Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (176/629) > >>

giunal:
 madsatbg
Утре ще пиша!!!! Сега не ми се занимава!!!

coke2k:
madsatbg, Нямам за цел да влизам в спорове с когото и да е , а още повече с хора, които уважавам какъвто си и ти.  Разказите на Василатос не са еталон за вярност на събитията и абсолютно нищо ценно не може да се ползва от тях. Не съм живял по времето на Тесла и не знам каква е била истината. Живея във времето Капанадзе  така да го наречем и просто се съмнявам в някои от нещата които виждам .... това е.
П.С. Доста левчета и части изгорихме за да вярваме толкова лесно на всичко което виждаме  .... ;)

madsatbg:
@ giunal
благодаря

@ coke2k
Прав си - доста време и пари се губят за експериментите.
Но за мен търсенето на СЕ е хоби.  :D
 истината се ражда в спора.

spark:
Здравейте,
Аз имам обяснение на ефекта, който Капанадзе постига чрез фокус. Технически обаче не мога да го постигна защото, той използва нещо особено в конструкцията  и това е причината да не може да се повтори ефекта. Енергията при установките на Капанадзе идва от електрично поле с високо напрежение и висока честота, което се преобразува в електрично поле с ниско напрежение и честота 50Hz. Ефекта го открива Тесла случайно, когато изследва гръмотевиците. Гръмотевицата е заряд с високо напрежение и честота,при който на няколко метра от мястото на разряда се получава индуциране на напрежение във всеки метал. Капанадзе използва мрежовото напрежение и променя неговото напрежение и честота, при което имаме ниска консумация на ток 0.1А. Високото напрежение създава високо честотно електрично поле, което чрез резонанс се усилва и след това индуцира ток в бобина, която захранва консуматора на изхода така за сметка на честотата се усилва тока. Резонанса се постига чрез бобина и кондензатор, интересно е къде е кондензатора на снимките? Може би в тръбата или в консервената кутия. Колкото повече анализираме снимките толкова повече се отдалечаваме от истината, защото важния елемент не се вижда. :)

madsatbg:
@ koke2K

Свалям ти шапка приятелю за това наблюдение - липсата на искра при товар. ;)
Това обяснява и ефекта, че ампер клещите странно защо показват много точно, без флуктуации и влияние на "полето", за разлика от "Зелената кутия"
Това само потвърждава, предположението че Капанадзе ползва много бутафорни схеми и платки. >:(
цитат от Мито Купона:
"  в турския вариант на генератора, Капанадзе казва, че тези кабели на, които се виждат разрядите по 20 см, са силови кабели и може да се свържат директно, но спонсора е поискал да ги оставят така, че било по-ефектно."
Ето защо всички се вторачват в искрата, като по комадна - всичко е за отвличане на вниманието. :P
Остава все пак въпроса как , по дяволите, е получил такава искра?
Още веднъж - поздравления.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия