Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Тесла - вълни

<< < (26/51) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 27, 2019, 10:49:47 pm ---Видеото което ни представя epw.....-1 е некоректно. Крушката е матирана. Това не дава добра възможност, да се види какво свети вътре!? И все пак се вижда. Дали е умишлено или не, не се наемам да гадая.
Убеден съм обаче, че не свети нагреваемата нишка. За да свети нишката е необходим ток.

--- Край на цитат ---
Михаил Кузмов, това изобщо не е "умишлено", просто такава крушка бях намерил в магазина която да е с обявена мощност от 200 W.
Вашето убеждение че не свети нагреваемата нишка се базира на това че не различавате ефекта на светлината точно от йонизиран гази и нагреваема нишка. Всъщност, което е може би по-интересно, и за съжаление отново непрочетено и неразбрано, е че Тесла описва този ефект доста подробно, но кой да го чете. Много е по-лесно сами са си мислим че разбираме, и да си "самообясняваме" ефектите на база на заучените (и дадени наготово) познания, отколкото да си размърдаме мозъците, и да си представим че има неща които не са ни били обяснени от "всезнаещите", и че е време да решим да прочетем нещо която може да предизвика промяна на нашите заучени разбирания.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: ndm в Декември 27, 2019, 08:24:24 pm ---1-qeixipwpe направете едно видео как палите автомобилна свещ през тялото Ви и да се спрат тези неверници с клеветите по ваш адрес, а и към великия наш отец Тесла.

--- Край на цитат ---
ndm, не мисля че ще правя такъв експеримент (който разбрал разбрал, който не и има желание и въажможности ще разбере, а който си мисли че знае без да чете нека да си остане с въображаемото си познание), какъвто и да ефект мислите че ще демонстрира това, но IEC ( Internal Electrostatic Confinement ) Nuclear Fusor, ще си направя. Най-малкото ще мога да си правя различни радиоактивни изотопи за доста интересни експерименти. Разбира се, при такива занимания Гайеровия брояч ще ми е под ръка, но няма да е лошо и да си направя визуален радиоактивен уред както показва този колега тук: https://www.youtube.com/watch?v=-8GlzUjYazs

Bat_Vanko:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 28, 2019, 08:18:19 pm ---Bat_Vanko, това което казвате тук, е в абсолютно противоречие с това което е написано директно от Тесла.

--- Край на цитат ---
Драги ми Смехурко, ще перефразирам това което е казал онзи безименен чирпанлия на сватбата на бившата си приятелка: " Аз на очите си ли да вярвам или на написаното". Нима вярвате че всичко написано от Тесла е написано директно от него. Щом не сте се престрашили нито веднъж да "прецъркате" високото напрежение на телевизора значи у Вас няма онзи откривателски дух и Вие сте просто един наблюдател и хроникьор.

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 28, 2019, 08:32:07 pm ---Михаил Кузмов, това изобщо не е "умишлено", просто такава крушка бях намерил в магазина която да е с обявена мощност от 200 W.
Вашето убеждение че не свети нагреваемата нишка се базира на това че не различавате ефекта на светлината точно от йонизиран гази и нагреваема нишка. Всъщност, което е може би по-интересно, и за съжаление отново непрочетено и неразбрано, е че Тесла описва този ефект доста подробно, но кой да го чете.

--- Край на цитат ---
Сега драги ми Смехурко, да разгледаме схемата със "запалването" на крушката и нека оставим на страна всички доказани и недоказани факти как влияела високата честота на контракциите на човешките мускули. Както дори и малките деца (нямам предвид преводачите) знаят, че НЕизгорелите електрическите крушки светят благодарение на протичащият ток през съпротивителният проводник. За една крушка 200 W/220 V необходимият ток за нейното загряване и светване е 0,8 - 0,9 А, да вземем по малката стойност - 0.8 А. По закона на Кирхов за последователна верига (предполагам и него сте го чели в оригинал) тока през веригата източник- съпротивление(твоето тяло)-крушка се определя от тока през крушката - 0,8 А. При тази ситуация пада на напрежение в крушката ще бъде 220 V. Ако източника е наистина 10 000 V и се държи стабилно при натоварване, то останалите 9800 V ще бъдат като пад на напрежение в твоето тяло. Пресметнато като отделена мощност това е - 7 800 W всяка секунда отиващи за директно нагряване на вътрешностите. Това буквално би изпържило мозъка (ако има такъв естествено). Друг е въпроса ако както и Кузмов Ви каза липсва съпротивителният проводник.
П.п. В контекста на всичко по горе казано разбирам причината за Вашите разсъждения.

x_name41:
Експеримента, който е дал колегата epwpixieq-1 е разглеждан във форума. Имаше конкретно една статия "о токе или явлениях динамического электричества". Във нея е указано, че крушката действително може да светне чрез ток на проводимост формиран чрез явлението електростатична индукция... Във интернет също има такива експерименти във които е показано че наистина е възможно това, като например тук, тук и тук. А относно тези Тесла вълни, незнам какво иска да каже авторът?

Михаил Кузмов:
Много лесно могат да бъдат затворени устите на 'злите езици'! Експеримента се повтаря с крушка с прозрачен балон. При това, се заснема на светло. Истината ще се види и от слепите!
Това обаче няма да се случи, защото съм прав.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия