Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
EDM electronics:
--- Цитат на: mito_kupona в Септември 10, 2011, 01:27:10 am ---........ едни статии на Виктор Григ, в който той обясняваше, че ако се играе с времето при зареждането на кондензатора и свалянето на енергията в товара, могат да се получат мегавати и дори повече енергия. В такъв случай в това устройство няма никаква мистика и всички закони на физиката са валидни. СЕ идва от резонанса и правилната комутация между източник и товар. Аз за сега съм решил първото неизвестно с резонанса, при 50В и 2А от източника, на контура получавам 20А и 180В, може и повече при доизпипване на нещата. Проблема е в това, че така, както е направен контура при мен в букварите са ни учили, че не може да стане, а защо е така всеки е наясно. ....
--- Край на цитат ---
В кой момент изчисли, че в контура имаш 20А и 180В, нали са дефазирани. Ако е в едно и също време съм съгласен, иначе ми се вижда подвеждащо.
Играта с времето на зареждане на кондензатора не е ли ШИМ и какво става със стредната стойност на мощността тогава?
mito_kupona:
Тези стойности на контура са измерени в едно и също време, без товар и това няма нищо общо с теорията на Виктор Григ. Идеята е следната, след като при резонанса се получат стойности на напрежението и тока в пъти по-големи от вложените, тогава чрез тях да се зарежда друг кондензатор, от който ще се и сваля енергията и така да се играе с времето, при зареждане и сваляне, че да се получи квантовия скок на енергия за, който говори Виктор Григ. Или с други думи да се използва принципа на лоста, като за опорна точка ще се използва резонанса на контура. Даже Капи в едно от интервютата си спомена, че неговия генератор работи на принципа на лоста, но не уточни, коя е опорната точка. Един път се получава прираст на енергия от резонанса и втори път от квантовия скок, по теорията на Григ.
coke2k:
Транзисторите на големия черен радиатор работят вероятно паралелно. Колекторите им са окъсени с медната лента, което значи ,че са стегнати към радиатора без изолаторни подложки. Сигурно работят в доста натоварен режим. Когато костюмарчето пита какво трябва да се промени за по голяма мощност - отговарят му , че червената бобина трябва да е по-голяма и радиатора трябва да е по-голям защото и транзисторите ще са повече. Все повече ми прилича на някакъв вид инвертор,
mito_kupona:
Здравейте! Лайнденската банка е готова остава само да навия бобината и да видим, какво ще се получи. Капацитета е около 100пф. Уплътнена е перфектно, за да може да се напълни с електролит, но първо искам да пробвам, така както е суха. Имам и друга, която е цилиндрична и е отворена от двата края и капацитета е около 1нф, но на нея съм поставил фолио и вътре, защото можех да бръкна вътре, а при шишето не става и затова е спо-малък капацитет. ПОЗДРАВИ!
caduceus:
mito_kupona
Ако искаш да не ти изпуска оргон от дъното на банката, увий и него /от външната страна естествено, вътре е течност/. Електростатичното поле изолира частично оргона и той се събира в бутилката. Подобен ефект има и зареден фарадеев кафез. Отворени от двете страни лайденски банки не вършат работа като концентратори
Поздрави
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия