Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 2843970 пъти)

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 2 430
  • Monkey see, monkey do...
    • Monkey see, monkey do...
Тесла е обяснил за кълбовидната мълния и за получаването и.

https://teslauniverse.com/nikola-tesla/articles/fireball-production-tesla-coil
mi68, ще ти изгорят палачинките бе брат  :D 8)

The oscillator ran at 58 Hz with peak power around 70 kW.

The Corums tuned their circuit so that, in distributed resonator mode, the lower frequency coil would output a maximum voltage of 2.4 MV at its resonant frequency, 67 kHz; and the higher frequency coil, 200 kV at 156 kHz.

Това е за нищо по-малко от групов проект при пословичното българско трудолюбие. NPN и PNP тук ще дадат само UFO  :)

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 764
Здравейте,

Енергията на трептяща точка е еквивалентна на А^2 и на F^2. А е амплитудата (количество), а F е честототата (качество).
Увеличаването на количеството е свързано със ЗЗЕ, следователно за СЕ трябва да се обърнем към качеството или увеличаване на честотата и параметрично усилване. За постигането на тази цел трябват две важни цели.

I Съществуване на  нелинейна среда. Това става чрез въртене, да запишем у-ние на оклъжност X^2+Y^2=R^2 където R e  радиус. Вижда се нелинейност от втора степен, ако R=1 то у-нието е X^2+Y^2=1. Средата придава въртене (спин) и ъглово ускориние.
Постигането на нелинейна среда става най-лесно с униполярна машина. Както всяка ел машина униполярката работи в два режима, двигателен и генераторен (динамо).
Униполярката има две вериги едната е електрическа, а другата магнитна. Интересното е, че магнита може да е статичен или динамичен, но униполярката работи и в двата случея, защото магнитната индукция е еднаква В=В`.
Ако ротора с магнита е статичен то почва да се върти статорната ел вирига, просто обратен ефект. Сега ако магнита се замени с бобина за елекромагнити на Тесла нещата не се променят получава се самовъзбуждане от генерирания ток. Така създадохме нелинейна среда но трябва ел верига, която усилва висшите хармоници да кажем до девети хармоник и стигаме до стъпка 2.

II Такава верига е RLL трептящ кръг, той е с обратни свойства на познатия GLC кръг. RLL е последователен, а GLC е паралелен. RLL усилва висшите хармонищи, а GLC  подтиска висшите хармоници.

III От изложеното се работи с променлив ток, но ни нрябва въртене в една посока. Това става с изправителното действие на захранващия транзистор.

IV Ако се застопорят магнитната верига на ротора и ел веригата на статора то почва да се върти "тъмната материя".
Тия които са извървяли пътя до своята голгота, (на български до своя череп) и са отворили третото си око и фонтанерката виждат какво описвам. За тия които са назат с материала следва да го разберат с акъла.
След като се завърти "тъмната материя" настъпва след определено време около една минута свръхкритичен режим и установката светва в синьо от йонизирания кислород изгаря елементи и бушони.
Установен режим не съм постигнал, но сега правя подобрен варянт да свалям СЕ енергия и да управлявам процеса така, че да няма изгаряне.

Ако "тъмната материя" само пулсира няма СЕ имаме мното неустойчив режим с КПД около 100% и няколко единици нагоре и много бял космичен шум. Ако някой постигне тези резултати близо е до СЕ. С въртенето се стига до следващото измерение и започва претакане на СЕ от него. СЕ не е безплатен обяд и трябва да се внимава!