Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (189/629) > >>

x_name41:
http://www.youtube.com/watch?v=76rcg0bggo4 - метод съёма с резонансного контура!

EDM electronics:
При елементарни изчисления, ако в схемата на mustafa007 за захранване на резонансния контур с токовата намотка на изходния траф се употребяват 250 Вт, то следва че тока през тази верига при 200 В е 1,25 А. Тъй като двете намитки са вързани последователно, то и токът през тях ще е еднакъв или няма да е по-голям от 1,25 A. Както казва автора, върху токовата намотка се отлага 1/10 от напрежението, тъй като индуктивността и е 1/10 - следователно по-голямата мощност отива на резонансния кръг и едва 1/10 от тая мощност на токовата намотка: 25В х 1,25 А = 31,25 Вт.

При този трептящ кръг имаме резонанс на напрежението и то е равно Q-пъти захранващото напрежение или както той твърди около 300 В.

Въпросът е от къде ги извади тия 6 кВт при условие, че сметките излизат на 31,25 Вт?

И на мен ми намирисва на кьорфишек........а и още да няма видео.........

mi68:
Първата статия е дадено виждането за трите вида полета EGS. Единственият недостатък, според мен, не се говори за времето. Този недостатък е маловажен. Приятно четене!
П.П. на стр 86 има генератор " Маринова-Богомолова" в чест на Стефан Маринов от България.

x_name41:
Здравейте колега mi68, днес попаднах на част от форум http://nanoworld.org.ru/topic/167/page/27/, където някакъв човек (изследовател) взима отношение по въпроса за генератора на Капанадзе, като твърди доколкото можах да разбера, че принципа досега никой на света не е можал да го повтори поради това, че изработката на самия генератор била много скъпа вследствие на използването на специална технология. Човекът твърди освен това, че резонанса не е източник а условие за формиране на някакви други процеси свързани с освобождаване на енергия от ефира. Друго нещо, което споменава е че е била необходима свръхвисока честота от порядъка на гигахерци (тъй-като при ниска честота работата на генератора би била неефективна) и използването на скъпи рубинови кристали. Да си призная честно обаче ми се вижда доста съмнително всичко това имайки предвид особенностите на поставените ред условия, които трябва да се изпълнят.

mi68:
Колега x_name41 Глупости в общи линии ми се не слушат. Не се разбира спиновата индукция. Тук има два подхода
- има ли кондензатор?
- няма ли кондензатор?
Динамичната (кинетична) енергия L.I^2/2 се преобразуна в статична (потенциална) C.U^2/2. Получава се трептящ кръг с КПД под 1. Спиновaта индукция е, едноименни спинове се привличат и усилват. Следва кондензаторът да се премахне и ползват бифилярки тип Тесла.
Ако се ползва кондензатор то трябва отражение в резонатор за ток на разместването.
Нещата се свеждат до практика. Като е ясна теорията ще се сглоби неща - няма проблем.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия