Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
"Впрягане на космическа енергия"
Радeв:
--- Цитат на: Изгубените открития - васлатос ---Никола Тесла разширил познанията за слънчевата од, като успял да извърши истинска трансформация на од в електричество. В един от прочутите си патенти (685. 958) той описва мощните преобразователни резултати, които се получавали когато слънчевата светлина се пропусне през специална метална плоча, поставена вертикално във висока вертикална вакуумна лампа. Устройството, заземено чрез тежък кондензатор от слюда, произвеждало огромни количества електричество, когато било осветявано от силни слънчеви лъчи.
Освен това Тесла успял да демонстрира извличане на електри чество от слънчевата енергия. Той заземил кондензатор от слюда, монтиран върху много добре полирана цинкова плоча. Плочата трябвало да се постави във вакуумен контейнер от стъкло, като по този начин цинкът не бил подложен на корозиране. Лампата се издигала и се оставяла на въздействието на слънчевите лъчи. Само след няколко минути се натрупвало огромно количество електричество, което се освобождавало чрез мощна бяла дъга. Тесла патентовал устройството си.
--- Край на цитат ---
Явно до сега съм грешал, устройството на Тесла е по-различно от това на Мъри.
Устройството на Мъри според мен представлява ускоряващ електрод /в противофаза с йоносферата/, който е с много нисък потенциал и канализира енергията към приемната антена, а диодът помага това да става еднопосочно.
Днес правих някой експерименти. Моята идея всъщност е доста проста. Аз искам да вкарам приемната антена в резонанс със йоносферата. Според Тесла това става със хармоник до 500Hz.
Discorder:
--- Цитат ---
--- Край на цитат ---
П.П. Постигането на отрицателно динамично съпротивление се постига с комплементарна двойка транзистори биполярни или униполярни (полеви). С полевите се получява така наречените ламба диоди. С тези диоди нещата ще тръгнат.
Откъде се намират ?
mi68:
Наскоро разгледах стара книга с лампи там има проста схема на двулампов усилвател с отрицателно динамично съпротивление. Елементарно е да се изпълни с биполярни транзистори, по-прост варянт с емитерна връзка. Предимството е само две жици към трептящия кръг. Ламба диоди са два униполярни (полеви) транзистора с допърнителна симетрия, свързват се като двуполюсник.
gkmihov:
Космическата енергия, която е налице във всяка точка на пространството, която включва и гравитационната енергия, като мощност и количество, в дадена точка на пространството е нещо много по значимо от колкото гравитационното поле на земята,като естествен източник на енергия.
Не знам до колко е вярно, че Тесла е успял да използува космическа енергия и да задвижи лека кола. Ако това е истина той е достигнал да нещо по значими от колкото аз и моите съавтори до директният достъп до гравитационната енергия.
Голямо съществено предимство, при Тесла е това, че той е реализирал използването на космическата енергия със съоръжение, техника, двигател с малка маса, докато , при мен с изключение , когато се използуват и магнитни полета масите на възможните двигатели са големи и много време ще е необходимо да се намали масата им за да могат да се използуват на коли и други малки превозни средства. Но! - на самолетоносачи и подводниците, където използуваните пространства за ползуването на атомната енергия не са малки ще могат да се реализират ДГЕЦ-ли с необходимата мощност.
Въпреки предимствата за това, до което е достигнал Тесла и това до което достигнах аз / директният достъп до гравитационната енергия/, към който човечеството се е стремило от дълбока древност и до сега и съвременната наука в заблуда го квалифицира, като опит да се създаде вечен двигател, също има своите предимства и значимост.
Гравитационната среда на повърхността на земята е напълно безопасна за човека. На лице е във всяка точка на земята. Несъзнателно се използва енергията на гравитационното поле на земята от човека от както се е появил на земята. След откриването на водното колело съзнателно я използува от дълбока древност и до сега с ВЕЦ, които без енергията на гравитационното поле не може да ги има.
Голямото предимство на бъдещите ДГЕЦ-ли в сравнение с ВЕЦ-ли е, че докато за ВЕЦ-ли е необходим воден поток, по възможност с по-голяма маса и по-голяма скорост и това ограничава терените на земята на които те могат да бъдат използувани, то при ДГЕЦ-ли всеки терен, на суша и вода може да бъде използуван за изграждането на ДГЕЦ-ла от екватора до полюсите с неограничена мощност.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия