Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (137/629) > >>

tod:
Господа, има ли още някой който се съмнява че съществува такава технология? Надявам се че няма! Интересното е че ако може толкова лесно да се реплицира установката и то само с подръчни материали, за какво още се плаща на енергиините компании и бавно се убива планетата? Както твърди Капанадзе тази технология е вече на повече от един век и още не се употребява за благото на човечеството! Колко много усилия са били хвърлени за да се скрие тя от науката и човечеството. И всичко това за да се натрупат баснословни богатства и пари. Интересно какво би се случило,ако тя безвъзмездно се даде на хората!? Може би това ще промени света както и интернет го промени, че даже и много повече.ПОЗДРАВИ!

madsatbg:

--- Цитат на: tod в Септември 13, 2011, 09:17:28 pm ---Господа, има ли още някой който се съмнява че съществува такава технология?...Интересно какво би се случило,ако тя безвъзмездно се даде на хората!?...

--- Край на цитат ---
Да, аз се съмнявам.След като три години се опитвам, безуспешно, да повторя Капанадзе.
И кой ще я даде безвъзмездно на хората? Капанадзе?  Дон Смит? Единия е пътник, а другия вече не е сред нас. Или този "американец" - който се гаври с Капи - поне според мен, какви са тези кадри докато Капи спи.Според мен не е етично, нито морално.

мадсатбг

п.с.И все пак Капанадзе е гений./ или гениален мошеник /

x_name41:
Още в първия момент когато погледнах посоченото по-горе близо 20 минутно клипче, първата ми мисъл беше че интервюиращия е някакъв евреин, което може и да не е вярно но такова впечатление ми направи, а относно устройствата които се демонстрират рано или късно вероятно ще бъдат разкрити и разбрани техните принципи, и да отворя една малка скоба че се сетих за една мисъл на Джон Сърл, който казваше че по въведения от него метод или закон на квадратите можело да се конструира всякаква машина или устроиство за така наречената СЕ.

PyroVeso:
Уважаеми tod,

Мadsatbg ме изпревари... Според мен правилният въпрос е не "Има ли още някой който се съмнява че съществува такава технология?", а е "Защо АЗ (тук и сега) не разполагам с тази технология?", след като тя съществува повече от 100 години... И отговорът едва ли е в Световната конспирация, в петролните компании и в арабските шейхове. Не че тези фактори не оказват някакво, понякога и мажоритарно влияние, но краткият отговор е - че човечеството още не е (или поне досега не е било) дорасло за тази технология! Тестатиката има ли я? Има я. Работи ли? (не съм я виждал лично, но по всичко личи, че) Работи! Ама не за нас... а за хора с достатъчно напреднало съзнание. Защо ние не разплагаме с нея? Пак нещата опират до нивото на осъзнатост, или казано по друг начин - до нивото на духовно развитие... ПЪРВО - трябва да имаме човек (изобретател), който да е достатъчно духовно напреднал, така че не само да открие, но и да СПОДЕЛИ това откритие с ближните си БЕЗВЪЗМЕЗДНО (Вие бихте ли направили това? И ако не - защо си мислите, че другите ще го направят?) И ВТОРО - същият този изобретател, (заедно с това, че трябва стриктно да отговаря на първото условие) трябва самият той да ПРЕЦЕНИ, че всички останали са достойни, дозряли, пораснали и т.н., за да им бъде разкрито съответното изобретение. И докато вероятността да се сбъдне първото условие е едно на милион (или може би дори едно на милиард), то вероятността да се сбъдне второто клони към нула, а вероятността да се случат и двете заедно се вижда от сегашния хал на нещата... Може би с единствено изключение Тестатиката, където, както споменах, става въпрос за съвсем друго ниво на съзнание, в частност и на КОЛЕКТИВНО такова.
За съжаление в нито едно от двете предложения, които прочетох днес, на хора, имащи желание да реализират някаква идея (Иван Димов и електрос), видях признаци на такова съзнание... Вярвам, че модераторите могат да потвърдят (въз основа на контактите си със съответните персони) за отсъствието на такова и при Капанадзе, и при Bob Boyce, да не говорим за Perendev и други от сорта.
Та причините са ясни, и тя едва ли ще бъдат преодолени скоро - човешкото сребролюбие и тщестлавие на изобретателите от една страна, хиените и кръвопийците, които се навъртат около тях от друга, както и общата блажена неосъзнатост на останалата част от хората.

tod:
Точно така PyroVeso. Съгласен съм напълно с теб. Защото признавам си честно аз лично не бих споделил технологията дори и да знам как работи. Наистина Тесла я е знаел и е преценил че тя още не заслужава да попадне в човешки ръце. Малка е разликата между това и онова време. Да не говорим че тогава човечеството не е имало такива големи енергийни нужди. Основния мотив според мен е това че , ако няма съзнание, то тогава със сигурност трябва контрол. Нито едното, нито другото е налице. Контрол не може да има над тази технология. Технически няма как да се изпълни. А първото не е още на лице. Но все пак си мисля, че ако тя може да се сглоби само за една вечер, както се твърди, няма начин някой да не е преоткрие наново. Да не говорим че обкръжението на Капанадзе също я знае. Все от някаде ще изтече информация, както се и случва в момента. Технически погледнато знаем доста неща за нея вече. Така че духът от бутилката вече е пуснат, въпрос на време е това да се случи. Дано поне да е за добро!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия