Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

RO- Обратната осмоза...

<< < (3/4) > >>

gotiniq7:
Купувам си 3 вида - Жива вода, Сердика и Ракитово. 10 литра са 2 лева, и на етикета им пише следното: "Много ниска минерализация, постигната чрез обратна осмоза. На водата е извършена разрешена обработка с озон." Чудно ми е защо само аз ги купувам от павилиона до нас... Всичко живо пие горна баня и девин

FreeEnergy:
Чиста психология, хората си мислят че като дават левчета трябва да купуват минерална, иначе ги дават напразно. Но също и от незнание коя вода е по-добра и защо.

gotiniq7:
Точно така. Купуват каквото се рекламира, купуват без да мислят.

lazy:
  Дълбоко пречистена и озонирана е водата "Савина". Така пише и на етикета. 19 л. бутилка е 6 лв. с доставка на място. Бил съм във фабриката в Бусманци. Вадят я с помпи и после я обработват. Шефа там (може и да не е бил баш боса) ме уверяваше, че това е технологията, дето се ползвала в космоса. Не взех диспенсер за фирмата, защото трябваше да обещая четири бутилки седмично. Аз започнах да я купувам след като видях, че е единствената в болницата "Света Екатерина". Не го приемайте като реклама, просто не съм виждал друга пречистена и озонирана на пазара.

ppankov:

--- Цитат на: FreeEnergy в Октомври 06, 2009, 10:57:57 am ---Мисля че в линковете на РЕБЕЛ видях една стойност 'задържане' и беше към 90-95%, което може да означава и това.

--- Край на цитат ---

http://www.frenel.net/main_frame.php?page=browse&left=0&sub=5&sub2=0&click=save

Да, това е системата за петсетпенна (примерно) обратна осмоза, предлага се шестстепенна и седемстепенна, ето параметрите за петстепенна:

Натурален процес при който от водата се отделят разтворените в нея субстанции. Главният елемент е мембраната за обратна осмоза отделяща 99% от йоните, тежките метали, бактериите и вирусите.

Системата съдържа:
1. Предфилтрираща група състояща се от:
- груб механичен филтър /задържаща способност 20 мк./
- филтър активен въглен /отнемащ хлора и неприятният вкус и мирис от водата /
- фин механичен филтър /задържаща способност 5 мк./
2. Мембрана за обратна осмоза
3. Постфилтър активен въглен
4. Буферен съд с полезен обем 10л.

Моето лично мнение е, че запитейна вода е напълно достатъчно един филтър за вода, между 5 и 10 микрона, след него омекотител с магнити и в малко буферно съдче да бълбука маркуча от саморъчно озонаторче.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия