Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Термоелектрически ефект
krasias:
Така е мисля че желязоконстантан термодвойките даваха най голямо напрежение но пак от порядъка на миливолти. И като стар кипаджия да ви кажа как се запояват термодвойки. Взимаш двата проводника от различни метали и ги усукваш леко отдолу и едно метално канче или чиния и в него правиш много наситен разтвор на готварска сол направо мокра сол след това ти трябва 50-60V променливо напрежение единия проводник хващаш за канчето другия за усуканите проводници и леко допираш усукания край в солта образува се идеална спойка. Така че ето ти начин за домашно производство.
@praktik:
--- Цитат на: GTV в Декември 08, 2013, 09:21:42 pm ---Прав си Красиас! Но не можеш да си го произведеш в къщи от стоманена или медна тел и да си го вградиш в кюнеца на печката. ;)
--- Край на цитат ---
Абе къщи, аз ти ортувам за полеви условия, стига с тия къщи и жени , у къщовникоженкар\ ;D
valex:
Това е много добро. От времето на войната е. Това е направено от партизаните да си включват радиостанциите.
Радико:
valex От къде намери тази жестока антика бе изпаднаха ми очите като я видях.
Това само потвърждава, колко правилна е максимата:
Всичко ново е добре забравено старо.
valex:
Снимката е от: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=34&t=35977&start=0
Но иначе я има в руските форуми като музеен експонат. Има я и на логото на колегата madsatbg .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия