Smith  (Прочетена 130781 пъти)

FreeEnergy

 • Гост
Генератор на Donald Smith
« -: Октомври 05, 2009, 01:15:57 am »
Здравейте колеги,
Наскоро се появи изобретателят Don Smith, който отдавна прави устройства за свободна енергия и има разработени доста различни видове. Предлагам ви няколко връзки да погледнете и дискутирате.
Изглежда, че той свободно разказва за начина на работа на различни конференции и то още от 90те години. Някои устройства се използват за независимо захранване на автомати за напитки (vending machines).

Има много информация за устройствата му, подкрепени със снимки с добро качество. Има и DVD, което се продава, в което той разказва за принципа на работа.

Моля по-знаещите да коментират по снимките. Доста чисто е изработено всичко и доста ясно.

http://www.001-lab.com/001lab/index.php?topic=639.0 - тема с видеофайлове на Смит
http://www.28an.com/altenergypro/gallery.htm
http://www.28an.com/altenergypro/device02.htm
http://www.28an.com/altenergypro/device05-1.htm

А тук има доста чиста снимка:
https://secure.netsolhost.com/nuenergy.org/product_catalog.htm

За по-заинтересованите има изключително много за четене на страница 22 от глава 3та от книгата на Патрик Кели - http://www.free-energy-info.co.uk/Chapter3.pdf

Важен PDF: http://www.free-energy-info.co.uk/Smith.pdf - 5 MB
Лекция на Дон Смит - базира се на горния PDF: http://lib.mazeto.net:8080/Filmi/don-smith-metacafe.flv
Качвам преведен PDF и на руски език.
« Последна редакция: Април 01, 2015, 03:17:30 am от nizo »

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 423
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #1 -: Април 12, 2010, 12:37:24 pm »
Здравейте,
Благодаря за изчерпателната информация. Определено смятам, че Доналд е голям мозък. Очудвам се,че почти нищо не се чува за него и такава техология се намира в сянка (ясно е защо).
Ако някой българин има нещо готово можем да опитаме да направим пробив в Южна Африка. Трябва да е нещо, което работи - 3 до 5кW. Тук има много ферми. Фермерите имат пари и в Южна Африка, благодарение на "мъдрото черно правителство" се оформя доста сериозна енергийна криза (вече взеха 3.5 милиарда заем).
Иван
« Последна редакция: Април 12, 2010, 12:56:54 pm от altium »

vitan

 • Гост
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #2 -: Април 12, 2010, 06:55:02 pm »
Иване, то тия черните са си направо мъдреци спрямо нашите или гърците. Колкото до Доналд Смит, има нещо някакво такова, ама не точно. Напоследък четох нещата му, където един руснак със синьо е писал грешките му. Например фантасмагорията импулси на 27 MHz с височина 8 kV !!! Но руснака казва: …. Да предположим, че ги имаме…. Аз бих добавил още към руснака, ама няколко сериозни грешки лично на мен са ми достатъчни.

Може да има нещо в тая работа, но изобщо според мен не е 1:1.
А и EDM electronics ме светна, че на сайта му в началото пишело, че той (сайта) е продаден на петролна компания…

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #3 -: Април 12, 2010, 08:47:48 pm »
Иване, то тия черните са си направо мъдреци спрямо нашите или гърците. Колкото до Доналд Смит, има нещо някакво такова, ама не точно. Напоследък четох нещата му, където един руснак със синьо е писал грешките му. Например фантасмагорията импулси на 27 MHz с височина 8 kV !!! Но руснака казва: …. Да предположим, че ги имаме…. Аз бих добавил още към руснака, ама няколко сериозни грешки лично на мен са ми достатъчни.

Може да има нещо в тая работа, но изобщо според мен не е 1:1.
А и EDM electronics ме светна, че на сайта му в началото пишело, че той (сайта) е продаден на петролна компания…

Има истински сайт, на който не може да се намери нищо интересно. Качествената информация е във Pdf файла на Don Smith, а не този, от free-energy-info.co.uk. В информацията от последния сайт има няколко схеми, но има разлики от схемите в пдф-а и снимките.

Според мен има достатъчно информация за Дон Смит, предположението за 27 MHz и 8 кВ импулси никъде не съм го виждал във файла на Дон Смит.

Аз лично имам някакво що-годе разумно обяснение за установката му, която прилича най-много на Капанадзе и сега ще напиша, каквото мисля.

Честотата от неоновия траф е 35 кХз. Тя си е константа. Отделно има кондензатор и искрище. Честотата през първичната намотка се регулира от бързината на зареждането на кондензатора. Тя се регулира от вариатора, който е преди неоновия траф (с него се регулира напрежението на изхода на неоновия траф).

Интерес прави резистора към маса на вторичната. Вероятно за регулиране на импеданса на вторичната (?).
Също така, Дон Смит препоръчва да се измери капацитета на вторичната, след което да се добави кондензатор към първичната, така че капацитетите на първичната и вторичната да са изравнени (при вторичната има по-голям паразитен капацитет).

Пробвал съм схемата по посочения начин, без резистора към маса от краищата на вторичната. Зареждах кондензатори (100 мКф 400в). Не успях да сложа някакъв товар и да получа резултат, но ми направи впечатление, че при окъсяване на кондензатора се получава хубав разряд (голяма искра и припукване). Моята установка беше лошо направена, така че призозвавам останалите да действат в това направление.

Няколко думи за импедансите - при Боб Бойс импедансите на първичната и вторичната тряба да са изравнени. Това е критично за работата на устройството му. Тъй като т-р на Боб Бойс е т-р на Тесла (но с три, вместо с една първични), предполагам, че основна роля играе именно първичната, която има изравнен импеданс с вторичната. При Бойс също има дефазирания на 120 градуса, получават се според мен вихрови полета, но това е въртеливия режим на работа. Импулсния режим е по-слаб, но възможен за изпълнение и доказване на теорията.

Ако има интерес пишете.

The Phantom

 • Гост
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #4 -: Април 12, 2010, 10:31:34 pm »
Относно онези 24.7 MHz , ами че то си е написано , че е просто пример! Аз обаче не мога да намеря връзката между числата , които трябва да се разделят на честота в MHz-и от двата pdf-а . При английският те са: Ако се мери дължината на проводника в стъпки !!!
-------------------------------
247 - за една четвърт
494 - за една втора
998 - за цяла дължина на вълната
--------------------------------

А при руският превод те са съответно: Тук те са в метри !!!
-----------------------------------
75.29 - за една четвърт
150.57 - за една втора
304.19 - за цяла дължина на вълната
---------------------------------------

 Единственото , което ми направи впечатление е сборът на всяко число със себе си. Например :  247 + 247 = 494 + 494 = 988 ?!? а не 998 както е написано !
При руският превод просто такова съответствие няма :
75.29 + 75.29 = 150.58 ?!? написано е 150.57
150.57 + 150.57 = 301.14 ?!? а там е 304.19

 Какво реално представляват тези числа ? Хармонични честоти ли , или нещо друго ?!?

  В останалите приказки, като че ли има логика. Но докато не се пробва, никой не може да каже истина ли е.
« Последна редакция: Април 12, 2010, 11:32:38 pm от The Phantom »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #5 -: Април 12, 2010, 10:40:38 pm »
Здравейте колеги,
най-важното при Доналд Смит е казано - принципът. Магнитен поток или вълни /не в стандартния от учебниците физичен смисъл/, преобразуван в перпендикулярното му електрическо поле /хладно електричество/. Как? Чрез двуполярен по отношение на първичния енергиен заряд плосък кондензатор. Моля коментирайте защо аджеба имаме кондензатор от две различни метални пластини, мед и алуминий + плексиглас. Стандартното разбиране към което така упорито се придържате няма да ви свърши работа, а току виж моите налудничави /както се изрази един колега на лични  ;D/ теории излязат верни... Така че - точните схеми нямат голямо значение, ако смисълът е ясен. Човекът е направил 47 СЕ устройства и все различни  :)
Поздрави

The Phantom

 • Гост
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #6 -: Април 12, 2010, 11:25:23 pm »
До колкото ми стана ясно от едно от изобретенията му, кондензаторът е съставен от медна плоча - ориентирана към полюс S , и алуминиева плоча - ориентирана към полюс N, като посредата има диелектрик , представляващ тънк лист пластмаса или плексиглас. Този кондензатор да ви прилича малко на онези подредени плексигласи между алуминиеви и медни пластини , поставени в магнитните подкови при Тестатиката ?
  Тук г-н Смит исказва идеята , че магнитното поле е носител на неограничено количество заряд, който с нашите известни машини не можем да употребим.Той твърди :
 "Който и да е колебателен контур поставен в резонанс, кара електроните да се въртят и произвежда полезна енергия (след преобразуването и в нужната за нас форма)
...
  Нужен ни е трансформатор с достатъчно напрежение и ток на изхода, и да изолира изхода от входа. През него (от първичната към вторичната намотка) протича само магнитен поток. Електроните не отиват от входа на трансформатора към изхода. Ето защо е нужно да "колебаем" изходната част на трансформатора за да получим нужните ни електрони..."

едит :  " 4 - Първо свържете намотката (?) Определете точката на Резонанса в намотка L-2, като за целта трябва да проведете няколко замервания. Простите мултиметри не мерят ВЧ напрежения, ето защо може да се ползва обикновена неонка. Като държите неонката с единият край на проводника в едната ръка, прекарайте другият край на проводника с другата ръка по намотката от единият край до витката, където неонката започва силно да свети. След това прокарайте неонката по продължението на тази витка , за да намерите точката ,в която тя свети най-силно. В тази точка трябва да се направи връзка за включване на намотка.Сега вашата намотка L-2 е в Резонанс."  !!!

   Това ли представлява Резонансът, който всички търсят ?
« Последна редакция: Април 14, 2010, 07:21:21 am от The Phantom »

GMG

 • Гост
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #7 -: Януари 21, 2011, 08:32:26 am »
    Като гледам, тук няма голямо развитие по темата >:(
Трябва да се обединим и да се действа!

Цитат
Любой электронщик с легкостью рассчитает вам резонансную частоту параллельного колебательного контура. А если вы спросите его какая длина волны для этой частоты, то и это он вам быстро сосчитает (с/f). И даже не удивится, что получится огромная длина, по сравнению с физической длиной резонансного контура. Предлагаю повнимательнее посмотреть на колебания в параллельном LC-контуре:
1) Тока нет, конденсатор заряжен, на обкладках разнополярные потенциалы.
2) Середина процесса, ток максимален, обкладки конденсатора имеют одинаковый потенциал.
3) Тока нет, обкладки имеют обратные (к начальным) потенциалы.

Проведем аналогию с водой в какой-нибудь емкости:
1) У одной из стенок емкости максимум уровня воды, у другой впадина. Движения жидкости нет.
2) Максимальный поток, высота уровня воды у противоположных стенок емкости одинаковая.
3) У противоположной стенки емкости (к первой, где был максимум) - пучность воды, у первой впадина. Движения жидкости нет.
Это что за процесс? - Правильно, колебания жидкости.
А чему равна длина волны этих колебаний? - Правильно, две длины нашей емкости с водой. Фактически, наша емкость – полуволновой вибратор. Глубина и ширина емкости у стенок - аналог емкости конденсатора. Узкая или широкая центральная часть, и ее длина - аналог индуктивности.

Сега разбирам, защо ми е горяла едната бифилярка :D
Подновявам експериментите!
Нека се включат и малкото хора, на тази вълна, защото краят е видим!
« Последна редакция: Януари 21, 2011, 11:57:55 am от altium »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 480
 • Z - Оркестър Вагнер
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #8 -: Януари 22, 2011, 05:11:00 pm »
GMG, какво разбра, защо ти е горяла бифилярката?
Кой руски "капацитет" е стигнал до тия заключения с 1/2 дължина на вълната, между плочите на кондензатора?

Ако може, разсъждавай "на глас", ако искаш да се включат малко хора и да не откриваш сам "топлата вода".
Как да разберем какво ти се върти из главата, като не споделяш?

GMG

 • Гост
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #9 -: Януари 23, 2011, 01:37:31 am »
Понеже не мога да нарисувам в момента действаща схема, давам приблизителен аналог:

 П.П.  Всички нав. са бифилярни!
« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 12:25:51 am от altium »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #10 -: Януари 23, 2011, 08:59:59 pm »
Може би тук е темата да разширим познанията по електромагнитно поле, като го погледнем обемно или триизмерно .
Ако имаме постоянен магнит лесно се определя S и N но как да определим + и - на електричното поле? Едиствено е извесно, че е перпендикулярно и е на четвърт геометрична дължина (вълна).
-магнитното поле се нагледява най-добре с железни струшки или карфици може и  пирони
-електричното поле се нагледява със семе от маруля или варовит прах
-магнитното поле се определя с компас (магнитен дипол)
-електричното поле се пробва с махало (пробен заряд или електрически дипол-трудно се постига).
Всичко това е за стационарни полета (стоящи вълни) но за променливи (бягаща вълна) подхода е друг.
-магнитното е вихрово-затворено
-електричното е отворено
-при магнитно поле имаме диамагнити, парамагнети, феромагнити т.е. имаме много усилване спрямо вакум
-при електрично поле имаме неполярнидиелектрици, полярнидиелектрици, сигнетодиелектрици т.е. много намаляване спрямо вакум.
От изложеното следва да се ползват бобини заради усилването. Индуктивността зависи от магнитната верига:
-отворена
-затворена
Отворената магнитна верига прилича на капацитет, а затворената на индуктивност. Така сглобен несиметричен трансформатор работи, изглежда, че от него ще изкочи заек. Да си пожелаем успех!
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 07:05:53 pm от mi68 »

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 583
 • Пол: Мъж
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #11 -: Септември 15, 2011, 10:37:45 am »
Следвайки инструкцията на Dynatron направих неговия вариянт на генератора на Don Smith , предварителните резултати са в най-добрия случай около 50 процента КПД , което никак не ме устройва предвид всичките му обяснения и теории , че е направил нещо свръх единично. Изчисленията са на база сравнение на енергията на кондензатори на входа и изхода. Остана само SISG модула да направя , но ме бави доставката на IGBT -то което  поръчах от чужбина. Ще го направя и него понеже съм се хванал вече , но мисля , че и с него няма да се получи нужното КПД. Първичната и вторичната са във всички видове резонанс  в които могат да бъдат  (абсолютно сигурно е) Използвал съм много бързи и качествени диоди DSEI1212 и руски високоволтови кондензатори  с общ капацитет 3 микро фарада за първата проба и 0,5 микро фарада за втората проба. Енергията на изхода не зависи за сега поне от капацитета на кондензатора в първичната възбуждаща верига , а само от честотата с която се взривява в първичната намотка. За това опитно съм го преценил, че 6 нанофарада са оптимални за възбуждащите импулси по първичната. Отношението първична /вторична е точно 1/4 (до половин милиметър точност). Напрежението на възбуждащата намотка  е около 2 000 волта хлабината на искрището е около 4 десети. На изхода не мога да измеря точно колко е напрежението , но хлабината в предпазното искрище (за да не пръсна кондензаторите ) е около 25 мм - в момента съм го намалил на 10 мм , че кондензаторите цвъркат... Нарочно не давам параметри и честоти на намотките , защото има много специалисти които ще започнат да ми търсят косури  на резонанса, а искам да им го спестя това удоволствие. Просто приемете , че всичко е много точно дал съм до момента над 300 лева и не мога да си позволя да правя нещата към гьотере. Интересното е , че на пръв поглед изглежда, че изходната енергия многократно превишава входната - много здраво гърми предпазното искрище, но само така изглежда. Измерванията съм ги правил с постепенно увеличаване на входното напрежени , като генератора заработва от 3,2 волта. Т.е пълня кондензатор 150 000 микро фарада до 3,2 волта и захранвам генератора - на изхода получавам 320 волта в 500 нанофарада което  грубо е около  30 процента, като сметна енергията на кондензатора в първичната верига КПД-то максимум до 50 процента да стигне. Така увеличавам захранващото напрежение до 12 волта и сравнявайки капацитетите съдя за мощностите на входа и изхода. Надявам се след модула с високоволтовото електронно искрище нещата а се подобрят  - това ще стане до 2 седмици. От голямо значение е дросела който се поставя на средната точка на  вторичната намотка. Схема не давам защото е същата като тази на динатрон. Качвам малко снимки и едно видео.... като направя SISG модула ще пиша пак
http://www.youtube.com/watch?v=ZfXWpX_2gXc
« Последна редакция: Септември 18, 2011, 06:00:30 pm от coke2k »

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #12 -: Септември 15, 2011, 02:38:20 pm »
В долната скица споделям някои мои виждания за по-оптимална работа на постановката на Динатрон.

И понеже една от възможностите които разглеждам е използването на капацитивна бобина за получаване на свободна енергия в следващия линк можете да се запознаете с капацитивен трансформатор, за който се твърди, че консумира основно реактивна енергия.

http://go.mail.ru/search_video?fr=dmiss&q=%D0%B5%D0%BC%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%8F%20%22%20%D1%84%D0%B0%D0%B7%D0%B0

« Последна редакция: Септември 15, 2011, 08:12:55 pm от altium »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 480
 • Z - Оркестър Вагнер
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #13 -: Септември 15, 2011, 07:13:56 pm »
Мдааа...много интересно  :D. Първичен кондензатор с вторична намотка = трансформатор.
Казва, че първичния кондензатор консумирал реактивна енергия. Да но все пак е енергия за захранващия източник. Ако обаче се съгласува в резонансен контур или с други думи да се невие върху този първичен кондензатор и една първична намотка, може да се постигне паралелен резонанс и тогава консумацията ще е най-малка.

Това дето го давахме, като пример/възможност за трептящ кръг 2 в 1 или на магнитопровода да се изградят и двата елемента на трептящия кръг, вече го виждаме на практика.

Патент:
« Последна редакция: Септември 15, 2011, 07:22:47 pm от EDM electronics »

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 583
 • Пол: Мъж
Re: Генератор на Donald Smith
« Отговор #14 -: Септември 16, 2011, 09:43:02 pm »
Ето така се прави ...

"ХОРОШАЯ НОВОСТЬ!
СЕГО ДНЯ переговоры по разработке ДОСКИ СМИТА закончились положительно. Для начальной стадии разработок мелкосерийного производства будут предоставлены площади и самое свременное оборудование одной из промышленных групп Академии Наук. "

http://realstrannik.ru/forum/30-donald-l-smith/2233-re-ustrojstvo-dynatron-replika-dona-smita.html?limit=18&start=54#27626

Ние ще чакаме още доста.... за съжаление.