Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
emilvtc:
mi68, Като свържеш паралелно лампа и дросел и ги захраниш от батерия, консумирания от нея ток е сумата от тока през лампата и тока през дросела. Тъй като от дросела се очаква да има ниско омично вътрешно съпротивление (активно) - то очевидно от примера който даваш -тока през него е по-голям от този през лампата. Когато изключиш батерията - дросела се стреми да "запази" този ток и очевидно го прекарва през лампата и тя светва по-силно. Само не разбрах каква е връзката на примера ти с този който обсъждаме ?!?
Относно схемата която обсъждаме - според мен резонанс между дросела и кондензатора няма поради простата причина, че те не могат да обменят "двупосочно" енергия помежду си. Т.е. не виждам как дросела може да върне енергия в кондензатора или мрежата...
Предполагам, че резонанс има в "първичната" страна (преди греца), но той се дължи на паразитната индуктивност на проводниците и кондензатора...
mi68:
Здравейте,
условия за възникване на затихващи трептения бол. Капацитет винаги има, униполярен, паразитен, разпределен. Лампата светва по-силно и угасва, нямаме свободна енергия, от която да свети постоянно. Как ще подкарате схемата та да свети лампата непрекъснато след изключване от ел. мрежата? Как виждам нещата, е да се ползва спиново поле защото в някой условия се самогенерира. Тъй като променливото електромагнитно поле създава и малко спиново то следват две решения:
1 създаване на стояща вълна
2 създаване на спинова (торсионна) връзка
Тъй като неразбирам, коментирайте въпроса изкъсо! Ще се съобразя с компетентни мнения!
madsatbg:
Здравейте,
така си представям схемата на видеото "Капанадзе 2004"
mito_kupona:
Здравей madsatbg! Според мен тези 220 волта, които идват от инвертора излизат и на изхода, но вече с ток 25 ампера. Още не ясно на радиаторите транзистори ли има или диоди, защото се виждат само по два кабела. Може да са транзистори, на които се използва само прехода база-колектор, като диоди. В кутията със сигурност има високоволтов източник на напрежение и умножител на напрежение, зщото кутията е залята с епоксидна смола, за да няма пробиви. Мисля, че ефекта се получава при някаккъв праг на високото напрежение, да речем 20-25 киловолта, а аз досега експериментирах с не повече от 8 киловолта и затова може би нямам още полужителни резултати, освен ефектите, които съм показал в моите клипове. Някой ще каже да ама разтоянието на разрядника е 2-3 милиметра, значи напрежението е 2-3 киловолта, а аз ще кажа, да ама, за да получиш на изхода ток 25 ампера от 0,5 ампера на входа, дали няма да падне това напрежение 10 пъти и повече. Наложи се да си играя един ден с навиването на повишаващата бобина и си направих висковолтов източник на 25 киловолта. Друго нещо, което не се знае е дали искрата е с 50 херца или е с висока честота 10-20 килохерца и е модулирана с 50 херца. В изходния трансформатор или по-точно дросел, бих го нарекъл, влизат три кабела според мен, един за ВН, друг за 220 волта и трети за земята. Цялата магия се получава в дросела и от това, дали и как, са синхронизирани ВН и 220 волта, които идват от инвертора. Не мисля, че Капанадзе използва интегрални схеми точно в това видео. Тук http://radiolub.chat.ru/Lustra/lus_5_97.htm можете да видите схеми на високоволтови източници. Поздрави!
emilvtc:
madsatbg
Не ми е ясна цялата идея и как това чудо ще има КОП > 1, но чисто схемотехнически погледнато ми се струва, че има грешка.
Предполагам, че двата транзисторни ключа захранени с 310V, които "клатят" кондензатора не се управляват точно така. Трябва да имат някакъв драйвер пред тях, тъй като както е нарисувана схемата на изхода им няма да има напрежение по-голямо от изходното на таймера 555. (транзисторите работят по схема общ колектор).
Както казах това е техническа забележка и касае конкретната схемна реализация, а не идеята като цяло.
Евала на mito_kupona за усърдието му!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия