Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Seeker:
Ето го материала на В.Григ. Има доста жаргон, но след няколко прочитания се хваща идеята. Генералния въпрос - Откъде идва СЕ не се разглежда.
emilvtc:
velstar, аз също съм привърженик на идеята за извличане на енергия от йоносферата.
Относно кухината и резонанса на Шуман някой има ли линк към не-толкова научно-популярно инфо като това по-долу?
„Кухината на Шуман” е околоземна кухина, резонираща около 8 пъти в секунда и захранваща се от мегавати мощност от гръмотевици, по няколко пъти в секунда. Тази триизмерна кухина съществува между повърхността на земята и дъното на йоносферата, като нейната дължина е около 60 км. В нея може да се пренасят електромагнитни вълни с енергия от 8 Hz почти без затихване. Нестандартният начин на мислене на Никола Тесла му позволява да изгради в съзнанието си проект за това как на практика да се извлече полза от този огромен безплатен и неизчерпаем източник на енергия. Той си е представил как може да използва предавателя си, за да изпрати една „електрическа топка” в йоносферата, която да обиколи света и когато дойде от другата страна, в подходящия момент, да бъде "ударена" с друг електрически импулс, докато натрупаната енергия стане достатъчно голяма, че в един момент да се "издърпа" с подходяща антена. Най-просто обяснено, това представлява една електрическа топка, завързана за пръчка, която събира безплатна енергия от „Кухината на Шуман”.
Тази свободна енергия за която всички мислим и говорим все пак трябва да дойде от някъде, нали? Та в тази връзка горе-описаното ми изглежда близко до мисленето ми и дава насоки за извличане на фри-енергия ...
getca:
Здравейте, ще направя опит за обобщение на прикачения от Seeker материал.
Условия за получаване на СЕ:
-> Открит спирален 1/2 или 1/4 вълновод с "отражателни стени";
-> Стоящо-бягаща вълна със сумиране на амплитудите;
-> Индукторно възбуждане със стръмни еднополярни импулси;
-> Снемане на енергията със силно намалена или напълно прекъсната връзка Изход-Вход - реакция на товара по закона на Ленц. Идеята е създаване на праг, позволяващ натрупване на СЕ и при превишаването му част от нея отива в товара.
Подробностите са доста добре обяснени текстово и графично в материала. Ще ми се да е така, но си трябва доказателство на практика.
Поздрави...
giunal:
--- Цитат на: EDM electronics в Март 21, 2012, 04:38:08 pm ---Аз бих казал.....впрочем казал го е Тесла, че ключът е в конвертирането на енергията.
Настройката в резонанс на тесла-трафове от предаване в приемане няма да доведе до никаква СЕ. Ацюковски цяла книга с изчисления и теория е написал по въпроса барабар със солидна практика зад това. Други едни руски братушки патентоваха наскоро еднопроводно пренасяне на СЕ изцяло на резонансен принцип, ама СЕ - йок.
--- Край на цитат ---
Но , Манделъштан и Папалекси са доказали друго!!!! ;);)
mi68:
Здравейте,
Процеса не е ясен и се правят предположения на посоки. Да направим следната аналогия, вода се движи по тръби канали и водопади. Най-малко са водопадите. Трябва изкуствено да създадем водопад, но неутриното няма маса и няма да реагира. Следва, че ни трябва потенциална разлика-напрежение. Но ако траекторията е криволинейна трябва ни магнитна индукция.
Да повторим извесните факти:
Трептящият кръг RLC може да бъде:
-отворен
-затворен
При резононс имаме винаги дефазиране между тока и напрежението. Имаме изравняване на реактивните съпротивления но дефазирането го имаме при двата вида трептящи кръгове. Реално имаме състояние близко до стояща вълна но със съответните загуби, неможем да прехвърлим нифлексната точка на състоянието стоящата вълна-енертията е затворена.
Логично решение е да се ползват два трептяци кръга и да имаме съпътстващо събиране. Въпроси за коментари:
-Капанадзе отворен или затворен трептящ кръг ползва?
-Брой на трептящи кръгове.
-Къде става съпосочното събиране ( съединението прави силата )?
Дайте да анализираме тези въпроси и създадем така да се изразя "водопад".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия