Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (157/629) > >>

coke2k:

--- Цитат на: spark в Декември 14, 2011, 11:24:34 am ---1. Намотките на трансформатора при Kapanadze са три. Третата служи за захранване на консуматорите/лампите/.
--- Край на цитат ---
Защо да са три, не може ли да е една или изобщо да няма намотки.....Намотките, които се виждат по видео записите нямат никакво отношение към принципа.

--- Цитат на: spark в Декември 14, 2011, 11:24:34 am ---2. Задължително трябва да се използва магнитопровод метален или феритен за да се индуцира напрежение. При липсата на метал лампата не свети, което говори за магнитна индукция.
--- Край на цитат ---

Електромагнитната индукция е функция на магнитното поле , около всеки проводник по който тече ток се образуа магнитно поле със съответната големина и посока, което може да индуцира ЕДН  пресичайки друг проводник - никъде не става въпрос за желязо и ферити. Лампа може да светне и с въздушен трансформатор. Така, че това което си писал по т.2 е частен случай за магнитна индукция и служи само за насочване и управление на магнитния поток , като при високи честоти е неприложимо.

--- Цитат на: spark в Декември 14, 2011, 11:24:34 am ---3. Не постигаш резонанс в твоя трансформатор, а оттам и ефекта на Kapanadze. За да е налице резонанс/усилване/ трябва полетата на първичната и вторичната намотка да съвпаднат, а при трафа на Тесла вторичната намотка е отворена.
--- Край на цитат ---

От къде знаеш какъв е ефекта на Капанадзе?

--- Цитат на: spark в Декември 14, 2011, 11:24:34 am ---4. При твоята установка няма възможност за прецизно регулиране на магнитното поле. Разкриването на принципа е в това да се регулира индукцията в намотките.
--- Край на цитат ---
  Ще може ли да видим твоята установка и да покажеш как се регулира "прецизно" магнитното поле и изобщо за какво ни е магнитното поле?

--- Цитат на: spark в Декември 14, 2011, 11:24:34 am ---5. При Kapanadze не се използва траф на Тесла, а елементи от него.
Енергията при Kapanadze идва от усилването на магнитния поток чрез резонанс, поне така мисля аз.
--- Край на цитат ---

Тук съм напълно съгласен, но енергията не идва от резонанса -  резонанса е само "инструмент" . Капанадзе казва ИМПУЛС, а за резонанса казва, че автоматично регулира резонаса между първичната и вторичната бобина.... аз не знам какво значи това точно - но това не е принципа.

spark:
coke2k,
аз разсъждавам на глас от клиповете, които изгледах.

--- Цитат ---Ще може ли да видим твоята установка и да покажеш как се регулира "прецизно" магнитното поле и изобщо за какво ни е магнитното поле?
--- Край на цитат ---

Нямам моя установка защото, имам две неизвестни в момента, първата е постигането на резонанс, а втората захранването на "трансформатора". Лично не смятам, че енергията идва от етера или от околното пространство също така не копирам Капанадзе, а до колкото мога се опитвам да си обясня, на какво се дължи получената от него енергия.

--- Цитат ---Капанадзе казва ИМПУЛС, а за резонанса казва, че автоматично регулира резонанса между първичната и вторичната бобина.... аз не знам какво значи това точно - но това не е принципа.
--- Край на цитат ---
Импулса вкарва системата в резонанс и започва усилване в автогенеративен режим. Споменава ли някъде Капанадзе, как точно се регулира резонанса или схемата на свързване на първичната и вторичната намотка? Тесла работи силно върху резонанса дори бута някаква сграда с негов генератор. Осцилограма имали публикувана някъде на генератор на Капанадзе?

x_name41:
Здравейте, по отношение на казаното от Капанадзе относно автоматичното регулиране на резонанса между първичната и вторичната бобина, възможно е да е имал предвид регулиране на резонанса посредством автоматична донастройка на честотата със PLL схема, а що се отнася до схемата с аквариума там прави впечатление, че изходната бобина е "кадуцеус тип", а при зелената кутия големият индуктор от 5 навивки има коаксиален вид (със може би свързан към него високоволтов диод), който може да бъде нещо като кондензатор или друго.

mi68:
Предлагам администратора да изтрие глупави постове на колеги за тесловия трансформатор. В тесловият трансформатор възниква стояща вълна естествено при резонанс. Лесно се доказва с искрище или луминисцентна лампа. Стоящата вълна е частен случей на интеференция, взаимно усилване и намаляване на електромагнитната енергия (при звукова стояща вълна нещата са аналогични).
При Капанадзе виждам три бобини, идялно се връзват с концепцията за стояща вълна. Сега правя експерименти две бобини правят стояща вълна ще прехвърлят в трета или кондензатор без да товаря генератора.
Първият етап е създаване на стояща вълна-този етап е отработен
Втори етап отнемане на енергия от стояща вълна тук е проблема. Пътят не е извървян. Чакат ни грамотни експерименти. Така виждам нещата.

valentingk:

Здравейте,
аз съм нов във форума и следя с интерес вашите дискусии. Смятам, че отговорът на проблема се намира на страница 50, където
x_name41 ни предлага два цитата и по-точно точка 2. Надявам се с това да ви помогна.
"1. Ток смещения – это величина, пропорциональная скорости изменения переменного электрического поля в диэлектрике или вакууме. 2. Дело в том, что магнитное поле создаётся не только привычным для нас поступательным движением зарядов (током проводимости или просто током), но и любым изменением электрического поля во времени. Таким образом, для создания переменного магнитного поля является вовсе необязательным поступательное перемещение зарядов, как это происходит в обычных трансформаторах. Достаточно лишь заставить вибрировать заряды на месте, создавая тем самым изменяющееся во времени электрическое поле. Этой цели мы достигаем при помощи ленточного конденсатора. Таким образом, ток не течёт, а переменное магнитное поле создаётся."

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия