Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

"Впрягане на космическа енергия"

<< < (2/2)

Радeв:

--- Цитат на: Изгубените открития - васлатос ---Никола Тесла разширил познанията за слънчевата од, като ус­пял да извърши истинска трансформация на од в електричество. В един от прочутите си патенти (685. 958) той описва мощните преоб­разователни резултати, които се получавали когато слънчевата свет­лина се пропусне през специална метална плоча, поставена верти­кално във висока вертикална вакуумна лампа. Устройството, зазе­мено чрез тежък кондензатор от слюда, произвеждало огромни количества електричество, когато било осветявано от силни слънчеви лъчи.

Освен това Тесла успял да демонстрира извличане на електри­ чество от слънчевата енергия. Той заземил кондензатор от слюда, монтиран върху много добре полирана цинкова плоча. Плочата тряб­вало да се постави във вакуумен контейнер от стъкло, като по този начин цинкът не бил подложен на корозиране. Лампата се издигала и се оставяла на въздействието на слънчевите лъчи. Само след ня­колко минути се натрупвало огромно количество електричество, което се освобождавало чрез мощна бяла дъга. Тесла патентовал ус­тройството си.
--- Край на цитат ---

Явно до сега съм грешал, устройството на Тесла е по-различно от това на Мъри.
Устройството на Мъри според мен представлява ускоряващ електрод /в противофаза с йоносферата/, който е с много нисък потенциал и канализира енергията към приемната антена, а диодът помага това да става еднопосочно.

Днес правих някой експерименти. Моята идея всъщност е доста проста. Аз искам да вкарам приемната антена в резонанс със йоносферата. Според Тесла това става със хармоник до 500Hz.

Discorder:

--- Цитат ---
--- Край на цитат ---
П.П. Постигането на отрицателно динамично съпротивление се постига с комплементарна двойка транзистори биполярни или униполярни (полеви). С полевите се получява така наречените ламба диоди. С тези диоди нещата ще тръгнат.

Откъде се намират ?

mi68:
Наскоро разгледах стара книга с лампи там има проста схема на двулампов усилвател с отрицателно динамично съпротивление. Елементарно е да се изпълни с биполярни транзистори, по-прост варянт с емитерна връзка. Предимството е само две жици към трептящия кръг. Ламба диоди са два униполярни (полеви) транзистора с допърнителна симетрия, свързват се като двуполюсник.

gkmihov:
Космическата енергия, която  е налице във всяка точка на пространството, която включва и гравитационната енергия, като мощност и количество, в дадена точка на пространството е нещо много по значимо от колкото гравитационното поле на земята,като естествен източник на енергия.
  Не знам до колко е вярно, че Тесла е успял да използува космическа енергия и да задвижи лека кола. Ако това е истина той е достигнал да нещо по значими от колкото аз и моите съавтори до директният достъп до гравитационната енергия.
  Голямо съществено предимство, при Тесла е това, че той е реализирал използването на космическата енергия със съоръжение, техника, двигател с малка маса, докато , при мен с изключение , когато се използуват и магнитни полета масите на възможните двигатели са големи и много време ще е необходимо да се намали масата им за да могат да се използуват на коли и други малки превозни средства. Но! - на самолетоносачи и подводниците, където използуваните пространства за ползуването на атомната енергия не са малки ще могат да се реализират ДГЕЦ-ли с необходимата мощност.
Въпреки предимствата за това, до което е достигнал Тесла и това до което достигнах аз / директният достъп до гравитационната енергия/, към който човечеството се е стремило от дълбока древност и до сега и съвременната наука в заблуда го квалифицира, като опит да се създаде вечен двигател,  също има своите предимства и значимост.
 Гравитационната среда на повърхността на земята е напълно безопасна за човека. На лице е във всяка точка на земята. Несъзнателно се използва енергията на гравитационното поле на земята от човека от както се е появил на земята. След откриването на водното колело съзнателно я използува от дълбока древност и до сега с ВЕЦ, които без енергията на гравитационното поле не може да ги има.
Голямото предимство на бъдещите ДГЕЦ-ли в сравнение с ВЕЦ-ли е, че докато за ВЕЦ-ли е необходим воден поток, по възможност с по-голяма маса и по-голяма скорост и това ограничава терените на земята на които те могат да бъдат използувани, то при ДГЕЦ-ли всеки терен, на суша и вода може да бъде използуван за изграждането на ДГЕЦ-ла от екватора до полюсите с неограничена мощност.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия