Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 3170638 пъти)

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Схемите от патентите са публикувани във файла "Размишление по патентите" по- рано в темата, където има и предположения за някои детайли.

Гледах голямото филмче - 1 час. Бобината се състои от много дебел кабел (мяза на някакво арматурно усукано) - 6 навивки; разстоянието от останалите бобнини е сериозно. Под него има първична намотка с бял кабел (Капанадзе я посочва като първична) и вторична (син кабел)- доста повече навивки.

Вътре през тръбата минава заземяването.

Не знам защо разположението на бобините е такова и дали има значение.
 
Интересно е да се види и филмчето на турската репликация. Там искрата е доста... внушителна. От синята бобина (предполагам вторична на тесла т-р) преминава към... понижаващ т-р (разположен долу, сив). В основата на синята бобина има кутия, в която предполагам, че е първичната).

Значи, от дадената информация от патенти, предположения, филмчета, до тук има искрище между вторичната на тесла траф и понижаващ т-р (лично мнение).

Давайте акъли и резултати от ваши опити :)

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 360
 • Amanita muscaria
    От известно време внимателно проучвам темата.
    Това е най-доброто Фрии енерджи устройство за сега според мен. Предимства пред останалите: не е сложно, много голямо КПД, лесно е за изпълнение, известен принцип на работа.
    Подобни генератори в научните среди /военни/ има разработени много отдавна, това не е първият генератор от този тип-Тесла направен след самия Тесла. Просто Капанадзе е първият АМАТЬОР като всички нас който е успял да повтори откритието на Тесла, не защото вероятно много е на ти с електрониката, а защото е разбрал същността, принципа на извличане на енергията от Етера чрез Тесла-трансформатора. Там е разковничето, както той сам казва - В РЕЗОНАНСА !!!
Въпросът е в кой резонанс ????

     Преди да поразсъждавам по темата за резонанса при Тесла-трансформатора ще си кажа мнението за принципа на генератора на свободна енергия на Капанадзе.
     Примерните схеми дадени по руските сайтове според мен са грешни, вероятно са направени или с цел да тласнат експерементатори в погрешната посока или са направени от хора на които не им е ясен принципа на действие на Тесла-трафа, още по-малко физиката на извличане енергия от Етера открит от Тесла /този гений-Бог/, или пък самият Капанадзе е направил модификация на Тесла, която аз все още не разбирам.
     99% от теорията в НЕТа за принципа на Тесла -трансформатора е грешна според мен. Тези които го свързват с принципа на електромагнитната индукция  грешат много. Индуктивната връзка между двете намотки е много слаба, тя не липсва напълно но по измервания от руснаци е по-малка от 0,1.
     Василатос е този който всъщност знае за какво става въпрос. Първо е добре да се знае, че Тесла-трафа работи САМО С ЕДНОПОЛЯРНИ ИМПУЛСИ /никакви променливи токове/, и друго НИКАКВИ МАГНИТНИ СЪРЦЕВИНИ /авто бобините не са Тесла трансформатори дори да ги захранваме по същия начин като при Тесла, те са електромагнитни трансформатори/. Второ бобините всъщност не са индуктивности а кондензатори /съпротивителни кондензатори/, резонанса за който се говори при този трансформатор НЕ Е ЕЛЕКТРОМАГНИТЕН МЕЖДУ ДВЕ БОБИНИ А Е ЕЛЕКТРОСТАТИЧЕН МЕЖДУ ДВА КОНДЕНЗАТОРА !!!.
    Резонанса за който говори Капанадзе е електростатичния резонанс между двете намотки-кондензатори на трансформатора, въпросът е как се постига той ?
     При постигането на този резонанс се постига най-голямо извличане на енергия от етера, тук коефициента на трансформация който е при електромагнитните трафове не важи, най-голямо изходно напрежение /статично/ ще има само при резонанс, а най-голяма мощност ще се постигне както при резонанс, а така също и при по-висока честота. Честотата на повторение /импулсите/ с които се атакува етера ще определя мощността, това е нещо като ШИМ, колкото повече "удари", повторения за единица време, толкова повече радиантна енергия, и разбира се не на последно място големината на трафа, тока през първичната намотка /а той ще е по-голям при по-голяма стойност на изпразващия се в нея кондензатор - от порядъка на киловолти/. В тази връзка атаката на първичната с кондензатор с ниски напрежения няма да дава достатъчно енергия, трябват високи напрежения.
     От видеото на генератора в Турция, както и очаквах енергията се създава с "Усилващия предавател" първи тесла траф и чрез ВИСОКОВОЛТОВО ИСКРИЩЕ което всъщност пренася добитата от етера енергия във втори Тесла-траф приемник, това не е ли в същност безпроводното пренасяне на енергия на Тесла, само дето разстоянието тук е 2-3 см. :D
     Според мен това устройство е съставено от два Тесла-трансформатора, един за предавател и друг за приемник, разположени на едно искрище разстояние.
     Тайната е в постигането на електростатичния резонанс в първия траф а също и във втория.
     Честотата на която работи устройството е ниска /парадокс, как е възможно да отдели толкова енергия при ниска честота/, от типа на разрядника /най-обикновен/ си правя заключение, че честотата е до 100 Хц, при по-големи честоти няма да може да се гаси искрата, а целта е много кратки импулси, с коефициент на запълване само няколко процента.
     Така или иначе който схване принципа на Тесла, ще успее да направи резонанс и това което е направил Капанадзе. Всъщност неговата схема не е от значение, това не е сложна електроника, сложността е в изработката на трансформатора - ПОСТИГАНЕТО НА РЕЗОНАНСА МЕЖДУ ПЪРВИЧНИЯ И ВТОРИЧНИЯ КОНДЕНЗАТОР.
     Само при този резонанс изходната енергия ще е много повече от входната, в противен случай ще имаме Тесла ефект /големи искри и фоерверки/ за сметка на голяма входна енергия, така или иначе етера ще се отделя но енергията която той ще носи ще е по-малка от вложената. Така, че един работещ там някак си Тесла траф не означава че е непременно Фрии енерджи генератор, а тогава и само когато имаме резонанс.

    Написаното са мои разсъждения продиктувани най-вече от Василатос и някой руски експерементатори. Ако греша някъде, моля който желае може да ме поправи !
     

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Здрасти

Не си прав за еднополярните импулси. Те в действителност съдържат безброй хармоници, обаче проф. К. Мейл прави безжично предаване и скаларни вълни именно чред синусоидален генератор.

Естествено, аз също съм привърженик на нестандартните решения и променливият ток, който използваме би трябвало да дава достатъчно големи аномалии в далекопроводите, така че ще се съглася с теб и след като такива не са ни особено известни, за предпочитане остават еднополярните импулси.

Схемата на К. Мейл има съвпадане на дължината на вълната с броя на навивки на вторичната !
Експериментът ясно показва надлъжни вълни (скаларни).

Връзката според мен не е електростатична, а по- скоро електрогравитационна. К.Мейл добре е обязнил връзката между две бобини с надлъжни вълни какво представлява. Мисля, че имаш право да говориш за резонанс между кондензатори. Зарядът в кондензатора представлява скаларна вълна.

Не мога да пропусна нещо, което четох тия два дни, тъй като се заинтересувах по темата- Доналд Смит.

Той обяснява, че е хубаво да се навие вторична намотка споре дължината на вълната (ще пропуснем, защото той е работил с огромни честоти - десетки мегахерци);

Интересно, което обяснява и EDM Electronics е, че Дон Смит мери капацитета на вторичната ( яки уреди  :o ), Измерва капацитета и на първичната, като на първичната слага кондензатор последователно, за да изравни капацитетите на двете намотки.

Още не ми е съвсем ясно, при различни честоти какво става с капацитета на вторичната.

Аз също мисля за еднопроводното или безпроводното предаване на електричество на Тесла. Схемите са почти идентични.

Интересното при Капанадзе (100 кВ репликация) е че връзката между първия и втория траф е... безжична, но осъществена с огромна 10-20 см искра  :o  Във видеото ясно си личи как апаратурата е оградена от далеч, поставена е на стъклена маса. Естествено, аз не мога да знам дали това е точно връзката между първи и втори траф.

Давайте акъли и резултати от опити :)

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 360
 • Amanita muscaria
Не си прав за еднополярните импулси. Те в действителност съдържат безброй хармоници, обаче проф. К. Мейл прави безжично предаване и скаларни вълни именно чред синусоидален генератор.

Здравей МЗК!

        Не съм чел теорията на проф. К. Мейл, нищо не мога да кажа. Но за Тесла ще кажа, че е работил с ЕДНОПОЛЯРНИ ИМПУЛСИ. Тогава когато е открил явлението, го е направил със зареден до високо напрежение кондензатор като го е изпразнил в меден проводник следствие на което той направо се е изпарил. Еееее, кондензатора няма кака да не е зареден еднополярно!

        Това, че все пък първичната на Тесла-трафа е бобина, след еднополярния импулс ще се получат някакви затихващи трептения, все пак макар и много малка, индуктивност има, но предназначението и тук при Тесла не е на индуктивност а на кондензатор и следва, че индуктивността й не е от значение а по-скоро ония параметър които ще я характеризират като кондензатор, кондензатор работещ в режим на късо!

        Това, че правоъгълния сигнал съдържа хармоници е вярно, но не значи че те не са еднополярни, всъщност при Тесла-трафа хармониците не са от значение.
       

        Гого55!
        Аз не виждам смисъл, човек да се захваща с нещо преди да си е изяснил на теория нещата, с опити просто ей така /фоерверки/ може, но не и положителен резултат.
        Един Тесла-траф мога да го направя за не повече от половин ден, захранването-високоволтово също, но какво от това, ако ти се гледат работещи Тесла-трафове клипове бол в НЕТА, но колко от тях са наистина Тесла-трафове ще разбереш от това дали изкарват свободната енергия, това аз само видях у Капанадзе.
       
       Вярно е, че трябва и практика, но е безмисленно да повтаряш грешките на останалите. Ако се работи и се хвърлят усилия, то те да е в правилната посока, а не да откриваме с опити Америка, той Тесла вече я е открил, и ние само трябва да го следваме.
       Впрочем такива ми бяха и разсъжденията и при Райф.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Докато поне един човек не се навие да направи една репликация и да сподели резултатите за да ги разнищим подробно можем единствено да си гадаем и да си прави логически заключения от които фаида йок :).един прототип пък бил тои и неработещ ще даде повече от всичките мъдрувания взети накуп.

Кой ти каза, че не се работи по въпроса? Може би има хора, които споделят информацията не толкова свободно, колкото им се иска на хората.  >:(
Трябва да се навият няколко човека и да пробват различни комбинации, не един да бачка и другите да му трият сол на главата  >:(

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 360
 • Amanita muscaria
размишления,доводи, глупости с две думи,то като се види схемата всичко  си е ясно като две капки вода.Ако някои не си е взел изпита по елтехника от 9 клас,и даскала му чете тука  е друг въпроса.Нивото е от средното образование за около 4 или 5 :) и би трябвало на теория да е до болка познато.Даите по същество, резултати,има ли некои дето да работи по въпроса истински,не с чешане на пръстите по клавира?

Хайде дай ти твоя резултат като ти е ясно всичко, само да не е като ония от 1200% КПД с магнитния мотор, че не знам кой ги говори глупостите.

ppg

 • Гост
От руския форум matri-x.ru доста интересна информация за размисъл, както казваше един много известен  съветски разузнавач :)
четете от този пост надолу:

http://www.matri-x.ru/forum/index.php?s=&showtopic=971&view=findpost&p=54536

" И еще человек из этого форума создал реальную установку с СЕ и я ее приобрел. Удачи."
" Если не секрет, скажите хоть на какую мощность установка? Светят лампочки? Работает бытовая техника?"
" 40 квт размеры 30 на 30"

и  ако тази информация не е фикция, става наистина много интересно!!!

since72

 • Гост
Имам няколко въпроса свързани с Самоподдържащя се ел. генератор. Искам да попитам има ли го накаде изобщо в наличнос и дали някой от форума разполага с него.Несъм много запознат и се интересувам от практическа гледна точка.Искам да попитам също дали е патентован и от кога е познат на обществото.

kiot

 • Гост
Здравей since72 ще се опитам да ти отговоря на въпросите отзад напред.Да принципа е патентован от Тесла, но е отхвърлен от Айнщайн известен е на хората от тогава. Такова устройство е направено от човек от този форум както и документация за пройзводството му, даже с други съмишленици от тук се опитаха да направят и съвместна фирма за пройзводство и популяризация на генератора.Не може да се патентова защото може да се направи по много различни начини, а това са стотина патента.Има и възможност да се използва и за оръжие и това веднага значи двойно предназначение и се засекретява от патентното ведомство.Не забравяй че Тесла е отказал на Хитлер да му изработи кулите на смърта.Това е дано съм ти помогнал.

Неактивен Orenda

 • Специалист
 • Подготвен
 • ***
 • Публикации: 147
Здравей since72 ще се опитам да ти отговоря на въпросите отзад напред.Да принципа е патентован от Тесла, но е отхвърлен от Айнщайн известен е на хората от тогава. Такова устройство е направено от човек от този форум както и документация за пройзводството му, даже с други съмишленици от тук се опитаха да направят и съвместна фирма за пройзводство и популяризация на генератора.Не може да се патентова защото може да се направи по много различни начини, а това са стотина патента.Има и възможност да се използва и за оръжие и това веднага значи двойно предназначение и се засекретява от патентното ведомство.Не забравяй че Тесла е отказал на Хитлер да му изработи кулите на смърта.Това е дано съм ти помогнал.


Ако това, което казваш е вярно....
 Как мога да си поръчам такъв генератор?

Ако сметнете поста за неуместен моля да бъде изтрит
Поздрави на всички

vitan

 • Гост
В документа пише: Партнер по технологии «УМ», «УНТ», «УБЭ», «СЭ» - Болгария. Има и снимка?!

Някакви идеи какво става с нашата българо-грузинска дружба?

mi68

 • Гост
Както писах става въпрос за интеференция и биене и настройка на резонанс.Направих следния прост опит на супер хетеродинен приемник изключих генератора и чрез външен генератор през  линия с ниско вълново съпротивление на разтояние получих приемане.Опита не е съвсем чист защото входният кръг е на честотата на предавателя,не съм правил на междинната(биещата) тогава еднозначно е,че това е ефирно свойство.Но приемам за вярно защото легендите на Тесла ми звучат реалистично.Приемаме някъкви космически лъчи то с биене ще направим и 50Хц и една резонансна верига ще приеме тока.Резонансът е биещ ,а не електоелектричен не казвам електростатичен защото токът се движи.
« Последна редакция: Октомври 22, 2009, 10:38:50 pm от mi68 »

Неактивен Orenda

 • Специалист
 • Подготвен
 • ***
 • Публикации: 147
ето в PDF-a как да се свържеш с изобретателите и за поръчки

МНОГО БЛАГОДАРЯ ;D ;D ;D

ppankov

 • Гост
Както писах става въпрос за интеференция и биене и настройка на резонанс.Направих следния прост опит на супер хетеродинен приемник изключих генератора и чрез външен генератор през  линия с ниско вълново съпротивление на разтояние получих приемане.

Предаваш и примаш на междинна честота  :-\ , не е лоша идеята, само че, нали знаеш
енергозависим си от амплитудата от изхода на МЧУ-то  :)

mi68

 • Гост
Използвах джобен приемник на СВ с междинна честота455кХц.Хоризонт е около 1мХц генератора работи на огледални честоти 1,455мХц или 545кХц.Сега се сещам да направя апериодичен входа чрез резистор 10кОма и вертикална антена.Смесителната стръмност е ниска и силно зависи от амплитудата на генератора.Престави си входа е космически шум,а генератора е теслов трансформатор остава да си настроиш междинната честота.На този принцип има късовълнови конвектори с стабилна честота и СВ 520-1600кХц е междинна честота и приемаме 49м или 25м сектор на КВ.Принципа е обратен но резултата е същия.По популярен е обратният варянт фиксирана междинна честота,а генератора се настройва на желаната честота.