Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (167/629) > >>

caduceus:

--- Цитат на: mi68 в Януари 29, 2012, 08:24:09 pm ---Има и резервен варянт тип Капанадзе,  две полярни бобини навити противоположно и в екватора обикновенна бобина с импулсно възбуждане обърната на 90 градуса спямо полюсите. Въпросът е да се получи усилване на енергията.

--- Край на цитат ---

Айде от мен малко закъснели подаръци за Коледа - във вид на инфо, което явно не ви достига :)
1.  Противоположно навити бобини, като вътрешната е вторичната /подобно на Тесла траф/ се използват и за усилване на оргонното напрежение от някакъв първичен източник - независимо пасивен или активен. Ако са навити еднопосочно, ефект няма. Двете намотки са изолирани електрически една от друга, а бобината е куха и с определени параметри - дължина спрямо дебелина. Материалът също има значение, макар и не толкова голямо.
2. Колекторната намотка на Капи може да не е намотка - може и да е перфорирана медна ламарина, решетка и т.н. подобно на Грей.
3. Общо инфо - както и други освен мен са казвали, Тесла трафа всъщност е смесено оргонно-електрическо устройство, от което вие виждате само електрическата част. Всички неща на Тесла са такива - никога чисто електрически! Примери колкото щеш. Искрище с "магнитно гасене на искрата" - глупост и половина... Магнитите там имат съвсем друга функция, а бързото гасене е следствие - не причина. Искрище с "гасене на искрата с въздух"? Обясненията или ги няма, или са дрън - дрън, че пляс. Как се гаси с газов флуид високоволтова искра - не че не може, но скоростта на действие на двата типа устройства е несъпоставима. Да, има еднократни такива опити за преписване от Тесла, но основната идея не е такава. Друго се прекъсва, не искрата, за справка - барон фон Райхенбах.
4. На експериментаторите и последователите му липсва неговото пряко виждане и затова се блъскат в стените. Вижте и повечето СЕ устройства и какво образование имат създателите им - Капанадзе е архитект, Лестър Хендершот е военен авиатор, Хъбърд е ученик на 16 г., Пол Бауман е часовникар - и т.н. и т.н. Явно тези хора знаят нещо дето не се учи в училище - това което липсва и на експериментаторите. Имате мерак, ама трябва и друго. Е, някои са и превъзпитани ел.инженери - Доналд Смит, Хари Периго  :)

giunal
Радвам се, че имаш такива постижения! Направи двете намотки противоположни и еднакви по маса, желая ти успех!

Аз също правя това-онова, но е май е по-лесно елтехниците да научат оргона, а не аз - тоците  ;D Проблемът ми е, че нямам много уреди за измерване и ако изкарам много ток отнякъде може да се утрепя славно, та внимавам и не бързам. Все пак вървя напред 

Поздрави

giunal:
Благодаря , caduceus!!!!!

За съжаление, аз пък нищо не разбирам от Оргон и радиоестезия(не знам дали го изписах правилно)!!!!

EDM electronics:

--- Цитат на: caduceus в Януари 30, 2012, 11:58:33 am ---............Искрище с "магнитно гасене на искрата" - глупост и половина... Магнитите там имат съвсем друга функция, а бързото гасене е следствие - не причина. Искрище с "гасене на искрата с въздух"? Обясненията или ги няма, или са дрън - дрън, че пляс. Как се гаси с газов флуид високоволтова искра - не че не може, но скоростта на действие на двата типа устройства е несъпоставима. Да, има еднократни такива опити за преписване от Тесла, но основната идея не е такава. Друго се прекъсва, не искрата, за справка - барон фон Райхенбах.

--- Край на цитат ---

Тесла сам описва причините за поставянето на магнит или сгъстен въздух за обдухване на електродите - за по-бързото гасене на искрата. Това го има в патентите му, казано от самия него  :D.

Не е ли логично, без дори да си пробвал, че когато обдухваш искрата тя се изкривява, т.е. увеличаваш изкуствено разстоянието между електродите. Тези трикове обаче, Тесла е правил при първоначалните си опити. После преминал на механизирани искрища за по-голяма честота и механично отдалечаване на електродите.

Не знам кой е скроил тази конспирация с магнитите и въздуха /ако има такава/? - или е самият Тесла, за да заблуди врага или тия дето са му пуснали патентите в НЕТа.

А и Капанадзе кьорав магнит няма на човката от поялник но оргонът си му тече .........

Малко встрани от темата:
В едни книги с малко по-друга насоченост бях чел за свободната енергия: имало я, но като му дойдело времето "яваш-яваш, да нямало бунтулуци и заблуди за независимост" понеже държавите щели да загубят съществен приход от формилането на бюджета си от акциза на енергоносителите. Щели да наложат акциз на тази нова енергия на калпак, като данък сгради. Или 5 членно семейство по 15 лв. на месец за Свободна енергия - 75 лв. Зимата и повече ......

mito_kupona:
В момента в, който някой направи генератор на свободна енергия и го пусне на хората, световния ред ще се промени мигновенно. Никой няма да търпи някаква банда мошеници с болни мозъци да го ограбва повече. Никой няма да търпи днешните политици, които освен да ни ограбват заедно с чифутите, друго не могат. В днешно време сме свидетели на най-големия провал на политиците в световен мащаб, какъвто не е имало никога и, който сега започва. За пореден път се убеждавам, че всеки негодник и неудачник се насочва към политиката, а чифутите, това и чакат и даже си издигат техни негодници, за да ги управляват по-лесно. Много скоро ще доиде ден в, който ще се затворят всички борси, защото от там идват проблемите и ще се национализират всички мошеннически банки. Парите и златото няма да струват нищо, силен ще е този, които има источник на чиста енергия, който може да работи навсякъде и да е независим от нищо. Храните ще са най-скъпите стоки и търговията ще е натурална или бартерна без борси, без посредници, които са един вид мошенници, без банки и без кредити.     Какви данъци за свободната енергия, никой няма да търпи повече. Не знам дали сте наясно, какво става и какво огромно напрежение се е натрупало в хората, в световен мащаб, че ако се отприщи,  ще помете всичко по пътя си. А срещу масите никой не е устоял. Алчността на чифутите, ще ги доведе до тяхната гибел. И когато излезат наяве техните престъпления и геноцид срещу човечеството в световен мащаб, престъпленията на Хитлер, ще изглеждат, като цвете. Извън темата е, но взех отношение по поста на колегата EDM electronics.

giunal:

--- Цитат на: caduceus в Януари 30, 2012, 11:58:33 am --- Явно тези хора знаят нещо дето не се учи в училище - това което липсва и на експериментаторите. Имате мерак, ама трябва и друго. Е, някои са и превъзпитани ел.инженери - Доналд Смит, Хари Периго  :)

--- Край на цитат ---

Доколкото си спомням във едно от интервютата си Капанадзе каза - " От 1980 година се занимава с  изследвания.Което значи че, повече от 20 години се занимава с такава изследователска дейност върху различни устройства на Никола Тесла" .Доколкото ми е известно същото е положението и с Дон Смит. За другите не знам. Извода за мен е - количественните натрупвания от знания и разбирания са довели до Качественно нови знания. Поне така го разбирам!!!!!!!!!
А ние искаме за 1 - 2 години и хоп да имаме резултат. При това той(Капанадзе) е работил и в такъв Институт където е имал Специализирана лаборатория и необходимите Измервателни уреди(и не на последно място и са му плащали за това). А не като нас, със кажи речи подръчни средства и материали и почти никакви специализирани уреди да имаме СЕ устройство(в случая визирам себе си). Има и нещо друго - освен че трябва да се занимаваме със изследвания ,трябва  да си вадим И прехраната И да си плащаме сметките,кредитите. А за изследвания ако остане Време и Енергия.  А да не говорим за паричните средства( и постоянните натяквания на жена ми). Само за Високоволтовата Високочестотна сонда бях дал около 400 лева(мир на праха й). 
Не се оплаквам, защитавам и не се засягам, просто показвам какво е реалното положение. И какво означава да си домашен изследовател в тази неизследвана  или добре прикривана материя.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия