Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Андрия Пухарич

<< < (2/3) > >>

Радико:
Впечатлен съм.
Има голяма доза логика в това твърдение и мисля че е необходимо още много малко за да стане желязна логика. А именно да се продължат разсъжденията и да се стигне и до останалите резонансни честоти на водата. Иначе тука виждам много общи неща с ъгъла на диелектричните загуби: тангенс делта. 

nikolayst:
  В момента разполагам с реален осцилоскоп и мога да ви представя реални осцилограми на два вида вода Девин изворна и Дейонизирана. С тях доказвам две неща: 1. Времеконстантата на водата характеризира наклона и формата на падащия фронт на импулса. 2. Съществува една гранична честота, чийто "Time out" е недостатъчен за разреждане на капацитета и клетката започва да действа като изглаждащ кондензатор.
  Пояснения към картинките: Маркерите за напрежение са нагласени на 0 волта и на 2,71 пъти по-малко от максималното напрежение. Маркерите за време отчитат само времеконстантата. Трябва да се гледа показанието dt, а не честотата. Логично генератора не работи на тази.
 Въпрос: Защо измереното dt драстично се отличава от теоретично изчисленото? Можеби водата която купих е частично дейонизирана, можеби греша в измерването или пък данните за проводимост на водата от Уикипедия се разминават.

Михаил Кузмов:
Здр. ! nikolayst ! Мисля че нещо се засичаме в заключенията ! Тези 1200 Нz ! Виж Разлагане на водата-Вашите експерименти-Електролизер експерименти стр.15 #220 ! Можем да коментираме и падащия фронт ! Аз използвам и катализатор за повишаване на проводимостта за това смятам че вътрешното съпротивление на източника играе съществена роля върху времето на падащия фронт ! Къде точно се намирам още не ми е ясно ! Сега работя именно върху това ! Източника с ниско вътрешно съпротивление ! Усещането ми базирано на експерименти и опит е че правилно си напипал посоката !

valex:
nikolayst
"Времеконстантата на водата не зависи от формата и размерите на пластините, а само от нейната проводимост и диелектрична проницаемост!"
При протичане на ток през водата се получават йони, които променят проводимостта от там и се променя времеконстантата. Затова времеконстантата се различава от теоретично изчислената.

edin:
Със суип генератор, лесно може да се намери честотата, която ви трябва.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия