Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 3333794 пъти)

ppg

 • Гост
Предлагам на вниманието на всички нова информация на която попаднах. Съпоставена и анализирана от мен с наличните факти, тази теория дава може би най-точното обяснение как работи генератора на Капанадзе, а и не само неговия, ще припомня по-долу и за Ст. Марк. Дали Капи е успял случайно да го открие покрай друг експеримент, по негови думи или е работил целенасочено ползвайки информацията, която давам в превод по-долу, за сега не е ясно. За нас е  важно да открием всяка частичка от пъзела наречен СЕ и да го приложим на практика.

 „...Ето как това работи. Две магнитни полета, поставени по правилния начин, начин, явяващ се триизмерен във вашия мисловен процес, ще създава “желаното магнитно поле” с много особени свойства. Вие никога не сте го виждали и то не съществува естествено. Започнете изпитания с различни магнитни полета, разположени под прав ъгъл едно спрямо друго, с различна мощност и pattern. Тук под pattern-модел, шаблон, аз го разбирам като различно по честота и/или модулация( трябва да се обсъди!). Не правете никакви предположения. Мислете свободно. Изработени правилно, тези две полета ще създадат трето(pattern), уникално и явяващо се продукт от първите две. Третия изкуствено създаден pattern е именно този, с който ще се наложи да работите и единствен имащ възможност да манипулира Мрежата. Тук под Мрежа да се разбира магнитната Мрежа която обхваща Земята и от нея е зависим целия жизнен цикъл. (Крион е дал много подробно описание на Мрежата и как тя работи). Още щом го създадете, вие ще разберете неговите специфични качества по това, как съществено ще се промени обкръжаващата ви физическа среда. Повярвайте, при разглеждане той няма да бъде тънък( явно в смисъл тънък, почти видим). Когато го получите, вие ще разберете за това.
   Внимание. Правете експеримента встрани от вашето тяло! Контролирайте го с вашите научни методи. Напредвайте бавно. Разберете какво виждате, преди да преминете към следващата стъпка. Не се поставяйте под въздействието на каквито и да е  магнитни полета. Правете всички експерименти с енергия от разстояние. Помнете, че магнетизма играе важна роля във вашето тяло...”
Всички ченелинги 1995-2005г Крион (Лий Каръл) Стр.46

 И сега да преминем към фактите:
  В клипа 5KW free energy бестопливный генератор Kapanadze Капанадзе  http://www.youtube.com/watch?v=uxQ99R4gOWY   39 секунда, много ясно се виждат според мен, три бобини. Горе вляво вертикална червена, под нея-червена хоризонтална, под прав ъгъл и около два пъти по дълга. До десния и край се вижда друга, черна на цвят бобина с почти същите рамери като първата и тя също под прав ъгъл спрямо хоризонталната. Капанадзе казва-22 секунда, че вертикалната червена е първична, а хоризонталната е вторична и е разположена така, че да и въздейства полето на първичната. За другата, черната, ако е бобина разбира се, не споменава нищо. Виждаме, че ползва готови платки от телевизор. Сега дали е за заблуда или не, но наличието им а и на разрядник говори, че има високо напрежение с предполагаема честота 15.625 KHz. До тук имаме спазени 2 от трите условия-бобини под прав ъгъл и поле създадено от генератор на 15.625 KHz. За третотото важно условие- друго поле, много различно като мощност и модел, от този клип можем да съдим по звука излизащ от „аквариума”. Явно е наличието на или около 50Hz. Това поле може да е създадено от електромеханичен генератор. Или от електронен генератор за ниска честота. Припомнете си грийнбокса където добре се вижда вентилатора охлаждаш радиатора с мощни транзистори. Изходна бобина за тези 50Hz, може  да е тази черната вдясно и така получаваме и трите важни елемента.
  Друг пример е ТПУ на Ст. Марк. Там много ясно се различават бобините поставени под прав ъгъл, колекторната и перпендикулярните на нея , спусъчни намотки. Тук за получаване на третия модел(pattern) може  да се ползва въртящо се магнитно поле резултат от смесване на други три. Докато при Капи виждаме, че има разрядник, а в грийнбокса се вижда ТТ и разрядник.  Два на пръв поглед съвсем различни подхода, но в крайна сметка водещи до един резултат-СЕ.
Надявам се, уважаваните от мен администратори да оставят поста да просъществува в темата поне няколко дни, дори и да изглежда на някого алогично всичко написано по-горе. Нека се запознаят повече хора и  дадат коментар. Все пак за това е форум и решението може да бъде намерено колективно с още факти и идеи за реализация.
Прикачвам целия документ, на руски- "Всички ченелинги 1995-2005г Крион (Лий Каръл)", който иска да разбере повече за космическата мрежа, енергията, енергийните портали(канали) и как при разбалансиране на “нула-та” на тази космическа мрежа, се получава огромно количество енергия, може да прочете започвайки от страница 43.
Надявам се, тази информация ще ви бъде полезна при последващи анализи и репликации.
« Последна редакция: Октомври 01, 2010, 05:49:01 pm от ppg »

Неактивен madsatbg

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 393
 • Пол: Мъж
 • теорията без практика е мъртва
  • Видеонаблюдение
Здравей, madsatbg !
 
    Нали зареждането на този кондензатор трябва да стане след като той се е изпразнил ! Според схемата разбирам, че токът от вторичната намотка ще преминава през диод 2 и ще зарежда кондензатора до моментът, в който пробие искрището 2. Така ли е?
 А резонансът, за който говори Капанадзе между Първичната и Вторичната намотка, според мен, се изразява в точното настройване на двете искрища !!!

Здравей phantom,
Тесла казва disturb discharge - прекъснете разреждането - кондензатора не трябва да се разрежда напълно.Защото след това за новото зареждане ще се изразходва много повече енергия и време.

Левия диод - по схемата - ще е отпушен до тогава докато напрежението от вторичната намотка , през втория диод, не превиши захранващото напрежение.Евентуално тогава вече може да се самозахранва - както си посочил.
Разрядника , който е от долу на схемата,  е само за осигуровка- ако напрежението на вторичната намотка стигне пробивното му напрежение , то тогава той ще пробие и ще защити бобината.
При "зелената кутия" се вижда, че искрата е вяла и на моменти като че ли прекъсва.
За резонанса , СР каза, че е ферорезонанс и аз съм склонен да се съглася с него.

успех мадсатбг

п.с.Тази схема е от времето когато си играехме с Тесла трансформатори и нямаше видеото на СР.Не знаехме че вътре има ферити.Класическия Тесла траф е въздушна бобина.
« Последна редакция: Октомври 01, 2010, 08:24:49 pm от madsatbg »

The Phantom

 • Гост
Разглеждах книгата за ВАЗ, и попаднах на нещо свързано с автомобилната бобина.
http://img821.imageshack.us/img821/2693/img0060as.jpg

Тук се вижда, че началото на Първичната намотка и началото на вторичната намотка са свързани в една точка, и токът идва от акомулатора в двете намотки едновременно. Двете намотки са навити разнопосочно. Токът от Първичната намотка зарежда кондензатор и през чукчето и наковалнята (искрището) отива на "минус". когато чукчето се отдели от наковалнята потокът на електрони спира , и кондензаторът се разрежда в Първичната намотка, като посоката на тока е обратна на първоначалният ток. По този начин се гаси остатъчният ток през Първичната намотка , а от там и по-бързо се свива магнитното поле. В книгата се казва:
   "... Във вторичната намотка ЕДН достига 12 000 - 24 000 Волта, а в първичната -  200-300 Волта.Колкото по-бързо магнитните линии пресичат витките на намотката (т.е. колкото по-бързо изчезва магнитното поле), толкова повече се индуцира ЕДН.
  ... Ако нямаме кондензатор в първичната намотка, то изчезването на магнитното поле би ставало сравнително бавно и ЕДН във вторичната намотка не би превишило  4 000 - 5 000 Волта.(!)
 От голямо значение е правилният избор на емкост на кондензатора. При висока емкост имаме малко искрене, но се увеличава времето за заряд и разряд на кондезатора, което от своя страна води до намалено индуцииране на ЕДН във вторичната намотка. Ако емкоста е малка, то ще имаме силно искрене и отново слабо индуциране на ЕДН във вторичната намотка."

Ето още един факт:  Лампа 100 W може да бъде захранена с: (100V; 1 A) или (1 000V; 0.1A) 

Капанадзе захранва 5 лампи 500W, и твърди че установката му вади 5 kW ( или 1 watt = 1 volt X 1 ampere ->   5000 watt = 5000 volt x 1 A ! )

 На какви мисли ви навежда това?
« Последна редакция: Октомври 01, 2010, 10:32:30 pm от The Phantom »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
ppg
Виж какво съм писал преди време:
 
 Re: Преки етерни конвертори
« Отговор #10 -: Февруари 16, 2009, 09:50:24 am »Цитат 
..................... Обаче - има принципи, заложени в тези устройства, които са общовалидни! Например:
1. Ако се загледате как са разположени бобините, ще забележите че някои са на 90 градуса. Хоризонтални и вертикално ориентирани. Погледнете сега на Тесла патентите и снимките - има точно така разположени намотки - на 90 градуса. От други преки конвертори имам данни, че първичните енергии са фазово разположени с ъгъл 90 градуса една спрямо друга, другият вариант при движещи се устройства е контраротирането.
...............................

Периго, Хъбард, Тесла, Померльо.... Навсякъде разположени под 90% намотки, при първите двама има вертикални пръчки от желязо в бобината, пак под 90% спрямо намотките :)

Поздрави
 

Protektor

 • Гост
Като стана дума за взаимното разположение на намотките се сещам за някои от патентите на Пауло Кореа, които в същност са описания /доста подробни!/ на устройства с КПД над 100% и там има намотки под прав ъгъл. Така са разположени и двете намотки на т.н. "Жезъл на Тот", описан от Виктор Гребенников...
  В един експериментален апарат за физиотерапия, който съм правил и който работи с мощен волфрамов разрядник /40 кВ върху кондензатор 4.7 нф/ в работната намотка от две навивки / диам. около 25 см/ с бърз осцилоскоп се забелязват необичайно къси /под стотина наносекунди/ двуполярни пикове с голяма амплитуда, наложени на основния сигнал. Имам чувството, че това са "пробиви" във вакуума /етера/ и си мисля дали Тесла не настройва вторичната в прословутия си траф именно на честотата на такива импулси. Пауло Кореа също намеква, че в неговите вакуумни прибори електрическия разряд има аномален участък във волтамперната си характеристика.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Направи ми едно впечетление хубавото заземлениение на Капанадзе. Направих връзка с електростатиката, а именно зареждане на електроскоп с противоположно електричество като се ползва заземление. Може би със заземлението Капанадзе преобразува отрицателната обратна връзка в положителна и имаме генераторен режим. Математически това го представям в най-общ вид:
ЕДН=-(dФ/dt) се преобразува в ЕДН=dФ/dt
Физически това значи, че се образува противоположен полюс, взаимно се привличат и се противопоставят на движението. Обратно индуцира се едноименен полюс, взаимно се отблъскват и имаме ускоряване на движението. От изложеното схващане излиза, че заземлението може да се замени с точка с нулев потенциал. Имам предвид безиндуктивна бифилярка да наелектризирва кондензатор и да имаме нулев потенциал. Изказвам се неподготвен но вече в опитите задължително ще присъства заземление. Ако се сложи екран (фарадеев кафез)  вътре в екрана имиме разноиминен полюс, а от вън едноименен полюс, екрана прекъсва полето и по-правилно е да е мрежа с отвори много по-малки от дължината на вълната,  за да се ползва хоризонталната съставка на вакума. Правилно, според мен, е да се свързва елекрически външната страна на екрана ако бобоната е вътре, ако е вън бобината свързването е обратно.
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 11:05:42 pm от mi68 »

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Следващата предоставена от мен информация и схема е на основата на разговори с (познайте кого)....с Гиа
1. Първичния контур е високочестотен - над 100КХц.
2. Първичния контур е кондензатор, бобина и високочестотно искрище.
3. Тариел Капанадзе открива случайно ефекта на увеличаване на енергията на изхода при повтаряне на експериментите на Никола Тесла за пренос на енергия по един проводник (и безжично).
4. Вторичната изходна бобина е бифилярна Теслова намотка  от която,  една част се използва като затворен електромагнитен кръг(най-вероятно резонансен с кондензатор), а другата е товарна. Тя също е и заземена в единия край на товара.
5. Не се използват магнитопроводи. Магнитопроводите препятстват на получаването на свободна енергия.
6. При генератора със зелената кутия, високоволтовата над 100КХц искра(разряд) се осъществява вътре в зелената кутия. Нъншната искра(разряд) е 50Хц и е задаваща за изходната честота на генератора. 50Хц. искра бие върху първичната дебела намотка(5-6 навивки).
7. Вторичната бифилярна намотка трябва да е с дължина на проводника 1/4 от дължината на вълната спрямо високочестотния  и високоволтов вход който е над 100КХц.
      https://sites.google.com/site/teslafreeenergy/home/tesla-kapanadze 
« Последна редакция: Октомври 23, 2010, 05:51:04 pm от teofilius »

hotalin

 • Гост
Би  ли  ми  показал, най простият  вариянт на  генератор на свободна  енергия на Тариел Капанадзе.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Не! Написаната от мен информация е кратко и ясно обобщение от разговорите ми с Гия. Схемата съм я нарисувал също на база - разговорите ми с него. Не мога да гарантирам че казаното от него е истина. Експериментирам в тази насока и когато имам нужния резултат, тогава ще мога да дам ясен отговор.  Тази информация е за да помогне на практически работещите по темата.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Към колегата теофилус какво разбираш от високочестотно искрище. Това трябва да е гасящо искрище с волфрамови наклатки и масивна мед за охлаждане, разтояние между електродите 0,01-до 0,1 мм, максимален брой искри 50 000 за сек или 50кХц. Диапазона 10-20 кХц е лесно достижим но бързо загрява. Имам снимки на такова искрище но трудно ще се изработи. За такова ли искрище говориш. Тези бързи искри напрактика водят до волтова дъга.
« Последна редакция: Октомври 23, 2010, 10:14:09 pm от mi68 »

hotalin

 • Гост
 А чукче и наковалня , от двигател на моторетка,няма ли да свърши работа за искрището?

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
 Няма да стане, няма охлаждане, но ако пъпките са волфрамови може да се помисли при малки токове.
« Последна редакция: Октомври 23, 2010, 11:04:33 pm от mi68 »

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Здравей Ми68! Капанадзе със сигурност използва прости елементи и принципи. Като казвам че искрището е високочестотно имам в предвид че през него протича разряд със висока честота  а не че е някакво специално. Извинявам се че не съм го уточнил достатъчно ясно.
  При 100КВт установка долу и вляво при електрониката мисля че се вижда именно  високочестотния разряд. Дългия разряд между двете бобини със сигурност е 50Хц.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Тъй като няма данни за честотата на искрите може да се предположи. Опита на Федерсен доказва, че броят на искрите е равен на резонансната честота определена от формула на Томпсън. Келвин доказва, че при разряд на лайденска стъкленица честотата на разряда е около 100кХц. За мегахерци не може да говорим заради инертноста (реактивноста) на въздуха. Приемам за горна граница на искрите 100кХц. Ако се прави разряд на кондензатори заради  индуктивността на проводниците честотата е по-ниска. Честотата важна ли е или се търси резонанс? Логически не ми е ясно задачата на високочестотното искрище. Може би идеята е в начален етап. Да припомня при теслов трансформатор се спазва условието L1C1=L2C2. В първичвата верига С1 е много голямо L1 е много малко, при вторичната намотка L2 е много голямо, а С2 е много малко.
« Последна редакция: Октомври 24, 2010, 12:04:37 am от mi68 »

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Все още немога да кажа че разбирам как работи генератора на Капанадзе но мисля върху следното. Високочестотно високо напрежение минава през искрището и така имаме високочестотна искра. По същественото е че това е и работната честота на изходната-силова бобина.  В бобината по този начин се създава електромагнитно поле, и имаме определена за случая индуктивност и проницаемост на средата във и около бобината. Ако с честота 50 херца и пак ударно (през искрище) се внася електромагнитно поле във и около бобината, то индуктивността се променя със същата тази честота, и за да сме точни - намалява. Това което става в последствие е че високочестотното електромагнитно поле се превръща електрически поток със честота 50 Херца. Не говорим за синхронизация а за превръщане на магнитното поле в електрическо  и по точно, в енергия.
   Мисля за принципа на импулсните трансформатори: При тях се използва висока честота тъй като енергията на изхода в голяма степен зависи от честотата на промяна на магнитния поток в тях. Един такъв трансформатор, например - инверторен електрожен, няма по силно по интензитет магнитно поле от това на обикновен електрожен при една и съща изходна мощност.  Феритния трансформатор е приблизително колкото цигарена кутия. Причината да може да има толко голяма енергия на изхода е най-вече в честотата на промяната на магнитния поток при много по слабо магнитно поле в сравнение с големия железен и низкочестотен трансформатор.   От тази гледна точка дори е без значение дори, дали основния магнитен поток в един трансформатор е постоянен или променлив. Ако можем с минимални енергийни загуби да променяме индуктивността или магнитната проницаемост в него, то така ще променяме и магнитния поток минаващ през трансформатора. В следствие постоянното магнитно поле става променливо и в изходната бобина имаме енергия.  Принципа на ИНКОМп е точно такъв. Източник на постоянно магнитно поле и изходна бобина. Управляващата входна бобина с минимална енергия променя индуктивността и проницаемостта на средата между бобината и магнита.  Ефективността на ИНКОМП е средно около 3 (300%).   Ами ако вместо постоянен магнит използваме електромагнит а управляващия ток е с високо напрежение и ударно минаващ през искрище? Знаем също че колкото по отрязан е фронта на електрическия импулс, толко по -голяма е автоиндукцията  и съответно е по-бърза промяната на индуктивността и проницаемостта на средата. Резултата е повече енергия на изхода.
   При обикновения трансформатор при товар на изхода, входния ток се увеличава защото магнитното поле на вторичната намотка намалява индуктивното съпротивление на първичната. Освен това при товар на трансформатор, магнитното поле на първичната намотка отслабва и това е причината за увеличаващия се ток на входа. За по-чисто разглеждане на принципа, дори може да нямаме вторична намотка.  При някои от експериментите ми само с една намотка и без магнитопровод, при ~ 12 волта на входа и управление с висока честота, напрежението на самоиндукцията е над 600волта. То е и което се използва от Бедини при зареждане на акумулатори. При мои експерименти захранвам 25-60Вт лампи като го докарвам на 230 волта а КПД е около 90% и повече. Тоест - спокойно имаме импулсен трансформатор с "добро" КПД, без вторична намотка, и дори го правя и без галванична връзка спрямо входа. 
  Каква е ролята на резонанса при Капанадзе? - Мисля за две причини: Първо е че, при резонанс имаме максимално интензивно електромагнитно поле и съответно максимум енергия на изхода при минимум енергия на входа. Е! Това никак не е достатъчно. Втория вид резонанс е степента на взаимодействие и синхронизация между енергийния кръг на установката на Капанадзе и околното ефирно пространство. Резонанс, освен всичко друго означава и максимален синхрон между две енергийни системи, при което тази с по-малко енергия получава от тази с по-голяма енергия, и това може да се случва с някаква честота (ритъм). Тесла казва а Капанадзе потвърждава че Ефира е с по-голяма енергия от познатата ни атомарна материя. Изобретенията на Капанадзе го потвърждават. 
   Как можем да взаимодействаме с Ефира така че да имаме енергиен отклик от него? Мисля че това е един от най-важните въпроси на които трябва да си отговорим. Електромагнитното поле  е междинна сила и среда между атомарната материя и Ефира. Електромагнитното поле е Ефирна енергия и реакция  на взаимодействие с атомарната материя.
  Със сигурност има още важни въпроси, които очакват своите отговори но надявам се написаното от мен да помогне на раждането на правилните идеи и отговори, които да ни доведат до построяването на реален генератор на свободна енергия.