Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 3210557 пъти)

Неактивен epwpixieq-1

 • Сериозен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ****
 • Публикации: 1 909
 • Пол: Мъж
 • e^(π*ι)+1=0
При всеки токов импулс на разряд на кондензатора  в първичната намотка се създава магнитно поле от нея около вторичната намотка намираща се вътре в първичната.
Толкова технически неграмотно че само потвърждава вашата обърканост.
И какво става когато вторичната е 100% навън от първичната, катко технически се правят почтви всички ТТ, и то точно за да се избегне такава магнитно-динамична зависимост? Или си мислите че интензитета на магнитното поле не само не намалява експоненциално с въздушна кухина но се увеличава  ;D ( ain't that going to be something )
След рязкото затихване на импулса в първичната и вторичната се създава условия за възникване на енергиина черна дупка, която засмуква енергия във вторичната намотка.
За наша радост никави "черни дупки" няма в ТТ ( може би само във вашето разбиране те да съществуват ).
Там навлиза освен енергията от електромагнитния импулс (която не е много - генератора който зарежда кондензатора с високо напрежение е с малка мощност около 40-50 вата) от първичната намотка, също и така наречена енергия от околната среда около нас, която бива засмукана във вторичната намотка работеща в режим на свободни колебания.
Ще ви дам един кондензатор зареден с "малка мощност 40-50 вата" и като се разреди през вас за 10μs, ще ви попитам отново колко "малка" е  "мощността" но съм сигурен че няма да можете да ми отговорите.

Енергията в системата на две ТТ (приемател- предавател) не идва от никакви черни дупки, а от Земята, сига сте пълнили форума с глупости. Прочетете най-накрая записките от правилния източник наименован Никола Тесла (затова е и наименована, инзенада!, намотка на Тесла)  а не някакви си глупави статиики с които за съжаление е изпъленен нета.

Неактивен dmitarp

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 293
 • Пол: Мъж
Възниква въпроса колко енергия има в пространството? Ако е много, то колко изгодно ще е да я приберем, което пък е свързано каква е концентрацията на тази енергия да кажем в един кубичен метър? В пространството има огромно количество енергия, но това количество е разпределено почти хомогенно във цялата вселена, която също е огромна. Концентрацията на енергията във Слънцето е около само 300 вата на кубичен метър, тогава какви би била концентрацията на енергия тук на Земята като се извади от нея слънчевата енергия, и тази излъчвана от земните недра, вероятно нановатове на кубичен километър. Който иска нека я вади тази енергия, халал да му е.

GMG

 • Гост
Възниква въпроса колко енергия има в пространството? .... В пространството има огромно количество енергия....
 Концентрацията на енергията във Слънцето е около само 300 вата..
  dmitarp, ти добре ли си?
 
Ади коригирай си малко мирогледа спрямо Слънцето, че става лееко тъпо и смешно.  8)

Интересно как ги мериш тез 300W.   ???

Той и бай Тенкю има гравитация, ама вече десет години не я намира....  сигурно бастуна му пречи ..   ;)

В живота наистина няма празно Митко, има само празни глави!  :)

 

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Много е лесно GMG
Знае се каква е мощността на слънчевото греене на земята. Около 5 киловата на квадратен метър е всичко цялата радиация. Като изчислим площта на сфера с диаметър равен на средния диаметъра на земната орбита и умножим тази площ по въпросните 5 киловата ще получим цялата мощтост на слънцето. След това като разделим въпросната мощност върху обема на самото слънце ще получим колко мощност се генерира от единица обем. Преди време си играх да го изчислявам получи се малко повече, но пак е трагично малка стойност. Този факт по скоро поражда въпроса:
Наистина ли на слънцето протича термоядрена реакция или е нещо друго. Защото другият въпрос е  500 вата на кубически метър ли е енергията на една водородна бомба.  И другият въпрос:
Ако това е мощността на слънцето която ние в термоядрен реактор въобще няма шанс да сдостигнеме, камо ли да задминеме колко голям трябва да е един токамак за да получи някакво реално количество енергия. Не са ли абсолютно напразни тези жалки опити за термоядрен синтез???

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ****
 • Публикации: 1 329
Радико, дори и толкова няма:
Цитат
Генерирането на енергия чрез ядрен синтез в ядрото се променя с разстоянието от центъра на Слънцето. В центъра теоретичните модели го оценяват на приблизително 276,5 W/m3,[32] плътност на производството на енергия, по-близка до метаболизма на влечугите, отколкото до термоядрена бомба. Върховото производство на енергия в Слънцето е сравнимо с топлината, генерирана в активен компостен куп. Огромната отделяна от Слънцето енергия не се дължи на голямата концентрация на генерирането, а на големия му размер.
Но щом балъците отпускат едни пари за разработки що пък да не ги опапаме.

Неактивен dmitarp

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 293
 • Пол: Мъж
В Слънцето протича основно реакцията протон-протон, която е най-малко вероятна и за нея са необходими огромни обеми, затова на земята тази реакция се разглежда само теоретично, без никаква практична насоченост.

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Устройство за свободна енергия - блокова схема

В тези и подобни устройства токовият компонент обикновено се усилва на изхода на инвертора според капацитивен принцип чрез трансфер и преобразуване на мощни и много кратки импулси с високо напрежение от една електрическа верига в друга отделна електрическа верига...

Във патентите се съдържат най общо два контура, които представляват два отделни блока или две отделни електрически вериги. Първият контур или блок съдържа източник на напрежение, най често състоящ се от инвертор... Вторият контур или блок съдържа източник на ток който се състои от генератор на високо импулсно напрежение произвеждащ мощни и кратки импулси.... На изхода на първия контур се съдържа "токов усилвател" или токодобаващо устройство което представлява кондензатор или кондензаторна бобина във която високото импулсно напрежение от другата електрическа верига се преобразува в ток във електрическата верига на инвертора при което той става негова съставляваща... По такъв индиректен начин за сметка на изразходване на определена мощност от захранващия източник се усилва токовият компонент във изхода на инвертора, което реално погледнато повишава мощноста на устройството като цяло на порядък спрямо подадената на входа. Така наречената "свободна енергия" или "излишък" всъщност представлява последствие от комбинацията на процеси в устройството...

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
      Христос Воскресе!
Скоро разглеждах темата и констатирах, че трябва да се разглеждат три устройства на Тесла. Започвам по ред:

1. Трансформатор на Тесла (ТТ).
1.1. Индуктивен ТТ, това е дъвкано и според мен всичко е ясно.
1.2. Капацитивен ТТ тук нещата не са разчепкани и има неща да изясняване, но тава не е най-важното.

2. Феромагнетик на Тесла. Това изделие на Тесла слабо се познава. Като преговарях темата видях в "аквариума и гранатата" на  Капанадзе елементи от Феромагнетика на Тесла. Това е тайна на Капанадзе. След много умуване стигнах до извода, че става въпрос за нелинеен резонанс, познат в електротехниката като Ферорезонанс.
Какъв е смисъла на нелинейния резонанс? Отговорът е разделяй и владей, получаване на статична и динамична (диференциална) индуктивност. В отделни участъци може да се получи отрицателна динамична индуктивност.
2.1. Темата с отрицателна индуктивност е много съществена, да не кажа ключова. Тъй като имаме единство и борба  на противоположностите то отрицателна индуктивност трябва да има.
Какво имаме? Положителна индуктивност (бобина), нулева (неутрална) индуктивност (безиндуктивна бифилярка)  и отрицателна индуктивност няма.
2.2. Отрицателно динамично активно съпротивление имаме примерно тунелен диод, но статичното е положително трябва захранване на тунелния диод да е в режим на отрицателно динамично съпротивление.В радиотехниката отрицателното динамирно съпротивление е ясно, схемата се казва регенератор (алдион), ако се възбуди и на свърхзвукова честота се нарича свърхрегенератор.
2.3. Остава да имаме отрицателно динамично реактивно съпротивление (бобина или кондензатор). За да има разлика това се нарича параметрично усилване и генериране примерно с варикап. Имаме и свърпараметрично възбуждане по подобие на свъррегенератора.
2.4. Отрицателна индуктивност се наблюдава при нелинейни бобини с железни наситени сърцевини. Такава бобина и линеен кондензатор възниква ферорезонанс. Едно време се продаваха ферорезонансни стабилизатори за телевизори. Стабор 120 имам от ламповия телевизор "Вихрен".
2.5. Отрицателната индуктивност се получава заради външна енергия, за това проведох някой опити.
Използвам лоренцовата сила и кулонавате сила.
2.5.1. Използване на лоренцова сила от постоянен магнит, униполярна индукция. Постоянният магнит може да се замени с електромагнит. Най-вероятно този трик го ползва Капанадзе.
Опитът е елементарен, безиндуктивна бифилярка се поставя постоянен магнит, така че да се получи  положителна индуктивност. Този опит не съм го довел до край, защото се явиха технологични трудности с амплитуда, но ще ги отстраня.
2.5.1.1. Индуктивността се получи много малка 0,131мХр измерено с мултицет. Да имам голямо вълново съпротивление трябва да имам капацитет 500пФ, честота над 500кХц, ползвам един детски оцилоскоп до 100кХц. Трябва да извадя другия оцилоскоп до 50мХц, това ще стане. Идеята е по резонансен метод да се измери индуктивността.
2.5.2. Използване на кулонова сила. Правих опити с 25кВ от монитор, но тук също груба грешка. Използвах подложка алуминий, но той е диамагнит, без магнит и опита е несполучвив. Сега ползвам желязо феромагнетик с прорез да илилинирам вихровите токове

3. Бобина за електромагнити на Тесла. Използване на LL резонанс.
3.1 Паралелен LL резонанс. Това е диференциално (динамично) свързване. Това свързване е извесно в механиката "диферинциал" има го във всяка кола. Имаме удвояване на честотата, но неможе да възникне резонанс
3.2. Последователен LL резонанс.
3.2.1. При синусоидален режим възниква токов резонанс (намалява тока във веригата). С изменението на тока се мести резонансната честота и може да имаме параметрично усилмане и генериране на енергия.
3.2.2. При еднопътно изправяне на синусоидално напрежение, имаме трионообразно напрежение в I квадрант. Ако се размени начало край на бобината трионообразното напрежение става в II квадрант -отрицателно време.
3.2.3. При двупътно изправяне на синусоидално напрежение имаме 2,4,6... хармоник, имаме също трионообразно напрежение. Също, ако се размени начало край на бобината трионообразното напрежение става в II квадрант -отрицателно време.

Ако се пропусне една от трите изброени точки, може да се направи извод, че няма СЕ, но това е криза на невежеството.
Запознах Ви с мой опити и виждания Благодаря за вниманието!

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Здравейте,
Забих се в път без изход, от безиндуктивна бифилярка изсках да получа отрицателна индуктивност. Използвах хенриметър, магнит, галванометър, осцилоскоп 50 мХц и цифров 100 мХц с памет. Резолтат 0 и стигнах до отчаяние, трябваше да призная за провала. Но дойде нова надежда нелинейни бобини. Това са феромагнитни бобини и бобина за електромагнити на Тесла.
В нелинейни бобини възниква ферорезонанс, той може да бъде токов (успореден) или напрежителен (сериен).
За ферорезонаса е характерно две допълнителни свойства спрямо линейния резонанс:
-изменението на резонансната честота става чрез изменение на L или C, това е характерно за линейния резонанс.
-изменението на резонансната честота става чрез напрежението при RLC или тока при GLC резонанс.
-имаме релеен ефект.
Ферорезонансът е по-богат от линейния резонанс с последните две тирета посочени по-горе.

  Изследвах палачинка Тип Тесла със синусоидален генератор, така че да изследвам резонансната честота как зависи от тока (напрежението) и открих релеен ефект, т.е. палачинката на Тесла се държи като ферорезонанс. До сега този релеен ефект не беше открит поради кретенизъм, бобината се слагаше на корпуса на нивоизмерителя. При 500 кХц електромагнитната вълна прониква на 0,6 мм., имах вихрови токове в корпуса на уреда. Сега като сложих палачинката на една кутия се яви релейния ефект. Остава да се направи още една крачка, да се направи солитонов резонанс-кълбовидна мълния.

  Сега няма да влизам в теорията, ще се изразя тип Айнщайн изкривяване на пространство-времето.
-Времето лесно се изкривява като са пусне тронообразен ток, но пространството се изкривява като се направи палачинка сиреч радиална енергия. До тук всичко е отлично но трябва да се получи съгласуваност между бобина с ток и магнитно поле (вълна), 0,5.L.I^2=0,5.мю.H^2. Тава става като се получи експоненциален ток или трета производна. На практика става като на бобината се пусне правоътълен импулс от напрежение.
Трикът не съм го правил поради липса на фукционален генератор, но тава не е най-важното. Винаги мога да направя релаксационен генератор с таймер 555 с достатъчна мощност или мултивибратор. Най-вероятно трикът изкривяване на пространството става в киловолтовия диапазон, защото Капанадзе ползва ТТ.
 
До тук съм докарал нещата, извадил съм и патента на Юл Браун, защото ме врънкат за помощ за високо напрежение, но съм мързелив и ще ползваме стандартна плазмена резачка и вместо въздух, браунов газ от електролизер. Ако нямаме електролизер имам кисрород и пропан бутан от оксижена. Кислородът може да се замени с конпресиран въздух. Важното е да има плазма и високо напрежение. Въпрос на творчество.
Благодаря за вниманието!

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Здравейте mi68, гледахте ли това видео-клипче: https://www.youtube.com/v/yHzPYxrqT6w
заснето от руснака как "звъни" бобината - образуват се свободни колебания, мисля е параметричния резонанс на Папалекси това демо показан? Идеята на параметричния резонанс изменяйки един от параметрите на трептящия кръг в него възникват свободни колебания, които се усилват интерференчно и се генерира мощност в товара на кръга. И понеже уловената енергия, която се натрупва в кръга на всеки цикъл е безплатна това е СЕ?

Неактивен dmitarp

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 293
 • Пол: Мъж
mi68 след като можеш да изкривяваш пространството с палачинка, размерите променят ли се?

Неактивен alvion

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 524
 • Пол: Мъж
 • Dum spiros ,spero
Админ предупреждает:
Колеги, сериозно съм притеснен от психичното здраве на все по-голям брой участници във форума.  :)
Психопатологията се разраства.
Берегите свое здорове и...
« Последна редакция: Юни 09, 2022, 01:15:54 pm от alvion »

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
здравейте Христо, мисля че разбирам кое дразни колегите ), може би тонът ви не е съвсем във синхрон със техния и затова вероятно се получават подобни каламбури, но ако минете на "солитонова" вълна, то нещата може и да се настроят )

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Здравейте,
Изкривяването на пространството е една шега към невежеството на инжинеро-техническия състав, разбира се, че няма изкривявания. Тук имаме изменение на инертната маса. Е=m.c^2; E=h.v, където m-маса, c-скоростта на светлината, h-константа на Планк, v-честота. Изравнявам енергията и слездва h.v=m.c^2. През 1911 година Айнщаин, доказва,че електромагнитна вълна (светлина) се изкривява от гравитационно поле. Това е много авангардна идея да се направи връзка между електричество и гравитация. Тази идея се засекретява към 1955 година и по-темата официално не се пише, само се споменава, че не всички явления са изучени за ферорезонанса и дълги линии. Тук може да спомена и за мигновенната (гравитационна) радиовръзка на Тесла. Темата с антигравитацията ще се сбъска всеки който се занимава със СЕ, защото гравитационото поле е неелектрическо и може да породи ЕДН (едс). На този принцип работи НЛО.
В 2015 прочетох съобщение от американски учени за получаване на отрицателна маса. Повече не можах да намеря по темата, но се изтъкваше, че отрицателната маса има свойство на отблъскване, противно на положителната маса на привличане.

При изследване на палачинка на Тесла, при преминаване на резонансната честота рязко се променя амплитудата релеен ефект. Това се обеснява, че нелинейния трептящ кръг сменя със скок индуктивния си характер с капацитивен и имаме отрицателен нестабилен характер на VA характеристика. Смяната на индуктивен и капацитивен характер се наблюдава и при дълги линии. Вижда се връзката, в дълга линия поради отражение на бягащата вълна може да възникне стояща вълна. Междинен варянт смесена вълна, стояща и бягаща.
Тук няма да обеснявам нещата с изкривяване на пространството, а с възникването на стояща вълна в бобина със съсредоточени параметри. Това става като се намали фазовата скорост. Настройката може да се получи с добавяне на допълнителна индуктивност или капацитет. С индуктивност е по-добрия варянт защото може да мине постоянен ток от транзистор.

Ако се разгледа линия без деформация (изкривяване) трябва да е спазено условието L:R=C:G. В съвремените кабелни линии това условие не се спазва. Постигането става като увеличава L чрез примерно пупинови бобини, но се явява друг проблем имаме НЧФ. Друк варянт е да се намали капацитета като се увеличи дебелината на изолацията, така наречените ВЧ чифтове. 
От изложеното се вижда, че слагането на капацитет ще намали изкривяването, а най-важното бобината на Тесла трябва да е нелинейна, най-доброто е да се ползва само парацитния капацитет.

В нелинейни верига се въвежда D-мощност. Както пишат по дебелите книги, За активната Р и реактивната Q мощност важи ЗЗЕ, за D не важи. Но реактивната мощност е алгебрична сума и може да се нулира с противоположна и е добре да се слага кондензатор.
От изложеното се вижда, че решенията не са еднозначни и трябва да се настроят нещата в конкретния случей.

 Колегата alvion е представил една интересна схема. Някой пробвал ли е?
На пръв поглед нещата са неясни. Дадени са три бобини без да е означено начало край, това трябва експериментално да се уточнява.
Дадена е една осцилосграма, това ток ли е или напрежение?
В нелинейни бобини напрежението може да е синусоидално, но тока е несинусоидален или обратно.

В несинусоидални вериги става смесване между основния хармоник и промерно третия като напрежението (тока) се увеличава.

В солитоновия резонанс (кълбовидна мълния) СЕ става при смесването и за сметка на отразената вълна (обратно време).
Ако не е ясна схемата каква е идеята? Имаме искра (дъга) с отрицателно динамично съпротивление.
От осцилосграмата не виждам експоненциална крива, виждам правоъгълни импулси със затихващ резонанс.
Вижда се, че схемата трябва да се преработи, това е лично мнение на базата на горните аргоменти.

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 681
Интересна гледна точка на Сергей Илясов за принципа на работа на генератора на Капанадзе.
https://www.youtube.com/watch?v=Xzi8_DhJfGQ&ab_channel=%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B9%D0%98%D0%BB%D1%8F%D1%81%D0%BE%D0%B2

https://www.youtube.com/watch?v=R6Cth6rqRM8&ab_channel=%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B9%D0%98%D0%BB%D1%8F%D1%81%D0%BE%D0%B2
  За да се вникне в идеята на Илясов трябва да се изгледат и двете видеа. С две думи според него принципа на Капанадзе повтаря познат природен принцип, как примерно мълнията обира всички свободни заряди с определен знак, около себе си и след това се разрежда в земята. Според мен в генератора на Капанадзе има повече от работите на Хенри Морей и Лидскалнин, отколкото на Тесла. От Тесла е само източника на високо напрежение, който възбужда средата и се получавата свободни заряди, които после се улавят, като статика и се пробразуват в ток. Хенри Морей казва, че улавя космически вълни с неговия генератор на лъчиста енергия, а Лидскалнин говори за северни и южни единични микромагнити, които се излъчват от слънцето. И при двамата има улавяне на някакви частици, които са излъчени от някакъв източник. А Капанадзе казва, че получава енергията от обкръжаващото ни пространство, което е същото, но той изкуственно възбужда средата с високо напрежение и се получават тези свободни електростатични заряди, които неговия генератор улавя и ги преобразува в ток.