Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Тесла - вълни

<< < (6/51) > >>

caduceus:
Кузмов, искрището е разделител на двата тока. Но не е НДУ - т.е. ти трябва и още нещо, в повечето случаи волфрамова пръчка /като при Дон Смит/, въгленов променлив резистор /както при първите земни батерии/ и т.н. Това ти не го вдяваш явно, така че не се изказвай като последна инстанция. И кое е спам и кое не, нека времето прецени.
Не е лошо да се подхожда малко по-толерантно...  Особено за неща дето не ги разбираме и не се учат в училище. Щото там казват че СЕ няма, а тука е форум дето го търси  :) Поне така се води де  ;D
Ти СЕ постигнал ли си? Ако не, би трябвало да се позаслушваш повече, да щрака горе машинката, а после да се експериментира - не да се позоваваш на книжки и теория. Щото Тесла е велик практик, а ти се опитваш да го изкараш прост че е ползвал искрище и механични комутатори... Малко срам нямаш ли, а?

Михаил Кузмов:
Това последното е твоя интерпретация, на думи които не съм казал! Ако така ти харесва, нека да е така! За мен е очевидно, че не си си направил труда да анализираш видеото от пост #17, както и следващите. Ефектите, какво и защо се случва в дадени моменти. Експериментите ми касаят вълнови процеси породени от разход на енергия в искрищни вериги. Искрищната верига не може да бъде първична, поради факта че съвременните ключови прибори няма да издържат. Поне за сега! За това се налага да бъде вторична. Тесла е правил прекъсвания с онова което аз нарекох чакрък (ако ти е прозвучало обидно, съжалявам), но в крайна сметка това е ранен еквивалент на ключов транзистор.
Кой знае дали Тесла не би изобретил ключов прибор, ако не е било прекъснато финансирането му? Както и да е, и при Тесла има първична и вторична верига.
Ето в този мой експеримент, визуално могат да се наблюдават времената на заряд на първична верига и разряд във вторична. Както сам разбираш измерването на двете енергии не е проста работа.
https://1drv.ms/v/s!ArVpX6buCswUhVRNv5wr2zAMlzxC
Тa така caduceus, нямаше да работя и мисля по тези неща, ако омаловажавах Тесла.
P.S. кои два тока разделя искрището? Допускам какво имаш в предвид, но ако искаш да бъдеш разбран, представи нещата не само на думи!

mi68:
Здравейте,
Колеги не водете дребнави спорове. Цаката е не в разделянето на двата тока, а тяхното обединяване, смесване в нелинейна среда. Проблемът е, че става взривяване. Решаването на този въпрос е в ограничаване на спектъра или импулсен режим. Прости работи но се иска акъл. Аз съм се насочил към ограничаване на спектъра, това не води до това, че импулсния режим е грешен. Няма ограничаване на начина, има цел и постигане на резултат.

caduceus:
Ето двата тока съвсем нагледно - и напипно за който може  ;)
Снимка на оригинален Тесла осцилатор, захранван от магнетен генератор. Надграждане на хеърпина - Хипарх, обърни внимание  :)

Михаил Кузмов:
Offf caduceus, имаш ли лично изследване? Мнението на изследователи и 100 годишни картинки от нета всеки може да си свали! Твоето лично къде е?

http://www.schematics.com/project/tesla-hairpin-circuit-32039/

Tesla's "Hairpin" или "Stout Copper Bars" схема, първоначално е изобретена от Ернст Лечер, както е описано в неговата лекция "Светлина и други високочестотни феномени" през 1893 г. пред Института Франклин във Филаделфия.
Разряда в искровата междина създава осцилаторни токове в прътовете и бързи колебания на потенциала в плочите. Тъй като паралелните пръти се свързват електростатично към осцилатора, устройството създава постоянни електрически вълни, които на свой ред създават възли и противовъзли на прътовете въз основа на честотата на колебанията спрямо дължината им. Това позволява на неоновата лампа да светне, когато се докосва до "възлите" на решетките, въпреки късото съединение.
Това просто, но интригуващо устройство също предлага чудесно средство за демонстриране на предаване  еднопроводно на енергия, без връщаща жица.

Успех!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия