Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (132/629) > >>

teofilius:
В  учебниците по физика, колкото и погрешни неща да има в тях има и доста, които са правилни. Например, че движещ се (или въртящ се) електрически заряд или заредено тяло създава около себе си магнитно поле.  Тоест - магнитното поле е следствие на движещи и въртящи се заряди. Земята е с отрицателен електрически заряд а йоносферата е с положителен заряд, който е резултат от непрестанното и бомбандиране със заредени частици и радиация идващи от Слънцето и в по-малка степен от околното пространство и звезди.  Знаем че Земята също е и проводник и движейки се в магнитното, гравитационното и радиационното поле на Слънцето е нормално да се индуцира във и около нея магнитно поле. Мисля си също, и че магнитното и поле се дължи най-вече на въртенето около собствената ос.  Луната пък няма осево въртене и няма магнитно поле.

Не мисля, че електростатичните заряди имат общо с Капанадзе. По-скоро той наистина използва резонанс. При резонанс електромагнитното поле е многократно по-мощно а ако магнитното поле е вид поляризация и конфигурация на Ефира то става по ясно откъде идва свободната енергия в устройствата на Капанадзе.  Имам в предвид, че при резонанс става концентрация на Ефирна енергия а вероятно и много повече. ...

teofilius:
Аз пък все си мисля, че често трябва едно нещо да го има - тоест да го направим, за да можем и да го обясним, и разберем накрая... :)

Bat_Vanko:
Като страничен наблюдател в тази тема ми прави впечатление посоката на мислене:
"В частности, в рамках новой электродинамики стало очевидным, что магнитный поток и электрический ток по проводнику отличаются лишь организационно: электрический ток — это вихревой поток электрино вокруг проводника, являющегося протяженным силовым центром, а магнитное поле постоянного магнита — это тот же вихревой поток электрино, но вокруг локального силового центра, и обладающий сферической симметрией также, как магнитное поле Земли."
Цитат "электричество Земли" Д.Х.Базиев, стр 43

И дали наистина Тесла не е работил в областта на магнетизма или всичко е скрито за насочване на мисленето в друга (непродуктивна) посока.
Успех

mat:
Във физическия свят съществуват различни видове енергии, и всички те са реални, както се казва могат да се пипнат. Всяка енергия в основата си е движение на частици. Частиците могат да са огромни - цели планети и слънца, а могат и да са безкрайно малки. Но ги има!

Следователно: всяка енергия трябва да се разглежда като флуид. Дори токът. Дори магнитните полета. Ако се огледаме в природата как се движи например торнадото, можем да си представим как се движат и магнитните полета, токовете и т.н.

Следователно трябва да се направи устройство което да предизвиква електромагнитен водовъртеж/торнадо (сега се сетих за виденията на Тесла). Дали това не е тайната? При водовъртежа/торнадото се засмукват всевъзможни външни предмети и се засилват със страшна сила към центъра. А там е нашата антена за ФЕ.

EDM electronics:
Капанадзе посочва първата бобина - пластмасовия цилиндър, като първична, а другата - шишето, като вторична. По-долу на снимките ясно се вижда, че е шише и в центъра му има някакъв електрод, като при лайденската стъкленица.

Учудващ е 50 Хц-овият шум, който не ми се струва да идва от тесла намотките-шишето, а по-скоро от не добре стегнат железен магнитопровод, вероятно на траф или електромагнит. Започвам да си мисля, че ония два транзистора на радиаторите изграждат един 50 Хц-ов инвертор, като тези дето сега ги продават и в хранителните магазини. Вероятно тесла-намотките служат за някакво допълнително напомпване на енергията в този инвертор, по някакъв начин качва мощността.

Сещам се, че SR прозря истината след като направи опити с искрене на обикновен мрежов траф!

Мисля, че това е една компилация на мрежов инвертор с тесла напомпваща по някакъв начин бобина.

Трябва отново да се преразгледа патента и да се види/прецени, че генератора всъщност може да е един такъв 50 Хц-ов инвертор, даден само като блок за да не подсказва.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия