Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Горене на водород на забавен кадър
(1/1)
kiliev:
http://www.snotr.com/video/3005
За разтоварване - това е клип, на който се вижда възпламеняване на водородна пяна на забавен кадър.
mzk:
По книгите водородът гори със скорост 2,7-3,3 м/с обаче тук в водород и кислород присветват и пламъка вече го няма. Или на мен така ми се струва ???
Мерси за клипчето!
момчо:
тия пичове са луди за връзване. ;D
eclipse:
--- Цитат на: mzk в Септември 07, 2009, 11:48:34 am ---По книгите водородът гори със скорост 2,7-3,3 м/с обаче тук в водород и кислород присветват и пламъка вече го няма. Или на мен така ми се струва ???
--- Край на цитат ---
Ами вероятно защото чистият Водород при запалване трябва да си търси Кислород от въздуха, а в другия случай няма какво да търси то си е с него под ръчичка и то в необходимото съотношение и пука светкавично.
Smileface:
eclipse е напълно прав. За първи път като запалих не разделен газ направо от електролиза в бутилка от минерална вода, като подадох пламък през малък щуцер бутилката се смачка невидимо бързо с много кратко и силно пукване. След това си върна бавно размера. Стана имплозия. При запалване на водород не наблюдаваме имплозия на забавения каданс. Можеби заради това че водорода си търси кислород. Пък и е красиво.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия