Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
coke2k:
Не знам къде точно да пиша ..... просто искам да препоръчам един филм възможно е много от вас да са го гледали. Филма се казва "Престиж" (The Prestige, 2006) Това е от филмите, които след края им, продължаваш още да си мислиш . Даваха го скоро и по някоя от телевизиите. Замесен е и Тесла .... и може да се направи аналогия с Капанадзе. А всеки сам да решава, какво иска да види във филма (и не само във филма) и в какво иска да вярва ....
madsatbg:
Здравейте
p.s.Виждам, никой не поема идеята ми за Лайденската стъкленица,
но аз продължавам размислите. :-\
mi68:
Здравейте,
Разглеждах феромагнетика на Тесла. Направи ми впечетление обвивката е от цинкова ламарина. Този екран сложно си взаимодейства с двете бобини по електромагнитен и електростатичен начин. Бобините са навити противоположно. Без екрана се получават грешки в систематата не работи. Двете бобини са надвъжно разположени.
В общи линии това възпроизвеждам в съвременен варянт с някой модификации. Ползвам следния принцип на Тесла:
-ефира създава налягане-електричните сили се противопоставят, следва да се ползва високо напрежение за разпъване на ефира.
Двете бобини са свързани с едноименни магнитни полюси, имаме усилване 2 пъти на магнитното поле спрямо една бобина. Възниква двойно по-висок магнитен потенциал, това довежда до двоен ток на разместване (връх на напрежението възел на тока на проводимост).
Ако имаме комбинация север - север имаме двойно по-голямо налягане спрямо една бобина. При комбимация юг - юг двойно по-ниско налягане спрямо една бобина. Имаме разлика от 4 пъти, на практика е по-ниско от 4 но е достатъчно за самовъзбуждане..
Това е накратко идеята, остана ми последната конусна бобина да навия.
П.П. На секретно продължение №5 е показан феромагнетика на Тесла, вижда се "подкова " на Тесла - дълга линия дадена на "късо" . Възниква стояща (постоянна) вълна.
merlinbg:
Видя ми се интересно, и реших да го предложа на вашето внимание. Надявам се да не е голяма глупост този клип http://www.youtube.com/watch?v=2zjHZzyqzeY&feature=related.
x_name41:
Във връзка с предишния пост ето още едно интересно видео http://www.youtube.com/watch?v=dTAJp5KyRIY&feature=player_embedded. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия